Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pozor - ono se rychle dostaneš do spirály… nemám co dát dětem na jídlo, oblečení… prosím pomoz nám. Nedávej žádné peníze! Nikdy. Do práce nechodí, peníze nemají, ale jak tedy platí za školku a jídlo ve školce??? Pomohla bych max. tím, že při vyřazování starších věcí bych jim vždy něco dala a občas - bych koupila jogurty, ovoce… pro ty prcky -nedělej si iluze - oni jim to ti dospělí stejně snědí. Btw. kouří někdo z těch dospělích, co nepradují? Chodí do hospody? I to by ti ukázalo, že třeba na tom nejsou tak špatně.
Už bych nepomohla…mají se snažit sami…4 dospělí ![]()
A o té sociálce bych uvažovala, možná to napadne i někoho v té školce ![]()
Podle toho co píšeš, tak to budou skutečně nějací „vyčůránkové“, kteří v tom umí chodit a nemají snahu svou situaci zlepšit. V tomhle případě bych asi nepomáhala. ![]()
Taky mám takovou zkušenost. Bydleli dva dospělí a dvě děti na ubytovně v 1+0, se divím že si tam dokázali udělat ještě třetí. Pak se přestěhovali do 1+1. Občas mě maminka požádala o peníze, jednou jsem jí zaplatila nákup. Chlap dělá snad jen na černo. Když si zase jednou přišla říct řekla jsem že mám jen asi 20 kč, ale mněla jsem víc. Chtěla snad 50, ale řekla že i 10 stačí aspoň na rohlíky, a od té doby nic. Ale baví se semnou normálně, nejsem můra co nechce pomoci. Nebo aspoň nevím že by mě pomlouvala. Jedna maminka jí dokonce dala na to třetí kočárek, a zadarmo protože věděla že by peníze neviděla nikdy. Ale byl teda po dvou dětech.
@berry4 Fajn, takze by bylo lepsi, aby vsechny deti rodicu, kterym se nechce makat sli nekam do domova?
No to je opravdu skvele reseni, pro tenhle stat. Mela bys jit kandidovat nekam do parlamentu, hodne lidi by te asi volilo, protoze hodne lidem se nechce prilozit ruku k dilu…
Občas bych dětem dala ovoce, nebo namazanej chleba, ale tim by moje pomoc skončila. Jestli že 4 dospělí nedokážou uživit dvě děti
tak pomoc nepotřebujou, ale pěkně makat
Taky bych nahlasila na socialku. A pokud bych chtela pomoci, tak jen jidlo pro deti, pripadne obleceni. Penize v zadnem pripade. Ctyri dospelaci a ani jeden nezvedne prd.el
![]()
@74paja píše:
@berry4 Fajn, takze by bylo lepsi, aby vsechny deti rodicu, kterym se nechce makat sli nekam do domova?No to je opravdu skvele reseni, pro tenhle stat. Mela bys jit kandidovat nekam do parlamentu, hodne lidi by te asi volilo, protoze hodne lidem se nechce prilozit ruku k dilu…
ano pokud nezvladam uzivit sve deti, nezajistim jim zakladni zivotni potreby, tak ano lepe je decky domov. Dovedu si tak nejak predstavit, co je to za rodinu. Souhlasim s Berry.
@74paja no vidíš. A já si říkám, že ty by jsi byla pro změnu dobrá členka SS komanda. A co je řešení? Nechat je hlady? Vědět, že jsou na tom jak jsou a?
Víš, kolik je v tomhle státě nezaměstnaných? A nežebrají, snaží se alepsoň ty základní životní potřeby dětem zajisit? Ono otázka je, KAM ty peníze, co dostávají jdou, že nemají ani na jídlo dětem. Je to vůbec možné, v dnešní době dávek na bydlení, živobytí…
Heledˇ kdysi jsem takovou sousedu taky měla. Ne, neudala jsem ji a vím, že to byla chyba. Ty děti jejich na tom byly stejně, měla jsem ji snad denně za dveřma s prosíkem o cokoli. Jen kvůli těm dětem jsem je sponzorovala. Až posléze to řešila soc. a zjistilo se, že pan otec všechny peníze točil po kurvách a automatech. A že děti neměly co jíst, bylo vedlejší. Trpěly roky. A i jinak. Ale za dveře člověk nevidí.
Lhostejnost, nebo pohled takových, jak to vidíš ty, rozhodně neřeší to, co by jsi ted´ řešit chtěla.
Rozumím tomu, že je ti líto těch dětí. Ale budu se opakovat, jak tu psali holky oni toho pouze zneužívají. Vím, že dnes sehnat práci je těžké, ale aby ze 4 lidí nikdo práci nesehnal??? To je hodně podezřelé. Podle mě to s tím hledáním práce nebude tak žhavé - mají přece tebe. Na to oni spoléhají.
Přišla si říct o vložky???
To snad ne!!! Vždyť obyčejné vložky jdou koupit za celkem dobrou cenu. To už je opravdu zneužívání. Jinak jak tu někdo podotkl (taky mě to napadlo) - na jídlo nemají a na školku ano?? Nějaké divné ne?? Sama nevím jak bych se zachovala - jsem totiž takové měkké srdce. Ale je to opravdu velký
pro tebe. Tohle už je fakt zneužívání situace. Dle mě stejně musí mít přídavky na dítě, přídavek v hmotné nouzi a možná i přídavek na bydlení. Takže dle mě jakési peníze se tam najít musí. Ale záleží kde a za co je utrácí (alkohol, cigarety). Takže asi bych pomáhat přestala. A přikláněla bych se k názoru holek - pomoct max. s hledáním práce, s oblečením a občasným koupením něco pro děti. Ale jinak nic.
@werajsik pokud maji hmotnou nouzi, muzou byt ve skolce osvobozeni platit skolkovne. takze jen za jidlo. ![]()
@berry4 No, to je veľmi ošemetné… Sociálka u nás väčšinu prípadov rieši odobraním detí, a s tým ja nesúhlasím, deti by sa nemali brať od rodičov z ekonomických dôvodov.
Ak by sociálka fungovala tak, že by pomohla rodičom s hľadaním práce, prípravou na pohovor, dozerala a pomáhala by s tým, aby získali pevné pracovné návyky, tak prečo nie. Samozrejme, deti by zostávali v rodine. Lenže myslím, že oni by akurát odobrali deti (ktoré ale nie sú vôbec týrané a s rodičmi sú šťastné), a chodili kontrolovať, či už sa niečo zmenilo bez toho, aby efektívne pomohli. (Možno sa mýlim, budem rada, ak áno…)
Takže za mňa sociálke nie, to by nikomu nepomohlo.
@blorchi
Dejme tomu - ale stejně, když mají na placení jídla ve školce, měly by se najít i peníze na jídlo doma ne???
![]()
@74paja píše:To jo, spíš bych řekla, že z daní se platí to co dostávájí ted ty rodiče a je to dle mě větší částka než to co by dostávali děti v děcáku
@berry4 Jo, at se o ne stara stat za nase penizeO ty deti se maji postarat vlastni rodice, kdyz si je udelali. Sorry.
@zelenaprisera píše:
z daní platí i ty nepracující rodíče - určitě berou nějaký přídavky a podpory. takže daňoví poplatníc to platí stejně, jen by ty děti v tom domově z toho měly víc