Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
@TMana a nějaká smysluplná rada nebo jsi si opět jen přišel natřást ego? Že se ptám, co?
@janka975 na začátek je dobrý pojmenovávat svoje pocity. Narovinu říct, co ti vadí, jak jeho chování na tebe působí. Můj manžel jezdí v autě někdy jako kus hovězího. Když jsem mu nadávala, tak se jen urazil. Od té doby, co mu říkám - bojím se a cítím se při takové jízdě nepříjemně, mohl by jsi prosím zpomalit - najednou akceptuje moje pocity a zpomalí. Někdy je chyba jen v naší komunikaci. Pokud by tohle nezabralo, zkusila bych vztahového kouče. Vím, že ten druhý má někdy zažitý model chování, většinou už ze svého dětství a nechápe, že je na tom něco špatně. Osvědčilo se mi tyhle situace rozebírat s odstupem. Ve chvíli, kdy k nim dojde, je přejít mlčením a promluvit si o tom až s odstupem pár hodin.
Vztahový kouč je možná dobrý nápad - je to někdo, koho bude nenávidět víc než manželku ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Vztahový kouč je možná dobrý nápad - je to někdo, koho bude nenávidět víc než manželku
Miluju tvůj sarkastický humor ![]()
@janka975 píše:
Ahoj holky,
ráda pročítám diskuze na emiminu, a tak jsem se rozhodla, že už si konečně založím profil takéBohužel mi ještě nejde založit nové téma.
Potřebuji si vyslechnout rady těch, kteří zažili/zažívají něco podobného.Mám 3 roky přítele, se kterým si perfektně rozumíme. Tedy až na jednu podstatnou věc. Když něco špatně řeknu nebo udělám (kolikrát myšleno dobře nebo ve srandě), projeví se v něm despotické chování. Má tendence mě poučovat, sekýrovat, vychovávat, trestat, srážet a jenom jeho pravda je ta správná. Není s ním řeč. Potřebovala bych znát radu, jak s takovým člověkem vycházet. Určitě ho nechci opustit.
Trestat? Jak se to projevuje?
@Janli píše:
Miluju tvůj sarkastický humor
to není humor, já to myslím vážně ![]()
Takovejch představ o můžích. ![]()
Pravda je, že odpověď zní svíčková a sex.
@AlphaOmega píše:
Takovejch představ o můžích.
To je blbost - u každého muže je to jiné. Já třeba svíčkovou moc nemusím ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
to není humor, já to myslím vážně
Jsem ztracená..... ![]()
@AlphaOmega píše:
Takovejch představ o můžích.
Recept na spokojený manželství je: Dej té svini pořádně nažrat ![]()
@Janli píše:
Jsem ztracená.....
Já taky… Kde to sakra jsem?
Prosimvás paní, nevíte kde to jsem? ![]()
@Janli píše:
Recept na spokojený manželství je: Dej té svini pořádně nažrat
Nebo krmte tu bestii pořádně! ![]()