Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fragola Taky tě tajně obdivuju, že to zvládáš. Koukám, že nejčastější dotaz na tebe (i v jiných diskusích je auto). Vždycky si říkám, v jak velkých hrncích vaříš
To musí být ohromné množství. A pokud můžu jednu osobní otázku - se zájmem sleduju, kdy se bude nový metřík. Podle ultrazvuků - myslíš, že překonáte pětikilovou hranici? ![]()
@Petra8a píše:
Asi tak: 0 dítí - špatně - musíš mít děti
1 dítě - špatně - bude rozmazlený jedináček
2 děti - 2 holky - špatně - otec musí mít syna
2 děti - 2 kluci - špatně - maminka potřebuje načančat holčičku
2 děti - páreček, starší syn - špatně - lepší je starší dcera, bude chůva
2 děti - páreček, starší dcera - špatně - syn by měl mladší sestřičku chránit a bránit ji, až spolu půjdou do školky
3 děti - špatně - překročila jsi normu
4 děti - špatně - začíná to být nějaký podezřelý… Jste věřící?
5 a víc dětí - špatně - sociální případA to nemluvím o rozestupech mezi dětmi. To by bylo na dlouho
Příspěvek upraven 14.04.13 v 23:33
Moc hezký rozbor
.
Já bych moc chtěla třetí dítko, ale s ohledem na finance a byt 2+1 z toho asi nebude nic
.
@IvaB píše:
Moc hezký rozbor.Já bych moc chtěla třetí dítko, ale s ohledem na finance a byt 2+1 z toho asi nebude nic
.
Je to škoda, ale lepší 2 zdravý a v pohodě, než 3 a ve věčném strasu, jak je uživit.
Ale já se znám - jakmile by bylo třetí, začla bych si říkat: Jaké by bylo to čtvrté? Holka/kluk, vzhled, povaha, jméno. Jsem prostě strašně zvědavá. Je to úžasný, jak v podstatě z ničeho vznikne další člověk a osobnost. A nikdy to není stejný. Ale rozum říká - nepokoušej osud a buď ráda za dvě.
Ale rodičům s velkou rodinou, kteří se dokáží o děti postarat po všech stránkách, fandím. ![]()
@Petra8a Hele, vaření je ejště v pohodě
Pořádný hukot čekám, až budou děti starší. NO a jinak si muž dělá srandu, že si pak pořídíme kuchyňské vybavené, co je v jídelnách a mezi kuchyní a obývákem mi probourá výdejní okénko
A já si pak jen vytisknu stravenky ![]()
S váhou mě nestraš
Zatím je prcková větší o 2-3 týdny, v 35.tt měla nějakých 3100g, tak snad nenasyslí víc než nejmladší dcerka. tajně doufám, že bude mít míň než Kačka, ale to už je jen moje zbožné přání ![]()
@fragola
![]()
Místo kuchyně udělejte dětem pokojík a pořiďte si restauraci. Vařit bude kuchař a ještě něco vyděláte
I když s tolika dětma by to chtělo rovnou penzion.
… Ale je to stejně krásný - tolik dětí.
3100 Tak to už je solidní kousek ![]()
@fragola Koukám že porodní váha s každým dítětem stoupá. Jejda, aby si opravdu nepřekročila hranici 5 kg.Syn vážil 2700 g-nedonošený, dcera 4540 g-vím, že to už není tak jednoduchý porod. Proto držím palce, aby malá rostla už jen rozumně. ![]()
Holky s tou váhou mě neděste, kluk měl 3700 a stačilo mi to…druhé dítko bych taky ráda…jestli si to pamatuju dobře tak ty poslední týdny příbírají nejvíc?
Holky moc děkuji za odpovědi. Taky si myslím že se mám vykašlat na okolí. Zatím jsme ve fázi snažení… první měsíc. tak uvidíme jestli to vyjde. Občas mi z těch mejch ratolestí hrabe, ale já bych neměnila. Nejmladší jsou 3 roky a nejstaršímu 13. bydlíme v 5+1 takže o místo nouze není… tak mě to nabylo že jsem úplně natěšená na to kdy to vyjde.
@fragola jsi fakt úžasná! Děsně ráda bych tě poznala
maminka na plný úvazek a ještě sršíš optimismem ![]()
Hezké, zdravím Fragolu! Přeju taky menší mimino, já mám termín 4. za týden a taky se modlím, abychom netrhali rekordy
Zatím to vypadá jen lehce přes 4 kg.
Jinak k tématu myslím, že 4 nebo 5 je vcelku jedno, záleží, na co se rodiče cítí. My měli tak nějak plán 4, ten teď mám splněný, tohle těhotenství nebyla zrovna procházka růžovou zahradou, takže mám pocit, že už končíme opravdu, ale jako důvod je čistě náš pocit, záleží hlavně na zdraví - auto by bylo stejné - to máme stejně sedmimístné. Ono od 4 dětí musí člověk do většího, pak zas na 7 už bychom museli mít co má Fragola. Dům na to máme, i ty 4 budou mít každý svůj pokoj - možná, pokud budou chtít, dvojčata spíš asi budou spolu, ale v cimře 40m2 /jdou z ní udělat 2/
.
Tak na okolí nedejte, vy si to vychováváte/živíte/vozíte… ![]()
@Petra8a celkem souhlas, jen myslím, že norma je ten páreček
@fragola a jak spolu deticky vychazi? Asi naproste ticho doma nemate, co? ![]()
@fragola
Já vám moc fandím
Musí být u vás krásně veselo ![]()
Jen jsem se chtěla zeptat, pač jsem baba zvědavá
Jak zvládáš ta těhotenství a porody po fyzické stránce? Daří se ti nějak pak v pohodě zhubnout těhotenská kila?
Myslím si ale, že to jde asi samo v tom vzruchu a akci co máte doma ![]()
@viky23 píše:
@fragola a jak bydlíte, kolik místností má váš barák? to asi nebude mít každé dítě svůj pokoj co? co potom až budou dojíždět a studovat? vím jen co mamku stálo školný a vlak, dojížděla jsem denně 30km, nepočítám pomůcky, pak mobily atd…asi jste milionáři
Já bydlím v rakousku, na české poměry se mámedobře, ale žijeme tady, je tu draho a manžel nechce skrz finance ani druhé, právě přemýšlí do budoucna, že každé dítě pak bude chtít telefon, pořítač…nevím kolik ti je let, ale to budeš plodit dokud to půjde???
ty jsi teda hvězda..raději mít dětí plný dům, než rozmazleného jedináčka. Raději si druhé ani nepořizuj, aby to první nestrádalo. ![]()
@fragola víš co, my jsme doma čtyři a někdy by se mi sešla myčka právě z té vývařovny ![]()