Půjčila jsem, naletěla jsem

Anonymní
13.4.13 20:38

pujcila jsem, naletela jsem

Ahoj, omlouvám se za anonym, ale stydím se a také spojitost se jménem nechci.

Půjčila jsem velice dobře kamaradce převodem z účtu a ne poprvé 5000 kč, měla je vrátit, jenže asi neměla, kvůli jiné věci jsme se pohadaly, no a zkrátka peníze už asi neuvidím. Vymyslela si, že mi peníze hodila do schránky, nikomu nic neřekla, svědkem ma být její milenec. Který ji samozřejmě vše ochotně dosvedci. Mám sms, kde jasné píšu kdy ma vrátit a že na můj účet. Opravdu nevím, co dělat, peníze ve schránce samo. nebyly a jestli s mizivou pravděpodobností byly, tak ke mě se nedostaly. Poraďte, dá se vůbec něco dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8284
13.4.13 20:43

Neda, plyne z toho asi jen ponauceni.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.13 20:50

Hmm, štve mě to! Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
9330
13.4.13 20:59

Ty máš zdokladované výpisem, že jsi půjčila, tak ona by měla mít buďto také výpisem, nebo tvým podpisem zdokladované vrácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
13.4.13 21:04

No pokud neni podepsána smlouva nebo smenka tak jen těžko a částku 5.000 to by tě vyšel soud nebo vymahac mozna i dráž :nevim: držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
13.4.13 21:18

Výpis sice je, ale nikde není bohužel řečeno, zda to je půjčka, nebo dar… prostě účel. Takhle to z ní nevymůžeš… Bylo by to tvrzení proti tvrzení. Zkus to s ní ještě probrat a třeba jí pohrozit ostudou, že to o ní budeš šířit, aby jí už nikdo nepůjčoval, pokud by teda aspoň na to slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.13 21:19

Tak asi nezbývá než si nechat nakakat na hllavicku. Moc mě to mrzí, ty peníze budou chybět. No ale chybama se člověk učí. Nejvíc mě štve, že ji musím a budu muset potkávat, se mi bude smát do oči. Policie asi nemá smysl, že? Směnku ani smlouvu nemám, jen ty sms, byla mi za svědka na svatbě, znám ji x let, naprosto nechápu, co ji preskocilo. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.13 21:21

Ahoj…také jsem půjčila a to mnohem astronomičtější částku(moje celoživotní úspory)..také si za to nadávám do volů a všeho možného a pochybuji, že peníze někdy uvidím..papír na to nemám žádný, svědky také ne.. :,(

• Citovat
  • Upravit
6391
13.4.13 21:37

Otravovala bych ji porad, psala bych ji at mi vrati ty penize!!!Je to hnus kdyz si tohle nekdo dovoli!!! :zed: :zed: :zed: Proste bych ji napsala at se na me nezlobi ze zadny penize ve schrance nebyli. A pokud ti penize nevrati ze to budes resit jinak nejspis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
13.4.13 21:42

Pohroz jí soudem. Napiš jí dopis, stačí e-mail, něco jako: Dne…jsem ti půjčila 5000,– Kč, poslala jsem je převodem ze svého účtu číslo… na tvůj účet číslo…Dohodly jsme se, že peníze vrátíš do,,, a to opět převodem na můj účet. Tuto dohodu jsem ti připomněla sms zprávou ze dne…Do dnešního dne mi na účet peníze nepřišly. Pokud je do…nepošleš, nezbyde mi než se obrátit na soud, částka se pak navýší o úroky a náklady právního zastoupení.
 Podpis

Do teček pochopitelně doplníš potřebný údaje. Většina se lekne, když jim něco takovýho přijde, a zaplatí. Když ne, zkus se poptat po kamarádech a známých, někdo má určitě kamaráda právníka nebo aspoň studenta ve vyšším ročníku, kterej se rád pocvičí, a podejte žalobu. Soudní poplatek bude 1000,– Kč. Podle mě je šance na výhru slušná, máš doklad o půjčení (výpis z účtu) a taky výzvu k úhradě (ten mail viz výše). Soudili se lidi i o míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XT
22
13.4.13 21:46

Pokud již půjčujete bez jediného papíru, tak není čemu divit, že se také bez papíru vrací a tady doslova, bez papírků (peněz). Pořádek dělá přátele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
14.4.13 08:24

Dneska už i slovní dohoda, je dohoda..to platí i před soudem, a máš výpis, takže to by před soudem mělo projít. zkusila by jí s tím pohrozit, přesně jak píše Altche. A kdyby to nepomohlo, začít to o ní opravdu šířit - ať aspoň nenaletí někdo další..Je to sice hnusný, ale ona ti uělala ještě větší hnusárnu.

Příspěvek upraven 14.04.13 v 09:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.4.13 09:06

@Altche To zní dobře… Člověk za pokus nic nedá a opravdu se třeba zalekne. Ale to křiváctví, to je hrozný… Nechápu, jak peníze můžou tak zkazit charakter.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fey
150
14.4.13 09:11

Já takhle přišla o 8 000 Kč :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
14.4.13 09:22
@ninaj píše:
@Altche To zní dobře… Člověk za pokus nic nedá a opravdu se třeba zalekne. Ale to křiváctví, to je hrozný… Nechápu, jak peníze můžou tak zkazit charakter.

To nezkazilo těch pár korun, slušnej člověk si od přátel nepůjčuje, to mi došlo, když jsem v mládí taky párkrát naletěla. Prostě byla křivá odjakživa a jen číhala na příležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová