Jsem na dně a nedokážu se odrazit

Anonymní
20.4.13 03:42

Jsem na dně a nedokážu se odrazit

Nevím, jak dál. Žiju s partnerem, mám dvě děti. Já jsem na rodičovské a pobírám 3 800 Kč, což je v současné době náš jediný příjem, protože partner je bez práce. Brzy by snad měl nastupovat do nového zaměstnání, ale není to úplně jisté, a i tak je to běh na dlouhou trať, protože prvně si musí udělat kurz.
Jenže jak už je z předešlých slov jasné, máme finanční potíže. Nemáme na nájem, navíc letos nám přišel velký nedoplatek za vodu. Samozřejmě ani na ten není. Máme několik půjček, které jsme si nabrali v době, kdy partner ještě dělal. Nemáme ani na to. Nemáme na jídlo a až dojdou zásoby, co jsou doma, nevím, co dám dětem. Tohle nastane už za pár dní. Z rodiny mi nikdo pomoci nedokáže, nemůže. Věřitelé se už dožadují splátek, majitelé bytu o nájem a nedoplatek.
Nevím, co mám dělat. Hlavou se mi honí myšlenky na nejhorší. Jít se do lesa oběsit, spolykat prášky na spaní…nebo prostě něco. Při myšlence na děti vím, že to nedokážu, ale jsem na dně. Už mě napadají i takové věci jako utéct z domova, utéct před problémy. Jenže vím, že ani to nejde. Nedokázala bych tu děti nechat, a i kdyby, co by partner dělal? Neznám východisko. Na osobní bankrot nesplňujeme ani jeden podmínky. O sociální dávky sice máme zažádáno (dříve jsme pro ně také nesplňovali podmínky), ale než se to vše na úřadech vyřídí a peníze nám pošlou, tak už bude pozdě, platit se musí hned! Navíc ani ty dávky nedosáhnou takové výše, aby nám to vyřešilo vše. Nevím, co mám dělat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
20.4.13 06:33

Ahojky milá anonymní, je mi moc líto v jaké situaci jsi se ocitla a achápu že už nevíš kudy kam, bohužel nevím jak ti pomoc, jediné co mě napadá je osobní banktor a nebo jeli peněz potřeba ihned prodat něco z domácnosti bez čeho se dá obejít, jako elektronika a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
20.4.13 07:14

Možná bych zkusila pro partnara najít nějakou brigádu, pohledat na internetu, aby alespoň něco bylo než sežene práci??? Přeji hodně štěstí, aby bylo co nejdříve lépe… ještě mě napadá, co kdybyste šli bydlet prozatím k rodičům???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reňulín
20.4.13 07:17

A co mimořádná okamžitá pomoc? Neiformovala jsi se? Když jste oba dva tedy doma, ani jeden z vás nemůže jít na nějakou brigádu? Ani ty? Cokoliv? Jinak zkus prodat co máte. Taky začíná sezóna, třeba by někdo potřeboval nějakou výpomoc při údržbě zahrady nebo stavbě domu. Napiš město odkud jsi.

• Citovat
  • Upravit
15404
20.4.13 07:49

Ahooj, nedavno tu byla hooodne podobna diskuze a holky myslim na neco prisly. zkus mrknout.

Příspěvek upraven 20.04.13 v 07:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17001
20.4.13 07:49

Jako rychlou pomoc bych doporučila prodat nějaký majetek.. A pak kontaktovat společnosti, kde máte dluhy..A případně obrátit se na nějakou poradnu.
 http://www.financnitisen.cz/postup.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
20.4.13 07:59

Take se da jit darovat krev- vim ze to neni reseni, ale alespon na maly nakup by to mohlo stacit
urcite bych kontakotvala nejakou poradnu- hlavne nezaplacnout dluh dluhem - to by bylo jeste horsi…
co dat deti na vikend k rodicum a jit treba na brigadu nekam do supermarketu…
delaji se tam i nocni…takze treba partner muze hlidat pres noc a ty muzes na brigadu a pak zas on muze nekam pres den a ty se staras o deti-neni to asi super placene, ale na chvilku by to mohlo pomoci :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.13 08:02

Ahoj byla jsem v té stejné situaci, a pořád jsem, ale je to lepší.
Mám příjem 3800 +1870 co mi vyměřily na sociálce. nevím odkud jsi, ale zkus se mrknou na www.nabrigadu.cz ,třeba tam něco najdeš. A já když jsem byla na dně sem prodala věci.

