Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taková trochu hypotetická otázka, je mi jasné, že to nikdo neví ![]()
Ale padá na mě poslední dobou depka, kam se lidstvo ubírá, jak budeme žít za 10/2/30/100 let a jestli to všechno má nějaký smysl.
Mal smysl dřít jak kůň, abychom měli vlastní bydlení, investiční bydlení a lámali si hlavu, co po sobě zanecháme svým dětem?
Poslední dobou mi to přijde úplně celé k ničemu. Nevydělávám jak idi. t na něco, co se třeba za pár let vláda rozhodne, že znárodní a rozdá chudým? Nepřijdeme kvůli umělé inteligenci o práci? Bude válka? Budou jen elektroauta pro horních 10 tisíc? Nebudou tak šíleně šplhat energie nahoru, že nějaký nájem/vlastní bydlení bude jen zanedbatelná položka? Všichni kolem mě už vydělávají dost slušně, dostávají přidáno, ještě loni průměrnou mzdu má už snad každý, ale s tím taky všecjno leze strašně nahoru.
Jak to vidíte vy?
Tuhle otázku si určitě pokládali lidé i před 50 či 100 lety atd.. Byla průmyslová revoluce, byly jiné obrovské milníky, byly války. Všechno se opakuje a zase bude. Podle mě to nemá smysl řešit, pokud to přímo nemůžeš ovlivnit. Co nedokážu ovlivnit, tím se netrapim. Žijí tak, abych byl šťastný já a lidé okolo mě a kdo má děti, tak udělal co mohl pro jejich budoucnost.
@KaZeAd píše:
Taková trochu hypotetická otázka, je mi jasné, že to nikdo neví![]()
Ale padá na mě poslední dobou depka, kam se lidstvo ubírá, jak budeme žít za 10/2/30/100 let a jestli to všechno má nějaký smysl.
Mal smysl dřít jak kůň, abychom měli vlastní bydlení, investiční bydlení a lámali si hlavu, co po sobě zanecháme svým dětem?
Poslední dobou mi to přijde úplně celé k ničemu. Nevydělávám jak idi. t na něco, co se třeba za pár let vláda rozhodne, že znárodní a rozdá chudým? Nepřijdeme kvůli umělé inteligenci o práci? Bude válka? Budou jen elektroauta pro horních 10 tisíc? Nebudou tak šíleně šplhat energie nahoru, že nějaký nájem/vlastní bydlení bude jen zanedbatelná položka? Všichni kolem mě už vydělávají dost slušně, dostávají přidáno, ještě loni průměrnou mzdu má už snad každý, ale s tím taky všecjno leze strašně nahoru.
Jak to vidíte vy?
Nerouhej ss, nasetri si a mrkni kolem sebe, byla jsem z evropy v recku, portugalsku, zahrebu..vsude tam se maji hure nez my, v Athenach vsude grafiti, otriskane centrum, 98% sveta se me hure nez my, mrkni na videa jak hospodari a zijou zenske ve svete. A soupej spokojene nohama, mame se fakt hodne dobre.mne uz ti vecne nasrani cechacci fakt toci..
Já bych tohle neřešila. Řeším jen blízkou budoucnost (to je do 10 let). Co bude stejně neovlivním. Děda přežil válku, komunisty, s babičkou měl 4 děti, nikdy se neměli bůhví jak, ale všechno se zvládlo.
Moje máma též zažila svoje, už má docela dost roku, ale prostě nějak bylo nějak bude. Člověk je moc zblbnuty internetem podle mě. Podívej jak zijou kolem tebe.
Je to jen na vás, jestli se chcete hnát za mamonem, či máte jiné životní priority. On celý život je jeden velký pronájem. Děti zajisté budou nadšené, když po vás budou moct něco prodat a za utržený peníz si pár dnů užít, zatím co vy si kvůli nim budete roky odpírat. Vše je jen o pohledu, kterým se na tento svět díváme.
@KaZeAd píše:
Taková trochu hypotetická otázka, je mi jasné, že to nikdo neví![]()
Jak to vidíte vy?
Ja myslim, ze se tady mame opravdu luxusne. Fakt se podivej, jak se zije jinde a jake maji postaveni zeny. Ja si nestezuju, jist mame co a bydlet take. Na dovenou k mori hold kazdy rok nejezdime, ale i tak jsme stastni.
Zabyvat se tim, co bude za 10 let je k nicemu. To nevi nikdo. ![]()
@KaZeAd píše:Jak to vidíte vy?…nic moc to nevidím, ale ukaž mi generaci, kdy bylo dobře? vždycky byl důvod k depce.
Já raději ani nemyslím na to co bude za x let, bych se akorát rozčílila do běla. Poslední dobou na tom s nervy nejsem dobře. No ale, když už je na to téma, tak můj názor je, že pokud si to jako národ necháme líbit, tak to tak bude. V momentě kdy nějaký šašek bude chtít elektroauta, měl by mu někdo hned rozbít hubu. To uvádím jako příklad. A podsouvat lidem ty rozumnější myšlenky, nic jiného nezbyde, než bojovat. Doufám ale že tak hrozné to nebude. Ohledně toho bydlení, tak znám x lidí co si postavili sami, a na nějaké úřady z vysoka kašlali. A kdyby měli připomínky, tak by uviděli
oni jim dům/ byt nezaplatí. Tyhle zákony vymýšlí blbci co mají své jisté, berou, trojnásobek platu ( nadbytečně moc aby třeba politik měl 100.000 kč a za co? Že tam žvaní nesmysli a nejsou tam žádní odborníci )a lidé co nemají absolutně žádnou páru o reálném životě.
