Do jaké míry pomáhat sociálně slabé kamarádce?

Anonymní
12.4.13 08:29

do jake miry pomahat?

Ahoj, mam dotaz do jake miry bych mela pomahat, jedne kamaradce, pokud se tak da nazvat.je to znama, co ma dvojcata s nasi ve skolce.Jsou socialne slaby, ale castecne vlastni vinou.Mely exekuce, sebraly jim barak.Ted b xdli v pronajmu.4 dospely a dve deti. A nikdo z nich nemaka.Otec plati na deti, takze to je asi jejich zachrana. Nemaji na jidlň deti ji jen ve skolce. Porad me zadaji o jidlo, penize, dnes i o vlozky.Je mi jich litoa ale mam taky rodinu.Jiz me dluzi tisic korun, a porad ňeco potrebuji.Mam rict dost, nebo jak dal. Bojim se uz i otevrit í dvere.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3370
12.4.13 08:33

Nejhorší je, že člověk chce pomáhat hlavně kuli těm dětem a toho možná zneužívají :? :x
Já bych chtěla říct dost! Ale taky nevim, jak by mi to šlo…
Já nevim, těm dětičkám bych dala občas nějaký jogurt, dobrůtku, papání… Ale to je asi tak vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
12.4.13 08:33

Urcite bych nedavala penize :zed: ale jen neco detem, nejake obleceni a jidlo jen jim. Ale sama nevim. Penize urcite ne!!! Stejne ti je nikdy nevrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
12.4.13 08:35

Nepomáhať, nie materiálne, ani jedlo. Nie je to u nich zrejme akútny problém, ale dlhodobá situácia. U nás hladom neumrú, a tvoja pomoc by pre nich bola akurát dôvodom, prečo to neriešiť vlastnými silami. Píšeš, že pani má deti v škôlke, prečo nechodí do práce? Zo štyroch doapelých nepracuje nikto? Nie je možné, aby nezohnal prácu nikto… Jediná pomoc by mohla byť je to, že im pomôžeš s hľadaním práce… Všetko ostatné musia zvládnuť sami.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
12.4.13 08:39

Nepomáhala bych jim, podle toho co píšeš to jsou vyžírky. Podáš prst a vezmou celou ruku…

• Citovat
  • Upravit
4476
12.4.13 08:40

@Gabika Musim souhlasit. Pozvat kamaradku na kafe, at muze na pocitac a hledat si praci. Jinak je to cesta do pekel. Ona te bude akorat vyuzivat, kdyz jednou nepomuzes, jeste budes ta zla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.4.13 08:41

Nahlásila bych to na sociálku. Respektive nechápu, proč to už někdo neudělal? Těm dětem bude líp někde jinde, než s hladovýma břichama u takovejch rodičů. Nic dobrýho je nečeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.4.13 08:42

@berry4 Jo, at se o ne stara stat za nase penize :roll: O ty deti se maji postarat vlastni rodice, kdyz si je udelali. Sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
12.4.13 08:43

Už jen to, že jsou v bytě 4 dospělí a nepracují, o něčem svědčí. Tak že za mě nepomáhat, ani bych se nedivila, kdyby to zkoušela na všechny maminky ve školce.

Nějakou dobrotu pro děti proč ne, ale toto mi přijde jak už vyčůranost první třídy.. Kdyby maminka byla sama, neřeknu nic, ale takhle - řekla bych nemám, a tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
12.4.13 08:45

Takovýmhle lidem není hloupý si o všechno říct, ale aby si na to vydělali, to ne… Chápu že je ti jich líto, asi bych taky dala občas něco dětem (jídlo, nebo třeba oblečení po tvých dětech), ale to je vše. Dospělým nic a rozhodně ne peníze, opravdu je už neuvidíš.
A jak se děti projevují ve školce, je vidět že se jim rodiče věnují aspoň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
12.4.13 08:51

Hlavně žádný peníze. Dala bych jim oblečení co neunosíme. Občas něco k jídlu pro děti…ale jinak nejsem charita…mě taky nikdo nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.4.13 08:55

@74paja jaký sorry? Ty děti nemůžou za to, že se narodily idiotům. A jestli ti přijde spravedlivější je nechat takovým rodičům na krku ( je proto, že my to platíme z daní) tak teda nevím. Nevím, co si mám myslet o lidech, jako jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
12.4.13 08:57

@berry4 Souhlasím.Děti jsou chudáci a rodiče deb!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
12.4.13 09:03

4 dospělí co nepracují, paráda. ti dospělí kouří? pijí alkohol? na to se prachy vždycky najdou, ale na vložky je to problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
12.4.13 09:06
@berry4 píše:
@74paja jaký sorry? Ty děti nemůžou za to, že se narodily idiotům. A jestli ti přijde spravedlivější je nechat takovým rodičům na krku ( je proto, že my to platíme z daní) tak teda nevím. Nevím, co si mám myslet o lidech, jako jsi ty.

z daní platí i ty nepracující rodíče - určitě berou nějaký přídavky a podpory. takže daňoví poplatníc to platí stejně, jen by ty děti v tom domově z toho měly víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová