Do jaké míry pomáhat sociálně slabé kamarádce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
12.4.13 09:33

@Gabika nene,vždy neodeberou. To už by muselo být kor vážné. Ale budou dohlížet. Jestli mají děti oblečení, stravu, základní věci… A jak píše Blorchi, v jejich případě mají nárok na osvobození od školkovného, takže když si to člověk spočítá, ty děti v té školce v podstatě ty peníze jen projí a jak je možné, že potom rodiče nemají na jejich stravu? (večeře).Když jsou na ně 4 dospělí. Ti taky nejí? Tak co potom s těma dávkama dělaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
12.4.13 09:34

Myslím, že sociálně slabí maj nějakou slevu na školku…platit musí jen jídlo, školkovné ne… :nevim: (známá mi tehdy říkala, že to tak mají, oni teda zas tak slabí nebyli, ale hráli si na to.. :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
12.4.13 09:35

Já než se vymáčknu, tak je to tu napsané… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.13 09:35

@werajsik tak třeba všechyn peníze co mají dají za jídlo do školky, to je většinou levnější než kdyby jim kouili jogurty doma ne?
jinak bych taky peníze nedávala určitě a občas dětem jogurt, chleba, jak tu psali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.4.13 09:36

@Gabika
No s tou pomocí hledání práce od sociálky. Sociálka se může snažit sebevíc, ale kde není vůle ani smrt nebere. Vím o čem mluvím - tchýni se snažím všemožně pomoct, ale vždy si najde nějakou výmluvu proč to nešlo - ale je to v úplně jiném kontextu. Jen jsem tím chtěla říct, že pokud ti nezaměstnaní nebudou alespoň trochu spolupracovat, mohla by jim sociálka nosit práci na zlatém podnose, ale stejně si ji nevemou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
12.4.13 09:36

No nechci malovat certa na zed, ale obavam se ze veskery prijem, spolknou herny, cigarety a chlast.To by byl takovy ukazovy priklad nasi spolecnosti. :roll: :roll: ty voe, to je neco na me :roll:

• Citovat
  • Upravit
ohýnek
12.4.13 09:39

To jsem se zasee po ráno pobavila.
Nikdo tu rodinu neviděl, nikdo neví jak to doopravdy je a hned jsou to vyžírky, mají se hlásit na sociálku…atd.Ale když se napíše deníček tady, tak to se zvedne ochotnejch co by samou rozdavačností darovali klidně i svůj barák.

• Citovat
  • Upravit
becky87
12.4.13 09:42

@ohýnek Ja se priznam, ze dneska jsem mirne uzkostliva.Ale ja posuzuju podle toho co pise zakladatelka. A podle toho soudim. Zaver si stejne musi udelat ona sama. a pokud jsou opravdu ctyri dospely jedinci, schopni pracovat a se.rou na to, tak bych jim ani rohlik nedala.

• Citovat
  • Upravit
ohýnek
12.4.13 09:46

@blorchi myslím že přímo na tebe to nebylo :-) tebe jsem nějak neviděla u té darovací a následně zamykací v uzavřence akce nepostřehla :-)

• Citovat
  • Upravit
becky87
12.4.13 09:47
@ohýnek píše:
@blorchi myslím že přímo na tebe to nebylo :-) tebe jsem nějak neviděla u té darovací a následně zamykací v uzavřence akce nepostřehla :-)

aha, promin, to jsem spatne poochopila :oops: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3957
12.4.13 09:50

@ohýnek
No tak nezlob se na mě, ale aby 4 :! slovy: čtyři :! dospělí v jedné domácnosti byli nezaměstnaní - to o něčem svědčí. Už jsem tu psala - vím že sehnat dnes práci je těžké, ale neříkej mi, že se práci nepodaří najít ani jednomu z dospělých. I kdyby třeba brigádně, alespoň něco. A aby si někdo byl ptat i vložky??? 8o 8o Ty obyčejné jdou pořídit opravdu za levno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
12.4.13 09:54

@werajsik neboj do čtyř počítat umím. Můj příspěvek byl narážka na něco úplně jiného :-) tohle s emi taky nezdá zas tak v normě, ale já je neznám, já vidím jen co napíše pozorovatel, proto to nějak rozebírat nebudu.To je tady jako se vším, na začátku napíšeš že máš v obýváku myš a na páté straně už se píše že máš v ložnici tygra

• Citovat
  • Upravit
29577
12.4.13 09:57

@ohýnek A VÍŠ CO MĚ ZAČÍNÁ NAPADAT? Zakl. si sem založí diskusi, samozřejmě anonymně a nic. Tady se asi zase někdo královsky baví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
12.4.13 10:01

@berry4 já to nebyla :mrgreen: a ani nevím kdo to byl :mrgreen: takže je to asi myšleno vážně

• Citovat
  • Upravit
8566
12.4.13 10:04

Řekla bych jí ať si jde ke mě na jídlo vydělat. Jestli bydlíš v baráku, nějaká práce se určitě najde (zahrada, dřevo atd..) - aspoň uvidíš, jestli jsou na tom fakt tak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová