Páté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
15.4.13 11:38

Já hrozně fandím rodinám s více dětmi - když rodiče děti uživí a obstarají, tak ať si mají dětí třeba deset ;)
spíš je mi občas líto, když vidím rodiny, kde fakt nemaj co do pusy, ale děti se rodí dál a dál, nebo když bydlí třeba šest lidí v 1+1…nemyslím tím, že je potřeba dát dítěti nějaký luxus, ale prostě mu obstarat základní potřeby, jako je jídlo, teplá postel a něco na sebe…

Já mám zatím jedno, druhé bude určitě, i když zatím jsme se nedomluvili přesně kdy, ale určitě nejpozději do pěti let od prvního. Třetí?? no nevím, já bych srdcem možná i chtěla, ale obávám se, že finančně i prostorově to nezvládnem. Ale tak uvidíme jak se budoucnost vyvine… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
15.4.13 11:39
@consi píše:
ty jsi teda hvězda..raději mít dětí plný dům, než rozmazleného jedináčka. Raději si druhé ani nepořizuj, aby to první nestrádalo. :roll:

Souhlasím, tahle věta od Viky byla hnusná. Ale ještě že je fragola nad věcí :palec:
Ale tyhle věty můžou akorát tak druhému ublížit a to zbytečně, nevím kam tím Viky mířila :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
15.4.13 11:42

A vždycky, když někde v diskusi zahlídnu Fragolu, tak se usmívám, že to musí být bomba mít doma takovou malou školku, sice blázinec, ale na druhou stranu je to sedmkrát víc lásky než u jedináčka :mrgreen:

Ale co asi @fragola musí být síla, když jsou všichni najednou nemocní, ne? když se nakazí navzájem…to musí být pak echt pakárna…
a taky sem zvědavá, kdy v tvém podpisu objevím po porodu sedmičky další těhotenství :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.G12
15.4.13 11:55

Nedovedu si představit, kolik bych musela vydělávat, abych uživila 5 dětí, teda ani tak uživila, ale aby měly nějaký standard :-(

• Citovat
  • Upravit
58833
15.4.13 13:13
@nepř.G12 píše:
Nedovedu si představit, kolik bych musela vydělávat, abych uživila 5 dětí, teda ani tak uživila, ale aby měly nějaký standard :-(

Ono hodně záleží co si každý představí pod standardem :nevim: Prostě každý je jinak náročný a je pro něj důležité něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
15.4.13 13:26

Zajímalo by mě která věta byla hnusná :roll: tady člověk nemůže říct svůj názor :roll: zajímalo mě co člověka vede k tomu rodit jedno dítě za druhým :nevim: a věřím, že těch 20 jich klidně bude, v hlouby duše doufám, že mají nějakou vilku a děti se nemačkají třeba v 3+1 plus 2 dospělí :nevim: jsem toho názoru, mít raději „jen“ 2 děti moci se jim plně věnovat, tak jak si to každý z nich zaslouží, a pořídit jim co si přejí atd atd…ještě tu pár let okounět budu, tak jsem zvědavá konečného výsledku, některé ženy jsou plodné i skoro před 50, takže se toho dá asi stihnout ještě spousta :mrgreen:
s nikým se tu nehodlám hádat, už tu nevlezu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lacver
15.4.13 13:41

Co lidi vede k tomu mít děti? To je přeci normální mít děti, já zase nechápu lidi kteří ty děti nechtějí. A rozmazlených dnes už dospělých, kteří byli zvyklí, že od mala měli vše na co si vzpoměli a dnes si nevědí rady s životem mám ve svém okolí mraky. Narozdíl od skromných, pracovitých a aktivních lidí, kteří vyrůstali ve větších rodinách.

• Citovat
  • Upravit
1072
15.4.13 13:43

@tezi asi tak nějak. Jenže dneska je ten standart posunutý už tou společností a to příliš vysoko. Myslím to tak, že spousta věcí je považovaná za běžné standartní a přitom jsou to věci, které by měly být spíš považovány za nadstanadart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
15.4.13 13:46

@viky23 No pokud jim dopřeješ všechno co si přejí, tak z nich akorát budou sobci, co si ničeho neváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
15.4.13 14:25
@Peťa77 píše:
@viky23 No pokud jim dopřeješ všechno co si přejí, tak z nich akorát budou sobci, co si ničeho neváží.

naprostý souhlas
S tím standardem máš naprostou pravdu a bohužel to tak je. Ale to už je i o prioritách a soudnosti každého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.4.13 14:37

@viky23 Promiň, ale mně od začátku uniká důvod přítomnosti v této diskuzi… Odpověď zakladatelce žádná, hned jsi začala dotazy na mě. Jinak tobě asi slovo tolerance moc neříká, co? Ty jsi prostě z těch lidí, co musí za každou cenu říkat svůj názor, o který nikdo nestojí. Pokud bych tak chtěla učinit, řeším to v obecné rovině a nevyvozuju hypotézy o člověku, kterého vůbec neznám, nevíš, jak žijeme, kde bydlíme apod. Hele, já zase nechápu logiku toho, mít jedno dítě a taky tady po diskuzích nechodím a nepíšu monomatkám, že si mají pořídit další dítě/děti. Nedělám to jednoduše proto, že je mi po tom šumák. Stejně jak velká rodina není pro každého, tak jedináček není pro každého. A to bys měla prostě brát jako fakt. Jinak doufám, že tu poslední větu vezmeš vážně a opravdu sem už nepolezeš 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
15.4.13 14:47

@tezi tak to máš pravdu, každý má ty priority jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
15.4.13 15:21
@lacver píše:
Co lidi vede k tomu mít děti? To je přeci normální mít děti, já zase nechápu lidi kteří ty děti nechtějí. A rozmazlených dnes už dospělých, kteří byli zvyklí, že od mala měli vše na co si vzpoměli a dnes si nevědí rady s životem mám ve svém okolí mraky. Narozdíl od skromných, pracovitých a aktivních lidí, kteří vyrůstali ve větších rodinách.

Já chápu ty lidi, jenž děti nechtějí, ale to je na jinou diskuzi…:-) Je to každého věc kolik děti má a kdy je má..Pokud jim zaopatří, co potřebují…Ze vzduchu a mateřské lásky dítě žít nedokáže a nestačí to!!! Pořídit si dítě jako doplněk je na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.4.13 18:24

Tak a teď ten zbytek, jsem se už vyškrtala a vychladla ;)

Padly tu různé dotazy, tak se pokusím odpovědět :)

Nejdřív přeju zakladatelce hodně štěstí, ať se brzo zadaří :kytka:

@Betty03, :mavam: Tebe už jsem neviděla, ani nepamatuju :) Přeju malé, drobné miminko :kytka:

@LucajdaS Děti spolu vychází perfektně, je vidět, jak k sobě tíhnou po těch dvojících podle věku, ale i jinak se samo snesou, mají se rády ;) Ticho? Co to je? Už jsem zvyklá na ten šrumec a pak když to tu večer ztichne, je to divné…

@Hellísek Těhotenství a porody v pohodě, nic strašného, tak abych to nezakřikla… jinak klasické neduhy, které trápí skoro každou těhuli ;) Při posledních těhotenstvích jsem nic moc nenabrala, takže shazovat není moc co ;) Momentálně mám plus necelé 3kg, takže ani nepředpokládám, že bych dorostla do nějakých obřích rozměrů :lol:

@consi Muž říká, že klidně 2 myčky bychom uživili :lol: já teda meju min. 3× denně, často i víckrát ;)

@Mar__tanka1983 Jo, tak nemoci jsou ta odvrácená stránka velké rodiny. Není možné zabránit tomu, aby to od sebe děti vychytaly, takže si občas pěkně užijeme :roll: Pak to chytnu já a muž a je vymalováno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
15.4.13 18:32

Ty jo! 5 dětí si fakt nedovedu představit - klobouk dolů. Asi je to trapný, ale mně by asi především vyskákalo v hlavě kolik to všechno bude stát - kroužky, šacení, jídlo, domácnost, dovolené, vybavení, školy v přírodě, tábory atd.

Tak trochu přemýšlím o třetím, ale nemáme nějaké úžasné příjmy a bála bych se, že bych těm třem nemohla dopřát vše co bych chtěla (kroužky, lyžování apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová