Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Plecita píše:
Mám 5 dětí a super. Nelituji a s nikým bych neměnila.
tak ja tu ted resim 4te, a nejak se nemuzu rozhodnout…bojim se reakce okoli a tak
@janape Ahoj,rozhodni se podle sebe, jak ty to zvládneš, finance a tak. Názor okolí není důležitý, to mi věř, okolg nebude mimčo ani nosit, ani rodit, ani k němu vstávat a už vůbec ho nebude živit.
Maminky více dětí, jeden dotaz jak zvládáte nevyspání? POkud máte miminko a doma další 2-3 děti, které po vás chtějí přes den akci a v noci nepsí miminko, nebo kojíte a nespíte v kuse třeba 5 hodin, jak to přes den potom zvládáte?
@Dita01 no já už ani nevím jak jsem to zvládala
ale vím že v noci jsem padala na hubu, měla jsem dvojčata a budily se co hodinu
, ale přes den jsem myslím zvládala dobře pamatuji jen ty noci kdy jsem myslela že k nim nevstanu a usínala jsem při kojení ![]()
@Dita01 Já už taky nevím, někdy když o tom přemýšlím, tak to mám takový jakoby zamlžený, buď je to tím, źe uź je to dlouho nebo obrana organismu
![]()
@janape píše:
tak ja tu ted resim 4te, a nejak se nemuzu rozhodnout…bojim se reakce okoli a tak
Co je komu do toho, kolik chcete dětí? Okolí bych neřešila, oni vám je živit stejně nebudou, tak co… ať má člověk třeba deset dětí, když je uživí a postará se… to je přece každého věc…
Jinak já jsem se s nějakými negativními reakcemi nesetkala…
@jířa6 tipla bych to na tu obranu organismu… po porodu člověk taky to nejhorší zapomene a vidí už jen to sladké miminko… ![]()
@Dita01 tím, že mám děti s rozestupem minimálně 2 let, tak občasné nevyspání se celkem zvládnout dá, když dítě třeba hodinu v noci nespí apod. Jinak je nastěhované na noc u mě a jenom vytáhnu prso a spím dál
Přes den funguju normálně, pokud jsem nevyspaná tak toho zvládnu víc. Když jsem v pohybu a něco dělám, spát se mi nechce ![]()
Ahojte maminky
tak já mám dětí taky 5 a za nic na světě bych neměnila
No, spíš by jsme ještě rádi uvítali 6skřítka, ale nedaří se
taky jsem si ze začátku říkala co na to okolí…ale pak..vždyt je to jen a jen naše věc…někdo má jedno a je spokojený..a my jsme spokojení když je nás plný barák ![]()
@Dita01 Nedávno mi vyprávěla sousedka, které je 85let, jaké to bylo, když byla malá. Měla ještě tři bratr, tatínek dojižděl za praci. Maminka ráno vstala, postarala se o zvířectvo, zatopila ve sporáku, nanosila vodu atd.atd.Triáka jesté žádný nebyla, tak pěkně košile, všechno na valše, máchat do potoka, žehlit takovou tou nahřejvací žehličkou…poslouchala jsem fakt ani jsem nedutala, jen jsem tak přemejšlela, na co my si pořád v dneřní době, s naším vybavením stěźujeme
Nepochopím, jak to ty ženský mohly vše zvlá
dnout
![]()