Co chrání plod?

Anonymní
9.3.23 22:47

Co chrání plod?

Zdravím holky,
Jsem 28+2tt a řeším, jestli mi náhodou neodešla část hlenové zátky nebo zátka celá.. přijde mi to ještě brzy, ale je ještě něčím dalším mimino chráněno před infekci? Trpím teď na kvasinky, brala jsem mast na nějakou bakterii v pochvě.. sex je teď tabu, do bazénu nechodím.. jak vůbec poznat zátku? Jsem z toho zmatená.. pri chůzi a následným dosednutí jsem měla na intimce celkem dost výtoku, cítila jsem, jak to že mě vyšlo (pardon za popis). No jsem z toho zmatená, snad pak někdy poznám i porod a nebudu se jak blbka ptát.. prosím o anonym, citlivé informace

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
9.3.23 23:14

V zatce by měly byt takové krvavé nitky. Ono můžeš mít i jen nějaký výtok, v těhotenství je to časté :think: jinak z čeho by sis tam zanesla infekci? Píšeš, ze do bazenu nechodis, sex neni, tak pokud si tam nebudeš sahat spinavyma rukama, tak se není čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.3.23 01:23

Jak to popsat…u me to byl takovy velky jakoby kus rozblemcane zelatiny, nahnedly se stopami krve, fakt to nebyl vytok :think: Ale odesla mi nekde ve 35tt nevim, jestli se ten vzhled nejak meni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
10.3.23 07:10

Myslim, ze kdyz zenska zatku uvidi, 100% ji pozna. Taky jsem se bala, ze ne, ale pak kdyz odesla, vedela jsem urcite, ze to je zatka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
10.3.23 07:43

Myslim si, ze to bude spíše k těm kvasinkam. Když jsem brala atb, měla jsem také takový vytok. Nyní si jednou za čas pro prevenci a můj klid zavádím probiotickou tabletu a den poté mám větší vytok (ona to bude i ta tableta). Na zatku je docela brzy. :hug: Jinak plod je chráněn zejména plodovymi obaly, tak neboj, i když odejde zátka, pořád je chráněn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.3.23 08:19

Hlenová zátka je hodně hustý hlen, ale fakt hodně. Může a nemusí v něm být nitky krve, barva spíš do žluta, může být až do zelena. Samotný odchod zátky tě nemusí trápit, miminko je chráněno, ale spíš bych byla trochu nejistá, proč odešla. Mně vždy odcházela, když začal čípek povolovat a postupně se otevírat, vždy tak měsíc před porodem. Ty máš ještě do termínu dlouhou dobu, snad čípek drží, jak má. Nějaký výtok bývá i v těhotenství běžný. Kdy jdeš na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.23 11:09

Tady zakladatelka.. no nitky v tom rozhodne nebyly, jak jsem psala bylo to víc výtoku (?) najednou, takový bílý, na světle tak lehce do žluta mi přišlo.. byla jsem na ultrazvuku den předem tuším a doktorka říkala, že čípek je dobrej ( byla jsem pro sichr, blbě jsem si při pohybu skripla břicho, měla jsem pocit že necítím pohyby a dost mě v tom místě píchalo), jinak ke svý gyndarce jdu na konci března

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.23 11:14

Ještě jednou zakladatelka :D na ty kvasinky jsem si zavedla boraxovou globuli, asi po necelý hodině jsem šla čůrat (chodím často) a na toaletaku bylo jako kdyby voda, vic tekutiny než když se člověk běžně utre.. to už asi byla rozpuštěna ta globule? Jsem prvorodička a přijdu si jak nemehlo :oops: :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
10923
10.3.23 11:16

Podle popisu to hlenova zatka nebyla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.23 11:33

@DandátkoP tak to by bylo super, vůbec nevím, proč mě to kdyžtak napadlo.. asi jak člověk už přemýšlí o porodu? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.23 12:49

Holky a chtěla bych se ještě zeptat jak je to s novým spodním prádlem? Prala jsem normálně na 60° spolu s ostatním prádlem v běžným pracím prostředku co používám. Samosebou budu mít intimku, ale je těch 60° dostačujících? Nerada bych si přivedla nějaký další výtoky ci záněty.. kupovaný byly v Tescu.. jsou různě barevně barvený i se vzorama.. :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.23 18:58

Tak jsem to blbec prala jen na 40°

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení