Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fragola píše:
@Seizdra U mně teda absolutně nic neslábneJá mám radost, když otěhotním, mám radost z rostoucího bříška a ta euforie „po akci“ je úžasná
Rozhodně nemůžu říct, že bych to prožíval nějak míň, že bych si řekla „no jo, tak jsem zase těhotná/tak jsem zase porodila“, to určitě ne
To je krááásný ![]()
@fragola
jsi borec! hele a ještě dotaz přibíráš v těhu hodně? kila ti zustavají nebo jdou samy dolů při tolika dětech.
Já bych taky brala aspoň 4 - ale už nevím, jestli bysme to zvládli finančně - a hlavně manžel nechce, chtěl vždycky jedináčka (on je taky jedináček), a budeme mít 3 - takže u nás i to je úspěch… ![]()
ale holka chce pořád ségru, tak třeba jednou ona taťku ukecá, abysme to zkusili - a max. bude mít 3 bráchy ![]()
@Dita01 Já jsem nikdy nějak moc nepřibrala (vždycky jsem se vlezla do 12kg, od 5. těhotenství to bylo pak podstatně míň) a třeba při posledním těhotenství jsem měla nahoře nějaké 3-4kg. No a 14 dní po porodu mám dole 12kg
No, jako dieta dobrý ![]()
@fragola hustý, já každé těhu mám nahoře 15 kilo, takže kdybych měla otlik dětí jako ty tak už vážím cca 150 kg
kilíčka potfůrky nejdou dolů
![]()
Používal jste někdo sourozenecký kočárek? Přemýšlím jak se jinak dají zvládnout přesuny s miminkem a třeba 1,5 ročním sourozencem. Jak jste to řešili, nebo řešíte? díky ![]()
Sourozenecký kočár jsem využívala u prostředních dětí 2. a 3. jsou od sebe 23 měsíců a holčička byla vyloženě kočárková a pořádně sama chodit začala až skoro ve 3 letech. Chodit uměla, ale nechtěla.
@Lilly84 Já měla sourozenecký kočár od 2. dítěte dál
Bez něj bych se prostě nehnula
Přijde mi to pohodlnější jak pro matku, tak pro dítě ![]()
My měli sourozenecký na rozdíl 20 měs., ale holka jezdit nechtěla, takže jsem ho asi po měsíci dala pryč.. a pak když bylo třeba tak jsem jednoho nosila v Manduce - popř. jsem ji narvala někam na kočár/do kočáru k miminu (třeba do inglesiny se spolu vešli pěkně
)
Já chtěla sourozenecký u druhého těhotenství taky, a to byl rozestup 2 a půl, jenže pak se ukázalo, že to jsou dvojčata, tak starší brácha měl aspoň stupátko, dost často seděl taky mezi dvojčatama obkročmo (měli jsme Peg Pérego duette - ten za sebou, ten mmch jako sourozenecký je super). Znám maminku, co má dvojčata a po nich rok a půl další dítě, tak ta musela koupit od PP triplette (totéž pro trojčata), protože jí dvojčata ještě moc nechodila a k nim mimino
.
My sourotenecký nikdy neměli. Pokud bych ho měla používat, volila bych ten, co má místečko na sezení pod korbičkou pro mladší
něco takového
Holky, omlouvám se ale opět se vracím k penězům. Nevím možná některé z vás mají vysoké příjmy, ale vy co je máte tak nějak normální (teď otázkou co je normální), předpokládám, že každé dítě má tak max jeden kroužek a jezdíte s nima třeba na hory? A co jejich výlety, nebo spíš tábory a lyžáky, je to vůbec možné ze 4 a více dětma uplatit? Nebo na to holt není a netrápí vás to?
U nás vychází na hory v Česku každý rok, dokonce starší snowboardují, v létě jedeme jednou za čas k moři, na školy v přírodě někteří nechtějí, tak to kombinujeme a 2 tábory v létě má každý, kroužků taky víc, než jeden. Dětí máme víc, než je obvyklé
. Příjem tak akorát, něco i ušetříme ![]()
Příspěvek upraven 27.10.15 v 19:25
@Hanulkaa Ono otázka příjem tak akorát je relativní. I když plně chápu, že do veřejné diskuze se téměř nikomu nechce rozepisovat kolik je takový příjem tak akorát. Je to dost osobní téma. Jen podotknu, že třeba u nás je veliká nezaměstnanost a příjmy jedny z nejnižších. Pracovala jsem jako zdravotní sestra na plný úvazek za 12 150,–a manžel pokud by byl ve svém oboru-jako kuchař-tak má také 12 tisíc-za 240 hodin. V bývalém okresním městě jsou hospodský tak nějak domluvený na stejnou sazbu. A vařit ve školní jídelně finančně pro chlapa nelze.
Takže my bychom 5 dětí s běžnými příjmy neuživili. ![]()
Ale srdci je mi bližší mít dětí víc, než mít jedináčka.