@Lu66 píše:
Já raději ani nemyslím na to co bude za x let, bych se akorát rozčílila do běla. Poslední dobou na tom s nervy nejsem dobře. No ale, když už je na to téma, tak můj názor je, že pokud si to jako národ necháme líbit, tak to tak bude. V momentě kdy nějaký šašek bude chtít elektroauta, měl by mu někdo hned rozbít hubu. To uvádím jako příklad. A podsouvat lidem ty rozumnější myšlenky, nic jiného nezbyde, než bojovat. Doufám ale že tak hrozné to nebude. Ohledně toho bydlení, tak znám x lidí co si postavili sami, a na nějaké úřady z vysoka kašlali. A kdyby měli připomínky, tak by uvidělioni jim dům/ byt nezaplatí. Tyhle zákony vymýšlí blbci co mají své jisté, berou, trojnásobek platu ( nadbytečně moc aby třeba politik měl 100.000 kč a za co? Že tam žvaní nesmysli a nejsou tam žádní odborníci )a lidé co nemají absolutně žádnou páru o reálném životě.
Musím ti připomenout, že jsou to lidé PŘÍMO zvoleni ve volbách. Je tam přesně to, co jako národ chceme.
https://cnn.iprima.cz/…ozeni-kresel jinak tady se můžeš podívat jméno po jménu, nevím jaké odborníky by sis představovala? Nějaký křiklouny s VŠŽ z FB?
Úplně se nebojím, jen tedy hodně vnímám tu eko stránku všech kontroverzních rozhodnutí EU, protože vše je tak trochu o tom, že budeme muset slevit z pohodlí a vadí mi, že zrovna já v Evropě musím z něčeho slevovat a v Asii se vesele staví mega vepříny, v Africe vypouští odpadky do moře, támhle se kácejí pralesy…a není nikdo tam, aby to zodpovědně řešil. Kdežto já musím řešit, za co koupit elektrické auto, jak a čím topit…
To mi vadí. A to nejsem úplný eko ingnorant, vnímám to, že se s planetou musí něco dělat.
Člověk k opravdovému štěstí potřebuje málo. A majetku ještě míň. Ona ta honba za mamonem většinu úplně pohltí, tak, že zapomenou, co je důležité.
A myslím, že se máme dobře.
@Betty MacDonald píše: Člověk k opravdovému štěstí potřebuje málo. A majetku ještě míň. Ona ta honba za mamonem většinu úplně pohltí, tak, že zapomenou, co je důležité.
A myslím, že se máme dobře.
Souhlas..stesti neni vubec o materialnich vecech🙂
Co bude, to nikdo nevi…taky radeji nepremyslim moc dopredu…nema to smysl…muze sem spadnout asteroid a dopadneme jako dinosauri…ale co mi silene vadi, jak se posledni dobou rozhoduje vsechno o nas - bez nas…o zivote obycejnych lidi, by meli rozhodovat zase jen obycejni lide, tedy my sami…neprijde mi uplne normalni, aby mi nekdo diktoval a lajnoval muj zivot. Zvlast, kdyz jsou to lide, co vubec nevi, jak bezny smrtelnik zije a veskere jejich napady, jsou tim padem zcela zcestne, az nerealne. Zkouseji, kam az muzou zajit a dokud si vse nechame libit, bude jen hur. Takze to s Evropou nevidim nijak moc valne v pristich letech…to ostatne i diky migraci z blizkeho vychodu. Staci se podivat do Nemecka. Jednim slovem hruza.
Mě jen zaráží, kolik peněz odvádíme na záchranu planety, ale vidíte je někde kolem sebe? Za covidu se peníze cpali do záchrany automobilek, místo na obnovu zeleně. To byla velká šance a příroda by nám to za pár let vrátila. Ale peníze se spláchli do záchoda. Vidím všechny ty výběry ve jménu eko šílenství, ale nevidím útraty do té zeleně. Celkem by mne zajímalo, kam ty peníze mizí? A je zvláštní, že novináři a ani lidé se neptají. Prostě zaplatí účet a ani nekontrolují, jestli je v pořádku.
@marg píše: Úplně se nebojím, jen tedy hodně vnímám tu eko stránku všech kontroverzních rozhodnutí EU, protože vše je tak trochu o tom, že budeme muset slevit z pohodlí a vadí mi, že zrovna já v Evropě musím z něčeho slevovat a v Asii se vesele staví mega vepříny, v Africe vypouští odpadky do moře, támhle se kácejí pralesy…a není nikdo tam, aby to zodpovědně řešil. Kdežto já musím řešit, za co koupit elektrické auto, jak a čím topit…
To mi vadí. A to nejsem úplný eko ingnorant, vnímám to, že se s planetou musí něco dělat.
@Cenarius píše:
Musím ti připomenout, že jsou to lidé PŘÍMO zvoleni ve volbách. Je tam přesně to, co jako národ chceme.https://cnn.iprima.cz/…ozeni-kresel jinak tady se můžeš podívat jméno po jménu, nevím jaké odborníky by sis představovala? Nějaký křiklouny s VŠŽ z FB?
Říká se „jaký národ, taková vláda“. Nevím, co by si Lu66 představoval/a. Asi se za odborníka považuje sám/sama.
A mj. v řebříčku „štěstí“ jsme teď na 18. místě ve světě, to bych řekla, že je fajn…