Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Telefon ma novy, uplne bych se na to z vysoka vy…kašlala
A rozhodne bych mu rekla, ze jestli neco budete spolecne davat, tak hezky finančně 50:50… ![]()
Ma novy mobil, nechapu proč by se ji měl kupovat další
pokud ji chce koupit ten, ktery se ji libí, tak ať to udělá ale ne, ať to mate kupovat vy proboha.
A co bude příště, zavolá, že by mamka potřebovala nový byt, protože v současném se ji nelíbí, ale máte ho zaplatit vy celý? ![]()
Asi tak, mám z toho stejný pocit. Už totiž bylo skrz 500 Kč / měsíčně, že nebude zvládat placení paušálu. A přitom je měsíc doma - už nechodí při důchodu do práce.
Bylo na čase.
Přijdu si jak kasička a ta moje Ňouma to asi nevidí.
Švagr na to nemá, ten nemá, ani tu 500 Kč měsíčně.
30 tis bych za telefon nikdy nedala. Bratr je celkem oprsklý. Poslala bych ho někam.
@Anonymní píše: Více
Podle me chce shrabnout ten mamin soucasny mobil.
Z mého pohledu zbytečnost.
Od sourozence vyčůranost: koupíme mamce mobil (drahý k tomu) a ty to zaplať. To není společný dárek (navíc dosti drahý - z mého pohledu) a nekupujete společně.
@izabe myslím, že nechce. Na jedné straně jsou to společně peníze, účet. Na druhé nechci do toho moc mluvit, moje věc, rodina to není.
A placení jsme měli dost - což i řekl sourozenci. Prakticky jsme na nule, máme jen naspořeno - tam jsou částky pěkně. Ale na úctě a doma pár tisíc, doslova.
pak to nech na manželovi at se rozhodne a vyřídí si to s ostatníma…
Ja, ak by som vychadzala len čisto zo vzťahov aké máme v rodine, šla by som do toho v pohode. Ale to preto, že sa máme radi, verime si a nikto nikoho nechce nejako zneužiť. To ale neznamená, ze je to tak všade.
Zajímá mě jen Váš názor.
Představte si situaci, kdy Vašemu manželovi, partnerovi zavolá jeho sourozenec, že byste mohli koupit společné mámě mobil - v hodnotě 30+t. S dodatkem, že on na to nemá, že by to šlo za Vámi.
// Vyděláváte více, ale to protože nejsme sluníčka, kteří dělají jen to co je baví //
Nejde o dárek k narozeninám. Jde jen o to, že kdysi ten mobil mamka měla, odešel ji po záruce, mezitím byl i v servise a prostě se jí líbil. Nynější - klasický, který máme i my
, ji neoslovil. Který má zhruba dva měsíce.
PS; tehdá si ho koupila sama. Teď už při důchodu nepracuje.
Můj názor je ten, že toto byl těžký přestřel
, zbytečnost a hlavně i drzost.
Ano vydělávame, ale splácíme hypotéky, auto…