Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denpry já mmám 3.Chtěla jsem 3 nikdy víc než 3 a chci 4
Jinak jsem z 5 holek. Ale zatím se mé hormony drží. táta má to samé. Tak si myslím že stejně to 4 bude.
@Denpry Jako fakt? Já mám teď jednoho prcka a říkám si jak bych jich zvládala více ![]()
Holky, prosím vás, jak to zvládate? Já mám dost s jedním
Řekněte mi prosím, že z dalšíma je to v něčem o něco snazší, jinak nevím jak to zvládnu.
Mám sice hodný dítě ale náročný.
Tak my máme jedno ještě tak půl roku zpátky když se mě zeptal někdo na druhé, jsem okamžitě odpověděla že druhé nejdříve jak malá půjde do školy no a po půl roce už mám zase jiný názor a začínáme si pohrávat s myšlenkou vlítnout na to druhé velmi brzy
teď jsem toho názoru že třetí už by bylo pro nás moc, ale kdo ví třeba si za rok řekneme že to třetí by taky ještě šlo ![]()
Taky si pohrávám s myšlenkou, že půjdeme ještě do 6. dítka, zatím je nejmladšímu měsíc a 7 dní, ale chtěla bych mít sudý počet dětí, aby si měl synek s kým hrát
.
Když si člověk zvykne a roli matky miluje, tak jde všechno snáz, ale na začátku to je drsný
.
@Gituš píše:
Taky si pohrávám s myšlenkou, že půjdeme ještě do 6. dítka, zatím je nejmladšímu měsíc a 7 dní, ale chtěla bych mít sudý počet dětí, aby si měl synek s kým hrát.Když si člověk zvykne a roli matky miluje, tak jde všechno snáz, ale na začátku to je drsný
![]()
![]()
.
Páni, ty jsi hustá. Po měsíci jsem si vždy říkala, již nikdy víc ![]()
@boball Já měla pohodový porod, a už před ním jsem si říkala, že bych chtěla ještě to šesté mrně. Máme u syna a dcery rozestup 2 let, pak máme dvojčata a teď malého, který si jednou nebude asi mít s kým hrát, protože starší děti už budou mít své zájmy a jednovaječná dvojčata mají spolu velmi blízký vztah, takže nevím, nevím, jak to bude, sice ti sourozenci budou mít roli, malého milují, starají se o něj, ale parťák by pro něj byl lepší
.
@Gituš píše:
@boball Já měla pohodový porod, a už před ním jsem si říkala, že bych chtěla ještě to šesté mrně. Máme u syna a dcery rozestup 2 let, pak máme dvojčata a teď malého, který si jednou nebude asi mít s kým hrát, protože starší děti už budou mít své zájmy a jednovaječná dvojčata mají spolu velmi blízký vztah, takže nevím, nevím, jak to bude, sice ti sourozenci budou mít roli, malého milují, starají se o něj, ale parťák by pro něj byl lepší.
Ty jo, nedovedu si to přestavit. Klobouk dolů. Já mám dvě děti dospělé a jednoho kluka 29 měsíců a jsem z nich někdy docela na palici. ![]()
@boball No to já jsem z nich někdy taky dost unavená - že bych si nejraději sbalila kufry a už se nikdy nevrátila, ale manžel se naštěstí hodně stará i když je 4 dny v týdnu pryč, ty zbylé tři dny se stará jak nejlépe může, je to neocenitelná psychická podpora
.
Mě role matky naplňuje, baví mě to, i když mě to občas dost vyčerpává
. Vždycky jsem si přála velkou rodinu, a to se mi splnilo, své nejtajnější přání jsem si splnila, teď by to chtělo ještě bonus - poslední miminko
. A už pak dám s „rozmnožováním se“ pokoj
.
@Petra2829 já mám dvě svoje a v péči ještě bráchu ![]()
@andy266 jj, klidně
ale bylo by to na dnešní dobu moc
![]()
Holky-kdo máte třeba 5 nebo 6 dětí-jak zvládáte práci? Dát děti do školy, do školky, po návratu z práce úkoly, kroužky, vařit, uklízet, prát, žehlit…?Přeci jenom skloubit třeba dvě děti a práci dá někdy zabrat. Pokud nejsou babičky, které pomhají.
A co zaměstnavatel? Nebál se vás vzít, abyste často neměly paragraf či propustky k návštěvě lékaře?
Myslim, ze u tohoto poctu deti, nulovych babickach a castych nemocech/u nas/ je jeden rodic doma NUTNOSTI. Predtim jsem byla na RD ja, ted byl doma manzel, ted budu /jsem/ zase ja a manzel taky/ vojak v. v/. ![]()