Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já hrozně fandím rodinám s více dětmi - když rodiče děti uživí a obstarají, tak ať si mají dětí třeba deset ![]()
spíš je mi občas líto, když vidím rodiny, kde fakt nemaj co do pusy, ale děti se rodí dál a dál, nebo když bydlí třeba šest lidí v 1+1…nemyslím tím, že je potřeba dát dítěti nějaký luxus, ale prostě mu obstarat základní potřeby, jako je jídlo, teplá postel a něco na sebe…
Já mám zatím jedno, druhé bude určitě, i když zatím jsme se nedomluvili přesně kdy, ale určitě nejpozději do pěti let od prvního. Třetí?? no nevím, já bych srdcem možná i chtěla, ale obávám se, že finančně i prostorově to nezvládnem. Ale tak uvidíme jak se budoucnost vyvine… ![]()
@consi píše:
ty jsi teda hvězda..raději mít dětí plný dům, než rozmazleného jedináčka. Raději si druhé ani nepořizuj, aby to první nestrádalo.
Souhlasím, tahle věta od Viky byla hnusná. Ale ještě že je fragola nad věcí ![]()
Ale tyhle věty můžou akorát tak druhému ublížit a to zbytečně, nevím kam tím Viky mířila ![]()
A vždycky, když někde v diskusi zahlídnu Fragolu, tak se usmívám, že to musí být bomba mít doma takovou malou školku, sice blázinec, ale na druhou stranu je to sedmkrát víc lásky než u jedináčka ![]()
Ale co asi @fragola musí být síla, když jsou všichni najednou nemocní, ne? když se nakazí navzájem…to musí být pak echt pakárna…
a taky sem zvědavá, kdy v tvém podpisu objevím po porodu sedmičky další těhotenství ![]()
Nedovedu si představit, kolik bych musela vydělávat, abych uživila 5 dětí, teda ani tak uživila, ale aby měly nějaký standard ![]()
@nepř.G12 píše:
Nedovedu si představit, kolik bych musela vydělávat, abych uživila 5 dětí, teda ani tak uživila, ale aby měly nějaký standard
Ono hodně záleží co si každý představí pod standardem
Prostě každý je jinak náročný a je pro něj důležité něco jiného ![]()
Zajímalo by mě která věta byla hnusná
tady člověk nemůže říct svůj názor
zajímalo mě co člověka vede k tomu rodit jedno dítě za druhým
a věřím, že těch 20 jich klidně bude, v hlouby duše doufám, že mají nějakou vilku a děti se nemačkají třeba v 3+1 plus 2 dospělí
jsem toho názoru, mít raději „jen“ 2 děti moci se jim plně věnovat, tak jak si to každý z nich zaslouží, a pořídit jim co si přejí atd atd…ještě tu pár let okounět budu, tak jsem zvědavá konečného výsledku, některé ženy jsou plodné i skoro před 50, takže se toho dá asi stihnout ještě spousta ![]()
s nikým se tu nehodlám hádat, už tu nevlezu ![]()
Co lidi vede k tomu mít děti? To je přeci normální mít děti, já zase nechápu lidi kteří ty děti nechtějí. A rozmazlených dnes už dospělých, kteří byli zvyklí, že od mala měli vše na co si vzpoměli a dnes si nevědí rady s životem mám ve svém okolí mraky. Narozdíl od skromných, pracovitých a aktivních lidí, kteří vyrůstali ve větších rodinách.
@tezi asi tak nějak. Jenže dneska je ten standart posunutý už tou společností a to příliš vysoko. Myslím to tak, že spousta věcí je považovaná za běžné standartní a přitom jsou to věci, které by měly být spíš považovány za nadstanadart.
@viky23 No pokud jim dopřeješ všechno co si přejí, tak z nich akorát budou sobci, co si ničeho neváží.
@Peťa77 píše:
@viky23 No pokud jim dopřeješ všechno co si přejí, tak z nich akorát budou sobci, co si ničeho neváží.
naprostý souhlas
S tím standardem máš naprostou pravdu a bohužel to tak je. Ale to už je i o prioritách a soudnosti každého člověka.
@viky23 Promiň, ale mně od začátku uniká důvod přítomnosti v této diskuzi… Odpověď zakladatelce žádná, hned jsi začala dotazy na mě. Jinak tobě asi slovo tolerance moc neříká, co? Ty jsi prostě z těch lidí, co musí za každou cenu říkat svůj názor, o který nikdo nestojí. Pokud bych tak chtěla učinit, řeším to v obecné rovině a nevyvozuju hypotézy o člověku, kterého vůbec neznám, nevíš, jak žijeme, kde bydlíme apod. Hele, já zase nechápu logiku toho, mít jedno dítě a taky tady po diskuzích nechodím a nepíšu monomatkám, že si mají pořídit další dítě/děti. Nedělám to jednoduše proto, že je mi po tom šumák. Stejně jak velká rodina není pro každého, tak jedináček není pro každého. A to bys měla prostě brát jako fakt. Jinak doufám, že tu poslední větu vezmeš vážně a opravdu sem už nepolezeš ![]()
@lacver píše:
Co lidi vede k tomu mít děti? To je přeci normální mít děti, já zase nechápu lidi kteří ty děti nechtějí. A rozmazlených dnes už dospělých, kteří byli zvyklí, že od mala měli vše na co si vzpoměli a dnes si nevědí rady s životem mám ve svém okolí mraky. Narozdíl od skromných, pracovitých a aktivních lidí, kteří vyrůstali ve větších rodinách.
Já chápu ty lidi, jenž děti nechtějí, ale to je na jinou diskuzi…:-) Je to každého věc kolik děti má a kdy je má..Pokud jim zaopatří, co potřebují…Ze vzduchu a mateřské lásky dítě žít nedokáže a nestačí to!!! Pořídit si dítě jako doplněk je na hlavu…
Tak a teď ten zbytek, jsem se už vyškrtala a vychladla ![]()
Padly tu různé dotazy, tak se pokusím odpovědět ![]()
Nejdřív přeju zakladatelce hodně štěstí, ať se brzo zadaří ![]()
@Betty03,
Tebe už jsem neviděla, ani nepamatuju
Přeju malé, drobné miminko ![]()
@LucajdaS Děti spolu vychází perfektně, je vidět, jak k sobě tíhnou po těch dvojících podle věku, ale i jinak se samo snesou, mají se rády
Ticho? Co to je? Už jsem zvyklá na ten šrumec a pak když to tu večer ztichne, je to divné…
@Hellísek Těhotenství a porody v pohodě, nic strašného, tak abych to nezakřikla… jinak klasické neduhy, které trápí skoro každou těhuli
Při posledních těhotenstvích jsem nic moc nenabrala, takže shazovat není moc co
Momentálně mám plus necelé 3kg, takže ani nepředpokládám, že bych dorostla do nějakých obřích rozměrů ![]()
@consi Muž říká, že klidně 2 myčky bychom uživili
já teda meju min. 3× denně, často i víckrát ![]()
@Mar__tanka1983 Jo, tak nemoci jsou ta odvrácená stránka velké rodiny. Není možné zabránit tomu, aby to od sebe děti vychytaly, takže si občas pěkně užijeme
Pak to chytnu já a muž a je vymalováno ![]()
Ty jo! 5 dětí si fakt nedovedu představit - klobouk dolů. Asi je to trapný, ale mně by asi především vyskákalo v hlavě kolik to všechno bude stát - kroužky, šacení, jídlo, domácnost, dovolené, vybavení, školy v přírodě, tábory atd.
Tak trochu přemýšlím o třetím, ale nemáme nějaké úžasné příjmy a bála bych se, že bych těm třem nemohla dopřát vše co bych chtěla (kroužky, lyžování apod.).