Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hodně ráda čtu, sama i dětem ![]()
Sama si vybrat umím, ale pro děti neustále hledám co číst, hlavně večer před spaním. A pro syna už i co by mohl číst samostatně.
Tak jsem si říkala, že by nebylo špatné mít tu téma, kam by se dalo nakouknout a sesbírat nějaké tipy, pro všechny věkové kategorie co jim číst, co třeba koupit i ke čtení už samostatným malým čtenářům. Trh mi přijde hodně přesycený a těžko se vybírá.
U nás momentálně jedou pro nejstaršího komiksy Tin-Tin,Asterix a Obelix, Lucky Luke a takové krátké tenké dobrodružné knížky Tajná sedma a Správná pětka. Samozřejmě i klasika Čtyřlístek.
A na usnutí, to už čtu já, máme pohádky od Roalda Dahla (Matylda, Jakub a obří broskev, Obr Dobr). Máme za sebou i Štorchův Bronzový poklad, Střídá se kapitán od Říhy a první 4 díly Harryho Pottera (ale na ten čtvrtý mi přišel syn ještě malý). Teď dostal Mikulášovy patálie (ale ty taky ještě nebude číst sám, nemá rád malá písmenka
)
Prostřední zatím čtu pohádky ze špalíčku. Ale líbí se jí i Anička Básnička nebo Eliška a táta Král.
Tak to je za nás, co čtete vy?
Furt dokolečka jednu knížku s říkadlama, madam není ochotná to měnit
Už tu knížku docela slušně nenávidím ![]()
Jestli se bude líbit ten Mikuláš, je i série „Boříkovy lapálie“, myslím, nebo tak nějak, ty jsou taky bezva.
mám 4 letého syna, čtu mu hlavně dětské encyklopedie a technické pohádky ( vlaky, auta )
Klasické pohádky se mu snaží číst žena, ale moc ho to nebaví.
dalimil píše:
mám 4 letého syna, čtu mu hlavně dětské encyklopedie a technické pohádky ( vlaky, auta )
Klasické pohádky se mu snaží číst žena, ale moc ho to nebaví.
Ahoj a nebyl bys tak hodný a nedoporučil nějaké technické pohádky? Taky mám dva kluky, čteme hlavně Bořka a Tomáška, ale změnu bych uvítala
Děkuju ![]()
Přes den tradičně leporela, nejčastěji o veselé mašince a říkadla. Večer před spaním čteme pohádky už jsme toho přečetli hodně. Mě vyhovoval kocourek modroočko to byly akorát dlouhý pohádky.
luon píše:dalimil píše:Ahoj a nebyl bys tak hodný a nedoporučil nějaké technické pohádky? Taky mám dva kluky, čteme hlavně Bořka a Tomáška, ale změnu bych uvítala
Klasické pohádky se mu snaží číst žena, ale moc ho to nebaví.Děkuju
http://www.kosmas.cz/…o-Masinkach/
spíš pro starší děti
http://www.knihkupec.com/vypis.php?…
některé pohádky pěkné, jiné slabé
Já sem četla a strašně mě bavily knížky od Arthura Ransome (a ?)
Ale nevím úplně přesně, kolik mi bylo…Ale řekla bych, že je když čte Správnou pětku (tu sem taky četla), tak by se mu to mohlo líbit ![]()
No a pak taková klasika Děti z Bullerbynu, tu sem taky měla moc ráda…Tak kolem těch šesti, sedmi let ![]()
Ahoj, tak já zrovna začala číst, a čtu takové ty klasické pohádky o červené karkulce, o koblížkovi, o otesánkovi atd. je to tahle knížka a nemužu si jí vynachválit, je tam i spoustu písniček a říkanek ![]()
já jako malá měla nejradši Honzíkovu cestu, Já Baryk, Ferdu mravence a Broučky
Prostě klasika ![]()
Zalezi na veku deti.
Kluci:
Borik (vice knih)
Kopyto a Mnouk
Storch
Mamuti tahnou do bazin
Mikulasovy lapalie
Lichozrouti - oblibena u deti
Kocourkov
Mladsi deti:
Ferda mravenec
neznalek
Brouk pytlik
Bublinkova vila
Dračí pohádky
Jako malá jsem měla ráda Astrid Lindgrenovou, Neználka, Alenku (teda ne v říši divů, ale tu ruskou, si nemůžu vzpomenout na jméno knihy), Ferdu mravence, Mikeše, samozřejmě i klasické pohádky, Němcovou, Krásu nesmírnou.
Ještě mě napadá Kocour Modroočko, jinak bych se musela zajít podívat do knihovny, co tam všechno je, máme celkem obstojný základ ![]()
Ahoj,
krome Krtecku, Maxipsu Fiku a Cmeldy a Brumdy jsme cetli i Ferdu Mravence a Brouka Pytlika, ale to ho moc nebavilo, hodne miluje Modroocka, to jsme jeli asi uz 5× ![]()
Hodne se mu taky libi Princezna z kloboukovych hor, byl to vecernicek v TV.
Vyhrabali jsme s manzelem nase stare knizky, takze ted jsme docetli Malovane pohadky, to je takova ruska knizka s pribehy o zviratkach, super ![]()
Ted uz jedeme podruhe Muminky od Tove Janson, mame doma Carodejuv klobouk a Tatinek pise pameti, ja to jako mala milovala, takze knizky ma po me, mame doma i DVD ![]()
Kdyz nahodou nevim co cist, staci taky vytahnout knizku s pribehy Bleska a Buraka (Auta) a je v sedmem nebi, to bych mohla cist furt dokola ![]()
a co o letadélku káněti, znáte?:-)
jako starší jsem pak naprosto milovala paní láryfáry ![]()
Gladys píše:
Jako malá jsem měla ráda Astrid Lindgrenovou, Neználka, Alenku (teda ne v říši divů, ale tu ruskou, si nemůžu vzpomenout na jméno knihy), Ferdu mravence, Mikeše, samozřejmě i klasické pohádky, Němcovou, Krásu nesmírnou.
Ještě mě napadá Kocour Modroočko, jinak bych se musela zajít podívat do knihovny, co tam všechno je, máme celkem obstojný základ
jeeee,ja mela rada uplne stejny,ted je čtu dceři,ale ješte ji moc nebavi.nejradeji ma knižky o zvířatkach,jsou ji 4 roky a jakekoli řikanky ty stale miluje ![]()