Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fragola tak jsem to přečetla. Píšeš, že jsi zatlačila a malá byla venku. Tahle doba tlačeni se taky zkracuje? Na mě přišel pocit na tlačeni ve 4 a narodila se 4.38. Ani nevím, kolikrát jsem tlačila, ale kontrakce byly po 2 minutách a při každé jsem 3× zatlačila, pak je konci už jen jednou nebo 2×, protože si ze mě mudra dělala mimo kontrakce srandu, že s takovým tlačenin mi za chvíli praskne cevka, ať si odpočinu a že se můžu i nadechnout
. I můj mi říkal, že jsem měla barvu rajčete ![]()
@Seizdra no kdyby ji nechtěla tak ji určitě nemá, tu velkou rodinu, do toho člověk jde celým tělem, srdcem i duší
teda aspoň myslím
já vždy chtěla dvě děti, ted toužím po třetím a kdybych byla mladší tak i po čtvrtém. Jen nevím zda bych to psychicky unesla ![]()
@Seizdra My jsme velkou rodinu nějak neplánovali, přišlo to samo
Když jsme čekali mimčo, začínal pak muž mluvit o dalším a tak
No jo, muž je jedináček, bez maminky od 4 let, měl to takové složitější, takže teď je spokojený a já samozřejmě taky ![]()
Na to ošklivé z porodu člověk rychle zapomene. Dojde mu to až když je znovu na porodním sále a tam už jaksi není cesta zpět ![]()
@Dita01 tak třeba zákonitě selhává veškerá možná antikoncepce
já to myslela spíš tak, jestli už při prvním věděla, že bude druhý, třetí, pátý,,, nebo jestli to vždycky přišlo samo. Tak jak já byla přesvědčena o jednom a mám chvíli po porodu a těším se na další. Mám obavu, abych taky neskončila se 4ma
naštěstí barák je velkej, sice pokojíky by měli po 2, ale co, že ![]()
@fragola píše:
@Seizdra My jsme velkou rodinu nějak neplánovali, přišlo to samoKdyž jsme čekali mimčo, začínal pak muž mluvit o dalším a tak
No jo, muž je jedináček, bez maminky od 4 let, měl to takové složitější, takže teď je spokojený a já samozřejmě taky
Na to ošklivé z porodu člověk rychle zapomene. Dojde mu to až když je znovu na porodním sále a tam už jaksi není cesta zpět
@Seizdra Já nějaké dlouhé tlačení vůbec neznám
Vždycky když už jsem měla pocit na tlačení, tak to šlo raz dva. Během pár kontrakcí byly děti venku
Teď u toho posledního to bylo obzvlášť rychlé - není nad to, když chlap (v tomhle případě můj MUDr.) ženskou pořádně naštve ![]()
Jé Fragolo, a čím tě naštval? ![]()
Jinak k počtu: ono je lepší, když to přijde postupně, my s manželem jsme vždycky věděli, že chceme nejméně 3-4. No a při prvním porodu nám hned hrozil císař /kvůli velikosti dítěte, na prvorodičku 4,77 kg/, tak první manžel řešil: ale císaře bys 4 mít nemohla, že?
No naštěstí se synek narodil přirozeně. U dvojčat ten císař byl jasnej, ale to už bylo jedno, to už jsme byli na počtu 3 a porody 2 za námi.
Poslední se naštěstí narodila přirozeně, protože po srovnání obojího jsem si císař opravdu nepřála. ![]()
@fragola jsem to asi blbě pochopila, ale tvůj chlap = tvůj mudr? Nebo prostě stačilo jakejkoli chlap, aby tě nasral?
mně se třeba hrozně líbila rodina ve výměně manželek, tam měli snad 5 dětí, všechny soběstačny, starali se jeden o druhyho, nerozmazleny, no úžasná rodina.
@Seizdra Ne, můj MUDr. není můj chlap
Jak píšeš, stačil jakýkoli chlap ![]()
Betty, on má MUDr. takový svérázný smysl pro humor a pořád do mě rýpal, co tam ještě dělám a tak
No a pak to dorazil s tím, že ještě nerodím. Tak mi tak hnul žlučí, že jsem Lucku na truc vytlačila ![]()
@fragola já si to myslela
hele a když už máš těch porodu za sebou tolik, jsi vždycky ‚po akci‘ v takové té euforii? Nebo to slábne?
už tě asi moc vyslýchám, že? ![]()
@Timinka píše:
@Seizdra 12 hod,7 hod,6 hod, vyvolávaný 4 hod, 8 hod, 1,5 hod
1,5 hodiny
já teda mám za sebou teprve dva a potvrdilo se to co jsem četla u dřív, je to rychlejší než první ale o to bolestivější
@andreiika nepopírám,že to nebylo špatné
v jednu ránoprvní malá bolístka, chvilku přemýšlení jestli jet, zavolala jsem si taxi (manžel musel hlídat zbytek) cca kolem 2 hodranní v nemocnici, dobrý den jdu rodit…a narodila se vám dcera
(2.37 hod ráno)
My jsme byli s manželem rozhodnutí vlastně od začátku, že chceme 3-4 děti. Teď máme 4 děti, nejmladší má necelých 10 měsíců a už začínáme mluvit o dalším
, i když ne teď hned, ale za 2-3 roky. Akorát u nás bude hodně záležet i na doktorech co tomu řeknou a jak se k tomu postaví. Zatím jsem měla vždy podporu
@Seizdra U mně teda absolutně nic neslábne
Já mám radost, když otěhotním, mám radost z rostoucího bříška a ta euforie „po akci“ je úžasná
Rozhodně nemůžu říct, že bych to prožíval nějak míň, že bych si řekla „no jo, tak jsem zase těhotná/tak jsem zase porodila“, to určitě ne ![]()