Páté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
30.5.13 10:21

@fragola tak jsem to přečetla. Píšeš, že jsi zatlačila a malá byla venku. Tahle doba tlačeni se taky zkracuje? Na mě přišel pocit na tlačeni ve 4 a narodila se 4.38. Ani nevím, kolikrát jsem tlačila, ale kontrakce byly po 2 minutách a při každé jsem 3× zatlačila, pak je konci už jen jednou nebo 2×, protože si ze mě mudra dělala mimo kontrakce srandu, že s takovým tlačenin mi za chvíli praskne cevka, ať si odpočinu a že se můžu i nadechnout :lol:. I můj mi říkal, že jsem měla barvu rajčete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
30.5.13 10:21

@Seizdra no kdyby ji nechtěla tak ji určitě nemá, tu velkou rodinu, do toho člověk jde celým tělem, srdcem i duší :mrgreen: teda aspoň myslím ;) já vždy chtěla dvě děti, ted toužím po třetím a kdybych byla mladší tak i po čtvrtém. Jen nevím zda bych to psychicky unesla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.5.13 10:23

@Seizdra My jsme velkou rodinu nějak neplánovali, přišlo to samo ;) Když jsme čekali mimčo, začínal pak muž mluvit o dalším a tak :) No jo, muž je jedináček, bez maminky od 4 let, měl to takové složitější, takže teď je spokojený a já samozřejmě taky :)
Na to ošklivé z porodu člověk rychle zapomene. Dojde mu to až když je znovu na porodním sále a tam už jaksi není cesta zpět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.5.13 10:26

@Dita01 tak třeba zákonitě selhává veškerá možná antikoncepce :mrgreen: já to myslela spíš tak, jestli už při prvním věděla, že bude druhý, třetí, pátý,,, nebo jestli to vždycky přišlo samo. Tak jak já byla přesvědčena o jednom a mám chvíli po porodu a těším se na další. Mám obavu, abych taky neskončila se 4ma :D naštěstí barák je velkej, sice pokojíky by měli po 2, ale co, že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.5.13 10:27
@fragola píše:
@Seizdra My jsme velkou rodinu nějak neplánovali, přišlo to samo ;) Když jsme čekali mimčo, začínal pak muž mluvit o dalším a tak :) No jo, muž je jedináček, bez maminky od 4 let, měl to takové složitější, takže teď je spokojený a já samozřejmě taky :)
Na to ošklivé z porodu člověk rychle zapomene. Dojde mu to až když je znovu na porodním sále a tam už jaksi není cesta zpět :lol:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.5.13 10:48

@Seizdra Já nějaké dlouhé tlačení vůbec neznám :nevim: Vždycky když už jsem měla pocit na tlačení, tak to šlo raz dva. Během pár kontrakcí byly děti venku ;) Teď u toho posledního to bylo obzvlášť rychlé - není nad to, když chlap (v tomhle případě můj MUDr.) ženskou pořádně naštve :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
30.5.13 11:12

Jé Fragolo, a čím tě naštval? :mrgreen:
Jinak k počtu: ono je lepší, když to přijde postupně, my s manželem jsme vždycky věděli, že chceme nejméně 3-4. No a při prvním porodu nám hned hrozil císař /kvůli velikosti dítěte, na prvorodičku 4,77 kg/, tak první manžel řešil: ale císaře bys 4 mít nemohla, že? :lol: No naštěstí se synek narodil přirozeně. U dvojčat ten císař byl jasnej, ale to už bylo jedno, to už jsme byli na počtu 3 a porody 2 za námi. :mrgreen: Poslední se naštěstí narodila přirozeně, protože po srovnání obojího jsem si císař opravdu nepřála. :D

• Citovat
  • Upravit
21848
30.5.13 11:26

@fragola jsem to asi blbě pochopila, ale tvůj chlap = tvůj mudr? Nebo prostě stačilo jakejkoli chlap, aby tě nasral? :lol: mně se třeba hrozně líbila rodina ve výměně manželek, tam měli snad 5 dětí, všechny soběstačny, starali se jeden o druhyho, nerozmazleny, no úžasná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.5.13 11:42

@Seizdra Ne, můj MUDr. není můj chlap ;)Jak píšeš, stačil jakýkoli chlap :mrgreen:

Betty, on má MUDr. takový svérázný smysl pro humor a pořád do mě rýpal, co tam ještě dělám a tak :lol: No a pak to dorazil s tím, že ještě nerodím. Tak mi tak hnul žlučí, že jsem Lucku na truc vytlačila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.5.13 11:47

@fragola já si to myslela :lol: hele a když už máš těch porodu za sebou tolik, jsi vždycky ‚po akci‘ v takové té euforii? Nebo to slábne? :think: už tě asi moc vyslýchám, že? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
30.5.13 14:55
@Timinka píše:
@Seizdra 12 hod,7 hod,6 hod, vyvolávaný 4 hod, 8 hod, 1,5 hod :mavam:

1,5 hodiny :palec: :palec: :palec: já teda mám za sebou teprve dva a potvrdilo se to co jsem četla u dřív, je to rychlejší než první ale o to bolestivější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
30.5.13 15:14

@andreiika nepopírám,že to nebylo špatné :mrgreen:jednu ránoprvní malá bolístka, chvilku přemýšlení jestli jet, zavolala jsem si taxi (manžel musel hlídat zbytek) cca kolem 2 hodranní v nemocnici, dobrý den jdu rodit…a narodila se vám dcera :mrgreen: (2.37 hod ráno)

• Citovat
  • Upravit
4672
30.5.13 19:29

@Timinka tak to je fakt za odměnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
30.5.13 19:29

My jsme byli s manželem rozhodnutí vlastně od začátku, že chceme 3-4 děti. Teď máme 4 děti, nejmladší má necelých 10 měsíců a už začínáme mluvit o dalším :lol:, i když ne teď hned, ale za 2-3 roky. Akorát u nás bude hodně záležet i na doktorech co tomu řeknou a jak se k tomu postaví. Zatím jsem měla vždy podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
31.5.13 09:17

@Seizdra U mně teda absolutně nic neslábne :) Já mám radost, když otěhotním, mám radost z rostoucího bříška a ta euforie „po akci“ je úžasná :) Rozhodně nemůžu říct, že bych to prožíval nějak míň, že bych si řekla „no jo, tak jsem zase těhotná/tak jsem zase porodila“, to určitě ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová