Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andreiika Já si nepřipadám nijak zdevastovaná
Taková přiměřeně opotřebená věku
Jak o sobě říká můj muž - „Duchem na 18, jen to tělo nějak nestíhá…“ ![]()
Teda Fragolo, já se nervuju jestli bych zvládla mít mimčo dřív jak po třech letech a ty máš prcky takhle po sobě, se teda stydim
. Vidim to tak po dvou letech, 15 je zase moc i když chápu že to má i výhody Regino ![]()
Děkuju za tipy na auto.
Já mám rozdíly 15m,4roky,18m,10apůl roku a čtyři roky, takže pohoda-tabáček. První v 18letech, poslední v 39.Teď už se mi rodí vnoučátka, takže celej život hezky plynule utírám zadky.
![]()
@fragola gratuluju k týdeňátku a opravdu velké rodině, OBDIVUJU!
Jen mě zaujaly metřiky s váhama
Můžu se jenom zeptat, i ty přes 4 kg děti přišly na svět přirozeně? A z rejpalů si nic nedělej, budou všude a vždycky ![]()
@fragola tak to máš můj obdiv o to větší
Já měla strach, co bude za následky ‚tam dole‘ po jednom, no zatím nevím, ale snad žádný
Předpokládám, že příroda to uměla zařídit
Tak ať jsou děti zdravý, hodný, nezlobí a dělají jen samou radost
@fragola jo ještě mě napadlo, nic mi do toho teda není, ale když odpovíš tak budu ráda… Zkracuje se porod od porodu jeho délka a dá se říct, že třeba i bolest je menší?
většinou je druhej a třetí porod větší fofr než první, ale nemůžu se nezeptat na srovnání jednotlivých porodů u tolika dětí, navíc všech přirozeně
ps teď jsem si vybavila průběh a boje o wc při střevní chřipce ve 4členné domácnosti. Ani nedomyšlet, co to musí být v rodině se 5 a víc dětma
![]()
@Timinka ono to tu už padlo jo?
tak to pardón, já nečetla vše, jen kousek při nočním kojení ![]()
@Seizdra Něco o mých porodech na str.11
Jinak za mě nejrychlejší a nejbolestivější porod byl druhý ![]()
Střevní chřipka je fakt „sranda“
Aspoň, že to má takový rychlý průběh
Ony celkově nemoci stojí (nejen) ve velké rodině za houby a je to na hlavu
Ale pokud bych si mohla masochisticky vybrat, tak je snad ta střevní pohroma lepší než viróza se smrkáním, kašláním a horečkami. To je pak peklo a než se všichni vyškrtají, je měsíc v háji ![]()
@Timinka píše:
ne asi ne, to jsou moje porodyptala ses jestli se zkrocuje doba porodní…
Ahaa, já nevěděla, že jsi taky vícedětná
no tak až na ten předposlední to docela sedí
a co to vyvolání? Sice kratší, ale byl to mazec co se týče bolesti, ve srovnání s tím porodem před ním?
@fragola mrknu
a chtělas vždycky velkou rodinu? Já si říkala, že jedno dítě stačí, že 2× rodit nepůjdu, od porodu jsem dnes přesně 4 týdny a už mě to chytá ![]()
@Seizdra za sebe musím říct, že ten vyvolávaný byl nejhezčí
možná tím, že jsem věděla že ten den se to stane, mohla jsem se na to připravit, ntuším…
Bylo to prostě úplně jiné… ale tedy i dcerka je jiná, má aspergerův syndrom netuším, třeba jsme jinak propojené a proto byl jiný i porod. Ale byl vyjímečný