Strach z rodičů

Anonymní
21.4.13 17:59

Strach z rodičů

Omlouvám se za anonym, ale těžko se mi o tomhle mluví. Nikdo o tom, co se u nás doma děje neví. Jen připomínám, že tohle píšu přes účet známé. 

Je mi 14 let a jmenuji se…třeba Lucie. Mám o osm let mladší sestru Anetu. Mám rozvedené rodiče, jsem v péči mámy, táta se o mě skoro vůbec nezajímá. 

Bydlíme se sestřiným otcem, mým nevlastním a jeho rodiči. Všichni jsou v pohodě, mezi mnou a Any nedělají rozdíly. 

Teď ale půjde do školy i Anys a poslední roky si do diáře zaznamenávám, jak jsem dle slov rodičů špatná, blbá, jak jsem celý otec, jak matka lituje toho, že mě má, že když se mi u nich nelíbí, tak ať se seberu a jdu za tátou, na veřejnosti mě ztrapňuje.

Začínám si říkat, že jsem asi vážně tak špatná, neposlušná, rozmazlená dcera. Již několikrát jsem pomyslela na smrt a pokusila se jedenkrát odejít z domu. 

Jsem zoufalá, nevím, jak dál. Vím, že za to všechno asi můžu já, že jsem blbá, ale proč mi to musí tak dávat najevo? Jak byste se cítila, jako matka, kdyby Vaše dcera se bála vlastních rodičů, čili Vás?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
21.4.13 18:08

Zažila jsem si to co ty, odešla jsem z domu, jak nejdřív to šlo. Kdybych byla v roli matky, tedy na druhé straně, tak bych to dělala asi z uspokojení, líbilo by se mi, že mám nad dcerou moc. Nepotěším tě, ale situace se pravděpodobně nezlepší. Přeji hodně síly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.4.13 18:13

Nechci být první nevěřící Tomáš, ale nemůžu si pomoct, text nevypadá na 14tiletou holku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
21.4.13 18:13

Ahoj, já jsem v 16 odešla z domu..
Prosím nemysli na sebevraždu atd..Máš život před sebou, čeká Tě toho tolik krásného..
Musíš to ted zvládnout, být silná. Zkus co nejmín času trávit doma..Bud venku s přátely, najdi si nějakou činost abys na to nemyslela.
Píšeš, že máš mladší segru, věnuj se jí..
Začni dělat něco pro své sebevědomí, hezky se obleč, učeš, cvič..Prostě dělej něco díky čemu se budeš cítit, že jsi skvělá..
Nesmíš spadnout do depresí, já vím, že to je těžké zvlášt v tvém věku.
Ale, ty to určitě zvládneš ty to dokážeš..Musíš si věřit..
Musíš jim dokázat, jak se v Tobě mýlí..
:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.4.13 18:14
@Aladina píše:
Nechci být první nevěřící Tomáš, ale nemůžu si pomoct, text nevypadá na 14tiletou holku. :nevim:

jsi mi to vzala z úst..ten sloh tomu moc neodpovídá - tím nechci tvrdit, že to není pravda - ale dojem z toho mám pofidérní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
21.4.13 18:15
@Aladina píše:
Nechci být první nevěřící Tomáš, ale nemůžu si pomoct, text nevypadá na 14tiletou holku. :nevim:

Myslím si, že jí s textem pomáhala známá, píše že píše přes její účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.4.13 18:17

Pokud ti opravdu je tech 14 let, tak mas dost naprumerny projev a urcite jsi dost chytra. Coz je mozna „na skodu“ v tom, ze nad vsim uvazujes a zranuje te to. Ale na druhou stranu se budes asi schopna osamostatnit driv nez jini.
Mas v podstate jenom dve moznosti - bud to nejak prezit do 18 nebo se snazit dostat na stredni skolu s intrem a z domu vypadnout uz v 15.
Preji hodne stesti a sily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.4.13 18:20

@Lizbeth @Lizbeth
presne to ma napadlo taky, ale zas lepsi odpovedet a byt eventualne za blba nez shodit nekoho, kdo uz je na hrane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.4.13 18:21

No nevim, ve čtrnácti jsem chodila na gympl, proč by třeba ona taky nemohla? To by pak snadno měla takový projev. Jinak to znám, zažila jsem něco podobné, vyřešilo to samo, ale nedoporučuji ti to :mrgreen:

já jsem pro intr, protože bohužel…tohohle už se nezbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.13 18:33

Děkuji všem. Ano, je mi doopravdy 14let. Mám ráda Češtinu a myslím, že mi pravopis jde. S psaním textu mi nikdo nepomáhal. Na to, abych doopravdy utekla jsem moc slaboch, na intru bych neměla mé kamarády a navíc - chci jít na OA, která je asi 15km od našeho města.

• Citovat
  • Upravit
7584
21.4.13 18:36

Taky jsem chodila na gympl a na sloh jsem taky úplně tupá nebyla, ale takhle jsem zkrátka nepsala. :nevim: Netvrdim, že to není pravda. Ale dobrý pocit nemám.
Proč by si 14ti letá holka nepsala spíš někde na Facebooku, proč na Emiminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.13 18:42

@Aladina To mám jako napsat status, co se u nás doma děje? Ne, děkuji. Na Emimino mi poradila právě známá, je tu hodně matek, tak chci vědět, jaké to přijde ostatními.

• Citovat
  • Upravit
8679
21.4.13 18:46
@Aladina píše:

Moje řeč. I to písmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.13 18:50

@Teeeri Mě je jedno, je to Váš názor a já Vám ho neberu.

• Citovat
  • Upravit
12505
21.4.13 18:51

A co přátelé??Máš kluka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová