Páté dítě

Anonymní
14.4.13 15:18

5 dítě

Milé mamči, chci se zeptat na váš názor. Rozhodli jsme se pro 5. mimčo. Zajímají mě vaše názory, hlavně od mamin které mají také aspon 5 dětí. jak to přijalo vaše okolí? odsoudili vás nebo přijali v klidu. Omlouvám se za anonym. Zatím se nechci prozradit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7240
14.4.13 15:20

Tak já si myslím, že čtyři nebo pět, to už je vcelku jedno, ne? :-)
Ať co se týče reakcí okolí, tak i pokud jde o starání se, práci s mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
14.4.13 15:26

Nechápu proč by Vás měl někdo odsoudit, pokud děti můžete zabezpečit jak finančně tak po citové stránce mějte jich klidně 10…Spíš takové maminky obdivuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.4.13 15:29

Upřímně. Je to jen a jen vaše věc. Ostatním po tom může být kuloví, kolik dětí si pořídíte. Hlavně, když to zvládnete ;)
Já mám za měsíc TP, čekáme 7. dítě. Kdybych to měla brát podle toho, co si myslí ostatní, pořídíme si tak 2 děti, možná tři, ale to už by bylo na pováženou. Třeba moji rodiče si myslí, že norma jsou děti 2. Svůj názor říct můžou, ale to je asi tak všechno… Jsme slušná rodina, máme kde bydlet, z čeho žít, půjčovat peníze si taky k nikomu nechodíme, o děti se staráme sami, tak může být všem šumák ;) Tím nechci říct, že se s rodiči nesneseme, to ani omylem ;)
Jinak náš soused nás obdivuje, ví, že muž to neměl zrovna jednoduché, tak nám strašně fandí. Dětská MUDr. taky pořád říká, jak to krásně zvládáme, logopedka taky. Prostě každý to bere jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.13 15:37

Páne jo klobouk dolů, 7 dětí. moc gratuluju a smekám. My jsme taky na ně sami, hlídací babičky nemáme. Takže sami sami. Ale zvládáme to někdy hůře někdy lépe. Moc jste mě potěšila. Manžel říká že nemám biologické hodiny ale min. pražskej orloj.

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
14.4.13 15:55

Ahoj, jestli chcete 7 dite, proc ne.Neni to nikoho vec, jen vase, at si rika, kdo chce co chce…my mame jedno, budemem mit jedno a taky neni okoli spokojeno, ze bude sama.me to je uplne fuk. Jenom v Cr se porad nekdo mota, do ceho nema.

Ja ti treba muzu rict, ze si blazen, ze chcete jeste 7 dite, a ty me muzes rict, ze ja jsem blazen, ze chci jen jedno…obdivuju te, ze mate 6deti, ja bych to nedala.Ale jak jsem psala, kazdeho vec.Znam i lidi, co deti nechteji vubec. A neodsuzuji je. Preji, at Vam to 7 detatko vyjde :kytka:

PS:jedine co zavidim, jsou vanoce.Ja miluju ty chaoticke vanoce, kdy se sejde cela rodina se svoji rodinou… :D

• Citovat
  • Upravit
4885
14.4.13 16:02

Klobouk dolů, já bych se bála, že nevyjdu s penězma. Mám dvě, chtěla jsem dvě a vycházíme zatím v poho, nevím jak by to bylo s dalšími výdaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.4.13 16:33

Co si říká okolí vám může být totálně ukradený-oni vám nepomohou fyzicky, ani finančně. Je to jen a jen vaše rozhodnutí. Pokud se cítíte na 5 dětí, tak nevidím jediný důvod, proč je nemít. Já respektuji každého názor v počtu dětí. Pro někoho je náročný mít 2 děti, pro jiného je 7 dětí v pohodě. Takže nelze říct, co je a co není dobře, to každý musí cítit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.13 16:39

Ja jsem ze 6detí a maminka to zvladala v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
14.4.13 17:11

@fragola koluk jich ještě bude smím-li se zeptat?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
14.4.13 17:25
@Anonymní píše:
Milé mamči, chci se zeptat na váš názor. Rozhodli jsme se pro 5. mimčo. Zajímají mě vaše názory, hlavně od mamin které mají také aspon 5 dětí. jak to přijalo vaše okolí? odsoudili vás nebo přijali v klidu. Omlouvám se za anonym. Zatím se nechci prozradit.

Je to super, že ste otvorení prijať ďalšie dieťatko :kytka: Každý nový život je zázrak :srdce:,takže ja vám fandím a moja rada je určite ÁNO ;)
My chceme tiež ešte deti a je mi úplne fuk, čo si myslia druhí. Vždy sa niekto nájde, komu sa nebudeš niečim páčiť, nech urobíš čokoľvek, takže na to sa fakt vykašli a nech ťa to nestresuje ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
14.4.13 17:32

Zááááávidím :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
14.4.13 17:36

Taky si myslím, že je to jenom a jenom vaše věc. Okolí se vám o ně starat nebude.
My máme 4 děti a taky jsme pro spoustu lidí blázni. A rozdíl mezi 4 nebo 5 moc nevidím. Nás se zase spousta lidí ptá, jestli budeme mít další, když už jich máme tolik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
14.4.13 17:38

Ja bych to asi neustala psychicky :nevim:
Ale driv nebyl taky zadnej luxus a nase babicky jsou bezne z 8 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
14.4.13 18:14

Je to vaše věc, nenechala bych si do toho od nikoho mluvit.Oni se o vaše děti starat, živit je atd, nebudou. Obdivuju tě, že dokážeš zvládnout tolik dětí, mě stačí zatím jedno :lol: Já bych se bála i kvůli financím, když jsou menší tak se to dá, ale když jsou třeba dvě děti na střední a dvě na vysoké tak to už je mazec.Ale samozřejmě neznám vaší finanční situaci.Ale nepochopím lidi, kteří si nadělají plno dětí a pak žijí v chudobě, neznají jogurty, Vánoce, nemůžou na školu v přírodě atd. I když takhle to může být i u lidí kteří mají jen 1,2 děti. Fandím vám :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová