Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@izabe ako ja by som mamke zniesla aj modré z neba a keby chcela aj 5 telefonov, tak by som jej ich kúpila
neviem no, ale suhlasím s tvrdením ze peniaze budú, my nebudeme. Ale my máme proste taká vzťahy. Každý každému by dal posledné.
@Forest Pilgrim dávat z cizího? Bez snahy. A prakticky oznámení jako hotovou věc; napadlo mě…já na to nemám…tak že to zaplatíš ty.
to mi přijde jak z dost hloupého filmu.
@Anonymní píše: Více
Ja hovorím ako to máme my
sme rodina, jeden tým, partia, navzájom najlepší kamaráti…aj priženený švagor. Ten by sa dokonca rozdal najviac
ten našim kupuje najviac. Keď to tak nemáte, tak samozrejme, je to pre Vás zbytočný výdaj a zo švagrovej strany to chápete ako kalkul
@Forest Pilgrim no, ono to je rozdíl, který nevidíš. Vy si dáváte navzájem. Tady jaksi ne - ne, že bychom MY chtěli, my si vydělame. Ale ono jaksi je chtěno dávat jen jedním směrem.
![]()
My jsme švagrovi půjčovali i peníze na operaci psa, deset tisíc, ani to nemá.
A pak přijde s takovou koko**nou.
@Forest Pilgrim píše: Více
Tak pokud ji to chceš dat sama od sebe, tak je to samozřejmě v pořádku ![]()
@izabe přesně tak. A ještě to pochopím, kdyby to bylo na potřebnou věc.
Takže kdybys byla nezaměstnaná, výhledově potřebovala peníze na kauci a měla posledních 30 tisíc, tak mámě ten mobil koupíš?
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Poviem ako by to bolo u nás…keby som bola nezamestnaná a mala poslednych 30 000 tak by odomňa nikto nič nepýtal, sestra by kúpila mobil sama a ešte by tvrdila, ze je za nás za obe. ![]()
Teraz váznejšie, samozrejme, že by som posledných 30 000 nedala na mobil, keby som musela platiť kauciu napr… zrejme nechápem ja Vas, ale ani Vy asi nechápete mňa, ako som to myslela. Ja by som sa radsej vzdala niečoho ak by to urobilo niekomu z rodiny radosť, kĺudne pôhdem aj na svoj úkor a viem, že ostatní to majú voči mne tak. Jasné keď postavíte otázku tak, že máte pisledných 30 000 inak skončíte pod mistom odpoveď je jasná, bavime sa o normalnych okolnostiach
@Forest Pilgrim ano, normální okolnost. Tak že za mě je nesmysl kupovat telefon za 30+, když dosavadní je dva měsíce starý, hodí se na reklamaci a je vyřešeno. Mezitím stačí telefon z bazaru, na ten měsíc. A ne vyreklamovat telefon a koupit si svůj oblíbený, který je na jen designova záležitost, protože jinak ho nevyužije.
To, že si vydělame, to, že máme dobře placenou práci, což tomu vždy nebylo, neznamená, že jsem přeci chodící kasička na chujoviny.
![]()
@Anonymní píše: Více
Ha viem, že to z mojích príspevkov asi nebolo zrejmé, ale ja Vás chápem. Ak máte pocit, že to už hraničí z využívaním, rozumiem prečo ho nechcete kúpiť. Z toho čo ďalej píšete, ze je mobil len 2 mesiace starý, to je skutočne dosť zarázajúce. ![]()
Pro mě je ta situace z říše sci-fi. Když teda pominu, že manžel žádné sourozence nemá
tak si 1) v rodině takhle drahé nedáváme - nikdo nikomu a 2) tchyně by nikdy takhle drahý mobil nechtěla.
Ve vaší situaci bych úplně jednoduše bratrovi řekla, že až bude mít našetřenou tu svoji polovinu na mobil, můžeme se o tom pobavit ![]()
@vedma007 píše: Více
Správně! Akorát, jestli on nemá ani 500,– na paušál tak to na tu svoji půlku bude šetřit hoooodně dlouho, možná do té doby ten mobil i zlevní ![]()
Psala jsi, že bys dala i to poslední, co máš, tak jsem jen chtěla vědět, jak vážně to myslíš. ![]()
Dobrá kamarádka mi řekla narovinu jak to na nic působí a já to asi zřejmě nechci vidět, připustit si; jste dva… Děti nemáte…dohromady máte 100+cistyho…a to že máte bydlení na hypo, investiční byt na bypo…auto na půjčku…nikoho nevidí.