Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Haňulík Díky za odpověď. No trochu obavy z těch financí mám, ale asi to tak bude, že i rodiny s méně dětmi mohou mít míň peněz a jejich děti třeba na nějaký výlet se školou nejedou.
Přidávám se ke gratulaci k miminku Fragolo ![]()
Jen pro zvědavost maminky, jaké máte věkové rozdíly mezi dětmi, já mám cca 3 roky a přemýšlím o tom mít čtvrté mimi dřív, tak se chci poptat jestli se to dá vůbec zvládnout mít menší rozestup mezi třetím a čtvrtým. Díky ![]()
A jestli smím být zvědavá, poradíte mi nějaké ideální auto? Přemýšlíme o Sharanu, Alhambře, Renaultu Espace. Díky za tip
@fragola Tak to to nebylo tak hrozné, ale já bych čekala, že to z tebe bude lítat jak namydlený blesk ![]()
@Lilly84 Děkuju
My máme věkové rozdíly 19,15,17,20,12 a 28 měsíců ![]()
@andreiika Zkus porodit za 9 let a 3 měsíce 7 dětí a uvidíme, co na to řekne tvoje děloha ![]()
@Lilly84 máme 4 děti a věkové rozdíly jsou 3,5 roku, 23 měsíců a 29 měsíců.
Auto jsme řešili hodně dlouho, protože jsme chtěli 4 děti. Nakonec jsme vybrali Peugeot Tepee expert. Auta typu Alhambra, Sharan apod. jsme zavrhli okamžitě z důvodu absence kufru v případě plného počtu sedadel. Jediný z těch menších byl trošku přijatelný Espace, ale i u něj není velikost kufru dostatečná ![]()
Fragolo gratuluju k Lucince
No Fragolo, to se obávám, že moje děloha by plakala
.
My máme odstup mezi prvním a dvojčaty 2,5 roku a čtvrtou po dvojčatech 4,5 roku. Tak jsme chtěli trochu větší odstup, že do 2 let to byl frčák, a pak se hned nezadařilo. Nicméně teď to bylo opravdu na pohodu. Já myslím, že když už ty starší jsou rozumný, tj. např. čtyřleté, tak je skoro jedno, kolik jich je (soudím dle nás), prostě už se s nima domluvíš, počkají, i pomůžou.
Co se auta týče, už jsem tu dělala reklamu Peugeotu 807, jehož jsme hrdými majiteli
. Původně jsme chtěli Renault Espace, který jsme i kdysi měli, ale už se nám nelíbil ten jeho novější design, a hodně mě nadchly ty posuvné dveře, co tohle auto má, navíc dálkově ovládaný, vevnitř je taky čudlík, že si děti zmáčknou a samo se jim to zavře, to je fakt super. Navíc na vystupování někde na parkovišti pohodlné, dobře se mi tam dává a poutá vajíčko, že se nic neplete… Jinak co se místa týče, tak všechny ty auta jsou na tom asi podobně. Prakticky identické jak tohle naše je Citroen C8 a Fiat Ulysse, jsem četla (ten jsem nikdy neviděla). C8 ale vypadá úplně stejně, jen jiný logo.
Tezi, jo, to už je větší, to už je typ „dodávka“ (dle mě) a to jsme zas tak nechtěli, my jak máme jen to 6. sedadlo (7. nevozíme, jen výjimečně), tak kufr je tím pádem pro nás dostačující, dám tam teď normálně kočár v nesloženým stavu, na dovolenou zakoupíme rakev na střechu a na kouli nosič na kola.
My rozdíl : 3,5 roku,27 měsíců,32 měsíců,37 měsíců,22 měsíců prvně ullyse, pak 807, pak jsme museli do většího - H1 a tranzit devět míst a v září můžem zas do menšího
vybíráme
My máme „jenom“ čtyři děti… věkové rozdíly 3, 15 a 3 roky… ideální je ten rozdíl 15 let… ![]()
Auto máme sedmimístné Discovery… ale stejně ty dvě zadní sedačky už nepoužívám, už zase vozím jen dvě děti… ![]()
@Betty03 no tak u nás je trošku problém s povahou nejstarší dcery, takže jsem ji nechtěla nechat vzadu samotnou. A my jsme se teda rozhodovali i podle toho, že by mohlo ještě někdy třeba být další dítko ![]()
@fragola radši si nepředstavuju… Ty jo to je masakr, ty jsi za těch devět let buď byla v tom dané roce těhotná nebo rodila. Co na to říká tvoje tělo? Známá porodila 2 děti a když jsme vtipkovala o třetím, tak řekla, že ani náhodou, že jí její tělo dává jasně najevo, že už ne. Trpěla na afty, vypadávání vlasů, exémy a nevím co dalšího.
Jak vás tady čtu, tak mám takovou chuť mít ještě to třetí…
Tak to já zas musím říct, že když jsem těhotná, tak na své běžné neduhy netrpím - mívám opary - když jsem těhotná nebo kojím, minimálně, nebo samy hned zmizí. Taky mnohem méně mě bolívá hlava, co jinak jo. A to i v těhotenství s dvojčaty, které jinak bylo na tělo docela zátěž. Jako ano, pokaždý po 3 měsících od porodu vlasy padají, ale to je ta nahromaděná rezerva z těhotenství, pak to zas vše dorůstá. Akorát teď mě vytrestala ta boreliosa, ale to těhotenstvím nebylo, že. ![]()
Moje mamka rodila 4×, naposled ve 40 a říkala, že se vždy v těhotenství cítila taková „chráněná“, že nic nechytala. Ale znám holky, co to mají naopak, u mě ty mateřský hormony jsou teda silný, že tělo burcují k nebývalým výkonům. ![]()