Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gabika nene,vždy neodeberou. To už by muselo být kor vážné. Ale budou dohlížet. Jestli mají děti oblečení, stravu, základní věci… A jak píše Blorchi, v jejich případě mají nárok na osvobození od školkovného, takže když si to člověk spočítá, ty děti v té školce v podstatě ty peníze jen projí a jak je možné, že potom rodiče nemají na jejich stravu? (večeře).Když jsou na ně 4 dospělí. Ti taky nejí? Tak co potom s těma dávkama dělaj?
Myslím, že sociálně slabí maj nějakou slevu na školku…platit musí jen jídlo, školkovné ne…
(známá mi tehdy říkala, že to tak mají, oni teda zas tak slabí nebyli, ale hráli si na to..
)
@werajsik tak třeba všechyn peníze co mají dají za jídlo do školky, to je většinou levnější než kdyby jim kouili jogurty doma ne?
jinak bych taky peníze nedávala určitě a občas dětem jogurt, chleba, jak tu psali.
@Gabika
No s tou pomocí hledání práce od sociálky. Sociálka se může snažit sebevíc, ale kde není vůle ani smrt nebere. Vím o čem mluvím - tchýni se snažím všemožně pomoct, ale vždy si najde nějakou výmluvu proč to nešlo - ale je to v úplně jiném kontextu. Jen jsem tím chtěla říct, že pokud ti nezaměstnaní nebudou alespoň trochu spolupracovat, mohla by jim sociálka nosit práci na zlatém podnose, ale stejně si ji nevemou.
No nechci malovat certa na zed, ale obavam se ze veskery prijem, spolknou herny, cigarety a chlast.To by byl takovy ukazovy priklad nasi spolecnosti.
ty voe, to je neco na me ![]()
To jsem se zasee po ráno pobavila.
Nikdo tu rodinu neviděl, nikdo neví jak to doopravdy je a hned jsou to vyžírky, mají se hlásit na sociálku…atd.Ale když se napíše deníček tady, tak to se zvedne ochotnejch co by samou rozdavačností darovali klidně i svůj barák.
@ohýnek Ja se priznam, ze dneska jsem mirne uzkostliva.Ale ja posuzuju podle toho co pise zakladatelka. A podle toho soudim. Zaver si stejne musi udelat ona sama. a pokud jsou opravdu ctyri dospely jedinci, schopni pracovat a se.rou na to, tak bych jim ani rohlik nedala.
@blorchi myslím že přímo na tebe to nebylo
tebe jsem nějak neviděla u té darovací a následně zamykací v uzavřence akce nepostřehla ![]()
@ohýnek
No tak nezlob se na mě, ale aby 4
slovy: čtyři
dospělí v jedné domácnosti byli nezaměstnaní - to o něčem svědčí. Už jsem tu psala - vím že sehnat dnes práci je těžké, ale neříkej mi, že se práci nepodaří najít ani jednomu z dospělých. I kdyby třeba brigádně, alespoň něco. A aby si někdo byl ptat i vložky???
Ty obyčejné jdou pořídit opravdu za levno.
@werajsik neboj do čtyř počítat umím. Můj příspěvek byl narážka na něco úplně jiného
tohle s emi taky nezdá zas tak v normě, ale já je neznám, já vidím jen co napíše pozorovatel, proto to nějak rozebírat nebudu.To je tady jako se vším, na začátku napíšeš že máš v obýváku myš a na páté straně už se píše že máš v ložnici tygra
@ohýnek A VÍŠ CO MĚ ZAČÍNÁ NAPADAT? Zakl. si sem založí diskusi, samozřejmě anonymně a nic. Tady se asi zase někdo královsky baví ![]()
@berry4 já to nebyla
a ani nevím kdo to byl
takže je to asi myšleno vážně
Řekla bych jí ať si jde ke mě na jídlo vydělat. Jestli bydlíš v baráku, nějaká práce se určitě najde (zahrada, dřevo atd..) - aspoň uvidíš, jestli jsou na tom fakt tak špatně.