• Citovat
  • Upravit
3905
20.4.13 08:40

Presne jak pisou holky najit aspoň brigádu… ;), jak stare jsou deti, nemuzes jit drive do práce? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
20.4.13 09:02

1. Prodejte, co můžete. Odhlašte internet, koukněte po levnějším volání, bydlení, dopravě.
2. Neříkej mi, že si partner nenajde aspoň brigádu, ve skladu, v obchoďáku, na nádraží, roznos letáků, na poště, kdekoli, tomu prostě nevěřím. Ty si dej inzerát na úklid, hlídání, žehlení, pochůzky, kamarádka vybírala pro Provident, to můžeš klidně i s miminem, jdi na brigádu na noční do hyper super kamkoli.
3. Obvolej věřitele, komunikuj s nimi, zkus domluvit odklad splátek, cokoli, ale nedělej mrtvýho brouka! Neberte si hlavně další půjčku…
4. Jestli jste opravdu oba udělali maximum pro vyřešení situace, nezbývá než opravdu držet palce, abyste neskončili na ulici. A na dně nejste, pořád jste zdraví, jste jenom v pořádným průseru, nezoufej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.4.13 09:10
@Papia píše:
Take se da jit darovat krev- vim ze to neni reseni, ale alespon na maly nakup by to mohlo stacit
urcite bych kontakotvala nejakou poradnu- hlavne nezaplacnout dluh dluhem - to by bylo jeste horsi…
co dat deti na vikend k rodicum a jit treba na brigadu nekam do supermarketu…
delaji se tam i nocni…takze treba partner muze hlidat pres noc a ty muzes na brigadu a pak zas on muze nekam pres den a ty se staras o deti-neni to asi super placene, ale na chvilku by to mohlo pomoci :hug:

Krev se daruje bezplatně, za to zakladatelka peníze nezíská. Za peníze je možné darovat krevní plazmu - podmínkou ale je dobrý zdravotní stav, dobře viditelné žíly, minimální tělesná váha nad 60 kilo… Jo, a neodebírá se během menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gába27
20.4.13 09:12

Anonymní, zkuste se domluvit na odkladu splátek, pokud to půjde. Banky většinou tomuto vyhoví. Jsou raději, když ty peníze dostanou třeba později, ale bez nutnosti se soudit. Na sociálce hmotná nouze Vám můžou vyplatit tzv. mimořádnou okamžitou pomoc (většinou 1.000,–), jak píše Reňulín, a to opakovaně až do výše 13.640,– Kč za rok. Stejně tak Vám můžou přispět na náklady dětí, školky, kroužky, případně na pořízení či opravu pračky, lednice - zase až do výše 35.600,– za rok. Nestyď se tam jít žádat, je to sice na delší jednání a na pevné nervy, ale pořád lepší řešení než skončit se životem. Máš dvě děti, ty Tě potřebují. Hlavně vyřešte ten nájem, ať máte kde bydlet. Splátky úvěrů se nezblázní, ty nejsou teď prioritní. Případná exekuce taky nějakou dobu trvá a do té doby se třeba nějak zvetíte, partner bude mít práci nebo tak. Navíc, z hmotné nouze Vám exekuci stáhnout nemůžou. Zajdi na sociálku, odbor péče o děti a vysvětli jim Vaši současnou situaci. Tyhle úřednice jsou většinou vstřícnější než na hmotné nouzi a poradí, na jaké dávky můžete dosáhnout. Není to ostuda. Situace v republice je špatná a takovýchto rodin jen přibývá. Vaše situace je těžká, ale není bezvýchodná.

• Citovat
  • Upravit
18305
20.4.13 09:16

Zakladatelko, okamžitě bych prošel všechny možnosti jednorázového získání peněz. Za prvé: zašel bych na sociálku a požádal bych o jednorázový finanční příspěvek v hmotné nouzi. Za druhé: zjistil bych si možnost odběru té krevní plazmy (v krajských městech určitě, jinde nevím…) Za třetí: do časopisů typu Překvapení, Chvilka pro tebe atd. je možné zaslat fotku dětí příp. nějaký krátký příběh - mně se takhle jednou povedlo získat dvanáct stovek… Pozor, má to dva háčky. Za prvé oni si sami vyberou, co otisknou. Za druhé splatnost honoráře je 90 dní po otištění. Takže to nejsou okamžité peníze.
Za čtvrté: neválí se někde u vás doma (ve sklepě atd.) nějaké měděné dráty nebo něco podobného? Dá se to zanést do sběrny a okamžitě máš v ruce nějakou tu stovku… Já tak ročně získám skoro dva tisíce. Lidi jsou dneska líní už i vyhazovat odpoad - a toho občas využiju.
Jinak samozřejmě můžeš někomu občas pohlídat dítko, když si potřebuje někam odjet (za to je občas nějaká desetikoruna)… Možností by se našlo určitě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.13 09:17

Ahoj,
tak presne v teto situaci jsme pred par lety byla. Ten pocit, ze porad padam a padam dolu a nikdy to neskonci je strasny.
Meli jsme v te dobe dve deti 1 a 3 roky. Dostali jsme se do situace, kdy ja mela praci na par hodin tydne, ale na uziveni rodiny to nebylo.
Manzel je OSVC, v te dobe zamestnaval 2 lidi a nedostal zaplaceno za velkou zakazku + ty ostatni meli zpozdeni s platbami jako vzdy. Zasoby penez casem dosly, jidla take. K tomu nam vyply plyn, zacaly nam psat pojistovny kvuli neplaceni pojisteni…dosly jsme skoro k exekuci na majetek. Davky od statu nehrozili, protoze vlastne mel praci a navic rok pred tim mel slusne prijmy, takze musel platit vysoke zalohy na pojistenich…proste cela situace byla strasne slozita a tezko se to da ted vsechno popsat.

Ja jsem v te chvili nevahala a nastoupila do prace. Deti sli do jesli a vyzvedavala je babicka, od te jsme si je bravala vecer po praci. Delala jsem skoro jeden a pul uvazku. Nerikam, ze to bylo idealni, ale neprisli jsme tim o barak a mame porad, kde bydlet. Nejvetsi vec, kterou jsme museli prodat bylo tusim auto. Tato silena situace trvala rok. Potom jsme se dostali z nejhorsiho. Dalsi rok jsme jeste dost setrili, ale uz jsme zili normalni rodinny zivot. Je pravda, ze ja jsem v praci zustala, ale uz jen na pul uvazek a ten mam dodnes, ackoliv deti jsou uz vetsi a rodicovska mi loni skoncila.

Takze ted uz zase zijeme normalni zivot a doufame, ze uz se to nikdy nebude opakovat. Od te doby mam ale hruzu z kazde utracene koruny a dost setrim. Setrila jsem i pred tim, ale myslim, ze nedostatek penez v takove mire nechal nasledky v podobe toho, ze se bojim, ze bych to nekdy prozila znovu. Nastesti deti toto obdobi prezili v pohode, vlastne o nicem nevedi.

Inko proto, ze uz je to par let a nejradeji bych na toto obdobi zapomela.

• Citovat
  • Upravit
9995
20.4.13 09:24

Milá Anonymní z 9.17, úžasně jsi to zvládla :potlesk: :potlesk: :palec: Myslím, že to by mohl i být pro zakladatelku dobrý způsob, jak se z toho vyhrabat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová