Kamarádka mi závidí dítě

žampiooon
14.4.13 22:32

Kamarádka mi závidí dítě

Dobrý večer, delší dobu mě trápí, jak moje do té doby dobrá kamarádka nepřijala, že žiju to, co by chtěla žít ona, že v reálu žiju to, o čem ona sní - chtěla jsem s přítelem miminko, povedlo se, hned jsem otěhotněla… Teď už mám doma půlroční miminko. Myslela jsem, že naše přátelství je pevné. A zničila ho závist… Jako bych se provinila tím, že jsem dřív (je o rok starší) dostala to, co chce i ona. Snažily jsme se o tom komunikovat, ale žádné zlepšení, závist je moc silná a já od počátku cítím, že mi to dává jako bych se provinila, velkou nepřejícnost. Nevídáme se, komunikujeme málo, není o čem… A ač už to je docela dlouho, já jsem šťastná s přítelem a miminkem, je mi líto, že jsem přišla o kamarádku kvůli závisti… Že jsem to ani netušila, že by se to mohlo stát, jako rána z čistého nebe po mnoha letech. Zklamání veliké. Důvod, proč to sem píšu…bolí mě to, ráda bych slyšela i pohled odjinud. Nebo se jenom vypsala…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
14.4.13 22:35

@žampiooon A proc kamoska nema ditko? nemuze ho mit nebo nema pritele??
Je to blby tohle jeji chovani a ze i tak jde znicit pratelstvi…Zavist je obcas zla!! :zed: :zed:
Ale ty si nic nevycitej nemuzes za to ze mas to co ona chce a nema to…Bud rada ze jsi stastna mas muze i ditko!!TO je to krasny co muze byt! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
14.4.13 22:37

Víš, ono je to těžké. já nemohla 3 roky otěhotnět a pak jsem záviděla snad už každému, kdo měl kočárek :oops: Ale jste kamarádky…to by jste klidně mohli o tom mluvit. Když otěhotněla moje kamarádka po měsíci snažení, tak jsem ji to taky přála a nedělalo mi problém ji říct, že ji závidim a vždycky, když jsem si malou chovala, tak jsem říkala „proč nemůžu mít taky takovéhle miminko“. To víš, že mi to bylo moc líto, ale snažila jsem se to na maminky nepřenášet. (dnes už mám dvě děcka ze zkumavky, už to vše vnímám jinak :)…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
14.4.13 22:38

Tak to asi nebude zas tak velka kamaradka kdyz ti nepreje tvoje stetsi ne? :nevim:
Asi te to mrzi, ale zavist je spatna lidska vlastnost, nikdo s ni nic nenadela… kolikrat ani sama osoba co zavidi…

A to ti kamoska rekla narovinu nebo jsi to vypozorovala??

• Citovat
  • Upravit
žampiooon
14.4.13 22:38

@Jaja87 přítele má skoro stejně dlouho jako já. Dítě mít může, i když to nejde úplně samo. Ale může, to je jisté.

• Citovat
  • Upravit
6391
14.4.13 22:42

@žampiooon A jak dlouho se snazi o miminko? Pokud se teda snazi o nej??!
Je to tezky no, zavist je opravdu zla..Ale kamoska ktera nepreje sve kamoscce stesti, to neni kamoska podle me. Nerikam, taky jsem kde co zavidela, a i jsem to rekla narovinu…Ale nikdy jsem kamoskam nic neprala spatnyho nebo tak neco.
A ona ti to rekla primo do oci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žampiooon
14.4.13 22:43

@ivodička je závist a závist. přející a nepřející, v tomto případě bohužel ta druhá. Tedy závist jako takovou po víc než roce přiznala, tu nepřejícnost jsem od začátku cítila sama. Já vím, že často pohled na druhé štěstí bolí, protože mně se z nějakého důvodu vyhýbá. Ale sama nemám v povaze, aby to ten, kdo se mnou jeho štěstí chce sdílet, pocítil. Proto tomu nerozumím a je mi to líto.

• Citovat
  • Upravit
47759
14.4.13 22:44

Asi to není az taková kamarádka, jak se tvářila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.13 22:45

Měla jsem to podobné, hrozně dlouho jsem chtěla mít dítě, ale muž chtěl až později (z určitých důvodů). Pak jsme se začali snažit a hned jsem otěhotněla, ale potratila jsem. Pak se nám asi rok a půl nedařilo, mezitím otěhotněla kamarádka, ani se moc nesnažili a bylo to. Nedokázala jsem se s ní vídat, přerušila jsem kontakt… :( V den kdy se jí narodila holčička jsem otěhotněla ;) Pak jsem jí napsala a zas jsme se vídat začaly ;)

• Citovat
  • Upravit
6391

@žampiooon To chapu ze ti to je lito, taky by mi to lito bylo..Ale jde opravdu videt ze ma v sobe zavist neprejici, a to je skoda.Ale jsou taci lide…
tak snad se jim miminko taky podari, a treba bude stastna a zavidet prestane! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žampiooon

@Jaja87 snaží se tři měsíce. Jde o to, že má o rok víc a měla být přede mnou. Tohle poměřování vůbec nechápu.

• Citovat
  • Upravit
6391
14.4.13 22:47

@žampiooon Tohle pomerovani je na palici…Na to by se mela vykaslat, nikde neni dano ze starsi kamoska nebo kdoliv jiny by mel mit driv dite.. :zed: :zed: Taky to nechapu…3 mesice jeste nic neznamena, snad se dockaji brzy..Nam syn trval 3 a pul mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28

Tohle je strašně těžký. Taky se nám nedařilo a já měla problém přijmout těhotenství mých kamarádek, kt. otěhotněly, kdy si zamanuly. Fakt jsem jim to záviděla a měla jsem problém jim to přát. Věděla jsem, že to je hnus, ale prostě jsem si nemohla pomoct.

Teď děti mám a mojí kamarádce už se hooodně dlouho nedaří. Ne že by naše přátelství nevydrželo, ale prostě je to pro obě strany nějak těžký. Vzdalujeme se a nevím, jak tomu zabránit…

Ty jsi z vás dvou ta šťastnější, ty by ses měla snažit jí pomoct a pochopit. Třeba by měla vědět, že je ti to líto a že bys ji nerada stratila. Nejde mež si promluvit a kamarádku prostě podpořit. Občas sama zavolat a rozhodně jí nevykládat, jak moc nestíháš, když teď máš to miminko atd.

• Citovat
  • Upravit
69235

Víš co, závidí dítě, závist zničila přátelství, jak víš, že jí jde otěhotnět? Třeba se snaží anejde, já v procesu našeho sedmiletého snažení byla už tak zoufalá, že jsem nemohla chodit nikam, kde bylo mimino, každá zmínka o nové těhotné v mém okolímě dováděla k několikadennímu pláči, záviděla jsem ta mimina všem, i cizím, ale je to jiná závist, není to jako závidět nové BMW, je to zoufalost, těžko se mi na ta jiná mimina časem dělaly cukrbliky, nechtěla jsem si povídat o těch ťuťu, my už držíme hlavičku, paseme koníčky…dovádělo mě to k šílenství, tak hluboké bylo zoufalství z nemožnosti toho vlastního snu, měnila bych s každou těhotnou, kdyby to šlo, naštěstí mé nejlepší kamarádky záhy pochopily, že jim jekich štěstí velmi přeju, ale zároveň mi ta závist, jal ty to nazýváš, drásá srdce.
jen takový pohled z té druhé strany, někdo, kdo nemá problémy ařekne si, chci dítě atak si ho udělá, ten to asi nemůže nikdy pochopit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žampiooon
14.4.13 22:48

@ivana-domca to je právě to zklamání… že jsem se tak spletla a že končí něco, čemu jsem věřila :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová