Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vanilkaaa píše: Více
A proc si myslis, ze je pro ni zbytecny? Protoze jsi to usoudila? Hele, ja treba dostala k narozkam lahev vina, ktere stalo prokazatelne vic, nez tenhle telefon. No a udelalo mi to radost, dokonce dvakrat. Jak pri obdarovavani, tak pri piti. A behem jednoho vecera bylo fuc, ale vzpominky zustaly.
@Fee-bee píše: Více
Pokud jste milionáři je to v pořádku, nebo pokud na to peníze máte taky v pořádku ale zakladatelka splácí hypotéku tudíž má dluhy a vyhazovat 30 tisíc za telefon je nesmysl
@arinecka komu? Polovice. Řekla. Švagrovi? No, moje rodina to není jaksi se do toho tolik míchat logické nemohu.
@Anonymní píše: Více
Jak to že to není tvoje rodina? Nejste manželé?
@Fee-bee píše: Více
máme to stejně…my tedy hradíme paušál nejen mamince ale i mamince manžela, pomáháme si i děláme radost. Takže zakladatelka by spíš měla řešit co si o tom opravdu myslí a chce manžel, popř. maminka a proč…
tak znovu, ano je to zbytečnost a drzost, ať jí švagr koupí ten mobil sám, když po tom touží - nevím kdo po tom touží, jestli švagr nebo tchýně, ale to je jedno
Však ten vyreklamovaný by si pak vzal švagr a mamča by měla ten nový za 30k.
A nechápu, proč by mamča jako důchodkyně neměla mít 500 Kč na paušál. Jestli ona by těch 500, co byste jí platili, nedávala zase švagrovi. 2×500 už třeba nechce dát.
Nějak se v tom ten tvůj švagr moc angažuje.
Nekupovala bych mobil někomu, kdo má nový dva měsíce. Tím bych asi začala.
Jinak s bráchou kupujeme často dárky napůl, ale ne vyloženě zbytečnosti za desítky tisíc, takže bych do toho nešla a jsem ráda, že on taky ne.
Švagr si myslí, že jste těžce za vodou, protože ví, že vydělávate hodně a neví, jak velké výdaje máte.
Ruku na srdce: Nechlubíte se až moc?
Švagrovo myšlení: z cizího krev neteče
Vaše situace: naleštená bída
@jasperka2 já nemluvím vůbec o tom co dělám nebo beru. Partner povýšil a to jeho rodina ví…jenomže ono je povýšil a povýšil, u nás to navíc bylo spojeno s dojížděním.
@jasperka2 píše: Více
No v tomto je to celkem na prd. Tohle jsme zažili taky s jedním sousedem - otec dostal nove služební auto a když s nim přijel, tak soused hned prohodil hlásku “hm, ty si teda žiješ” a na reakci “tohle je služební auto od zaměstnavatele” stejně reagoval jinak, než slovy “vidim, že máš dost peněz”, takže někdy to ani tomu člověku nevysvětlíš ![]()
@izabe proto nic neříkám
navíc ano, kamarádka mi to říkala i jako ty, že partnerova rodina nevidí; mají dun na hypotéku, mají byt na hypotéku, který pronajímají ale doplácí splátku hypo, mají auto na půjčku a brali si půjčku na rekonstrukce…
Vidí jen dům, byt, auto…
![]()
Toto bych uz nikdy neudělala, ani by me nehlo.
Taky jsme byli ti hlupáci co drou id rana do večera a několikrát jsme v rodinách dali předražený dárky, nebo dali peníze, ktere jsme sami potřebovali kdyz mame deti a závazky. Stalo se i ze jsem ja ze svych těžce. vydrenych penez koupila manzelove babicce dráhy šperk ktery se ji líbil k jubileu. Nakonec ho nikdy na sobe nemela, zmizel a pak jsem ho viděla na krku vzdálené sestřenice manzela, kterou jsem videla jednou v zivote a ta sestřenice pak v den smrti manzelova dedy hrabala na půdě a uz hledala co cenného by si odvezla. Dekuju nasr…
Nehlede na to ze důchodce fakt nepotrebujepbol za 30 litrů. My podnikáme a mame oba mobily do 4 tisic, taky Samsung. To je spotřební zboží a vyházet tolik tisic za spotřební nesmysl, ktery ti druhy den spadne na zem a můžeš platit za opravu displeje je holý finančně negramotny nerozum. To spis chce asi bráška nový mobil. Kopla bych ho do…jenze my mame rodinu spis vycuranku, nemame uplne dobre vztahy.
Cokoliv pod 10 tisic je k nějaké solidnejší práci k ničemu. Pomalé a ještě s foťákem na dve věci. Samsung i v téhle lowcost kategorii ještě trochu zaučuje nejakou zbytkovou kvalitu, ale jakykoliv číňan je za trest v téhle ceně. Pro volání a na funkci těžítka na stůl asi dobrý, ale jinak fakt ne.