Páté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3370
21.9.13 18:18

@lasička1 Chce to pořádnou dávku organizační schopnosti :-D :mrgreen:.

Teď jsem doma na mateřské - ráno vezu děti do školy, pak mladší do školky a jedu nakoupit s nejmladším a jsem doma. Dcera má má každý den 5 hodin, syn má 5 hodin 4× v týdnu, jednou má hodin 6. Dcera je v pondělí do 13:30 v družině, jinak je vozím po škole domů a vyzvedávám i děti ze školky. Dceru na kroužky vozím i ji vyzvedávám, syna jenom vyzvedávám, na kroužky jezdí autobusem sám. Úkoly děláme hned jak přijdou ze školy, aby měli pak čas si hrát, večer máme režim, takže v půl desáté děti už spí. Domácí práce dělám přes den, když jsou děti ve škole, nebo večer, když už všichni spí, popřípadě přes den - krom mrněte se všichni zabaví sami a starší musí pomáhat s domácími pracemi. Občas mi s dětmi pomáhá má švagrová - odveze je na kroužky, popřípadě je přiveze atd., když jsem pracovala, bylo vše víc chaotické a praštěné :-D. A takové práce jako vysávání, vytírání často nechávám na manželovi - ten tohle všechno obstarává sám v pátek a já mám volno :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
21.9.13 19:25

@Denpry to smekám… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.9.13 21:13

Chápu když manžel vydělá tolik peněz a maminka může zůstat doma a věnovat se dětem. Ale to potom musí vydělat opravdu dost, protože uživit třeba 7 lidí s jednou výplatou-v našem kraji mají muži cca 15-17 tisíc-je docela umění.

Proto jsem se ptala, zda je tu někdo, kdo má třeba 5 dětí a oba rodiče chodí do práce na celý úvazek-jak to zvládáte? Jak se k tomu staví zaměstnavatel-vychází vám vstříc?

Vždy mě lákalo mít víc dětí, tak proto mě takové otázky napadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
21.9.13 22:31
@Petra2829 píše:
@Denpry to smekám… :hug:

samozřejmě je to myšleno s nadsázkou :kytka: Už plánují jen jedno mimi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
26.9.13 21:40

:mavam: Náhodou jsem objevila tuhle diskuzi… a valím oči, co máte dětí! :palec:
Ale je to bezva, taky bych chtěla :roll: Zatím máme dvě, mladší je 7 měsíců a když vidím kolem sebe bříškaté kamarádky, začíná mě zase chytat mlsná :D, ale… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
27.9.13 15:09
@lasička1 píše:
Chápu když manžel vydělá tolik peněz a maminka může zůstat doma a věnovat se dětem. Ale to potom musí vydělat opravdu dost, protože uživit třeba 7 lidí s jednou výplatou-v našem kraji mají muži cca 15-17 tisíc-je docela umění.

Proto jsem se ptala, zda je tu někdo, kdo má třeba 5 dětí a oba rodiče chodí do práce na celý úvazek-jak to zvládáte? Jak se k tomu staví zaměstnavatel-vychází vám vstříc?

Vždy mě lákalo mít víc dětí, tak proto mě takové otázky napadají.

Tak já nemůžu přidat zatím úplně vlastní zkušenost. Dětí máme sice šest, nejstarší holka bude mít 13, ale já jsem s nejmladším (15m) na RD. Určitě budu do jeho čtyř let.
Ale mám kamarádky, co mají 4 - 5 dětí a už pracují. Některé mají babičky, některé kratší úvazek, některé flexibilní manžely. Zvládají to zatím všechny. Nejtěžší je to asi, když bývají děti nemocné.
Výhoda je, že pokud máš těch dětí víc, tak přece jen než jdeš do práce, tak ti ty starší vyrostou. Např. moje tchýně má 8 dětí, byla s nimi doma do šesti let nejmladší, pak normálně pracovala. Ale ti nejstarší už byli z domu, prostřední se odpoledne postarali o ty nejmladší.
U nás je to třeba, tak, že kroužky si musí obcházet děti sami (třeba do ZUŠ jsme je z tohoto důvodu dávali až od 3. třídy). Ale chápu, že všude ta možnost není a rodiče musí vozit.

Takže ono je to stejně případ od případu. Záleží na věkovém rozložení dětí, místě ve kterém bydlíš, práci (pevná, flexibilní, na směny), možnostech manžela tě vystřídat, a hodně, hodně na nemocnosti dětí.
A určitě je pravda, že manžel (popř. manželka) musí mít slušný plat. Protože vždycky bude asi jeden z rodičů, který to táhne spíš finančně a druhý, který to táhne spíš doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.11.13 21:24

Ahoj,
tak manžel má dvě z předchozího vztahu 17let holka, 13 kluk a ted máme spolu holčičku 11m, já bych chtěla další - nejlépe hned :), ale tomča už nechce… ach jo :), no to jsem si spíš postěžovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
26.11.13 16:45

@1lindus - já bych taky brala ještě tak ty dvě - zatím máme 3 (5holka, 3kluk a 4 měsíce kluk), ale muž taky nechce - no, uvidíme, před rokem a půl jsem nevěřila, že budeme mít někdy 3. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwn
218
24.4.14 21:40

Holky zdravím,
můžu se k vám přidat? Já mám 4 dcerky ve věku 18-15-10-7 let a ted jsem ve 35tt těhotenství… čekáme (neplánovaně) páté dítko a strašně se na to malý těšíme :dance:
Neohlížíme se na to co kdo kde říká nebo co si kdo o tom myslí, jelikož je to naše rozhodnutí a naše děti jsou nám vším :srdce: Když jsou na to dva a fungující rodina, tak proč ne?
První dceru jsem porodila na začátku svých 19 let a od té doby žiju především dětma a mezitím prací ;) Takže všem maminkám co jim byl udělen život především pro dětičky fandím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
24.4.14 21:46

Jéé tolik dětí to koukám mohu s ezeptat jak to zvládáte všechno finančně? přeci jen 5 dětí…
já mám tedy jen dvě děti-určitě jste spokojená štastná rodinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
24.4.14 21:47

@iwn Gratuluju. Víte už, jestli to bude další holka, nebo chlapeček? Já teda do pátýho dobrovolně nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
24.4.14 21:48

Pokud si troufáš a jsi si jistá, že to zvládnete, proč ne. Pokud mají děti vše, co k životu potřebují, nemám nic proti.
Rodiče musí myslet i do budoucna, až děti vyrostou, měli by mít třeba i něco naspořené, aby to neměli, tak těžké a celkově, je to o lidech..
Hodně pevné nervy a samozřejmě štěstí a zdraví. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwn
218
24.4.14 22:04

@irca11 Finančně to zvládáme, oba pracujeme a snažíme se, aby to fungovalo tak jak má…Přece jenom jsou všechny čtyři holky školou povinné a ještě dlouho budou, takže
se musí myslet i na tu budoucnost dětí ;) Nejsme žádní „zazobanci“ ale zvládnout se to dá i když kolikrát nejde všechno naráz, tak každopádně naše děti nestrádají a jsou spokojené a není v ničem žádný problém…

@Cuarentena děkuji…tentokrát by to měl být chlapeček, tajíme to, aby měly holky překvapení, jelikož strašně moc chtějí brášku ;) Nelitujeme našeho konečného rozhodnutí, že jsme byly pro…si páté dítě nechat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
24.4.14 22:07

@iwn to je dobře ja na to koukám asi jinak mám jednu dcerku ještě ve školce a druhou doma tak až budou ve škole také to bude jiné jak budu pracovat. Třeba bude i to třetí dítě.
také obdivuji všechny kdo maji víc jak 3 děti a stihnou se jim věnovat starat se o domácnost a chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwn
218
24.4.14 22:22

@irca11 jj to záleží jak se kdo opravdu na to cítí ;)
Chce to pevné nervy :mrgreen: hlavně s přicházející pubertou dětí :mrgreen: Ale dcerky jsou jinak hodné takže občas pomůžou atd… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová