Co čtete dětem?

5579
30.6.11 09:12

Co čtete dětem?

Hodně ráda čtu, sama i dětem :mrgreen:
Sama si vybrat umím, ale pro děti neustále hledám co číst, hlavně večer před spaním. A pro syna už i co by mohl číst samostatně.
Tak jsem si říkala, že by nebylo špatné mít tu téma, kam by se dalo nakouknout a sesbírat nějaké tipy, pro všechny věkové kategorie co jim číst, co třeba koupit i ke čtení už samostatným malým čtenářům. Trh mi přijde hodně přesycený a těžko se vybírá.

U nás momentálně jedou pro nejstaršího komiksy Tin-Tin,Asterix a Obelix, Lucky Luke a takové krátké tenké dobrodružné knížky Tajná sedma a Správná pětka. Samozřejmě i klasika Čtyřlístek.
A na usnutí, to už čtu já, máme pohádky od Roalda Dahla (Matylda, Jakub a obří broskev, Obr Dobr). Máme za sebou i Štorchův Bronzový poklad, Střídá se kapitán od Říhy a první 4 díly Harryho Pottera (ale na ten čtvrtý mi přišel syn ještě malý). Teď dostal Mikulášovy patálie (ale ty taky ještě nebude číst sám, nemá rád malá písmenka :lol: )

Prostřední zatím čtu pohádky ze špalíčku. Ale líbí se jí i Anička Básnička nebo Eliška a táta Král.

Tak to je za nás, co čtete vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
30.6.11 09:20

Furt dokolečka jednu knížku s říkadlama, madam není ochotná to měnit :roll: Už tu knížku docela slušně nenávidím :lol:

Jestli se bude líbit ten Mikuláš, je i série „Boříkovy lapálie“, myslím, nebo tak nějak, ty jsou taky bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
30.6.11 09:20

mám 4 letého syna, čtu mu hlavně dětské encyklopedie a technické pohádky ( vlaky, auta )
Klasické pohádky se mu snaží číst žena, ale moc ho to nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
30.6.11 09:33
dalimil píše:
mám 4 letého syna, čtu mu hlavně dětské encyklopedie a technické pohádky ( vlaky, auta )

Ahoj a nebyl bys tak hodný a nedoporučil nějaké technické pohádky? Taky mám dva kluky, čteme hlavně Bořka a Tomáška, ale změnu bych uvítala :-) Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
30.6.11 09:38

Přes den tradičně leporela, nejčastěji o veselé mašince a říkadla. Večer před spaním čteme pohádky už jsme toho přečetli hodně. Mě vyhovoval kocourek modroočko to byly akorát dlouhý pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
30.6.11 09:53
luon píše:
dalimil píše:
Ahoj a nebyl bys tak hodný a nedoporučil nějaké technické pohádky? Taky mám dva kluky, čteme hlavně Bořka a Tomáška, ale změnu bych uvítala :-) Děkuju :kytka:

http://www.kosmas.cz/…o-Masinkach/
spíš pro starší děti

http://www.knihkupec.com/vypis.php?…
některé pohádky pěkné, jiné slabé

http://www.knihkupec.com/vypis.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
30.6.11 10:11

Já sem četla a strašně mě bavily knížky od Arthura Ransome (a ?) :) Ale nevím úplně přesně, kolik mi bylo…Ale řekla bych, že je když čte Správnou pětku (tu sem taky četla), tak by se mu to mohlo líbit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
30.6.11 10:13

No a pak taková klasika Děti z Bullerbynu, tu sem taky měla moc ráda…Tak kolem těch šesti, sedmi let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
30.6.11 10:17

Ahoj, tak já zrovna začala číst, a čtu takové ty klasické pohádky o červené karkulce, o koblížkovi, o otesánkovi atd. je to tahle knížka a nemužu si jí vynachválit, je tam i spoustu písniček a říkanek :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
30.6.11 10:20

já jako malá měla nejradši Honzíkovu cestu, Já Baryk, Ferdu mravence a Broučky :)Prostě klasika :)

• Citovat
  • Upravit
Jrk
494
30.6.11 13:18

Zalezi na veku deti.
Kluci:
Borik (vice knih)
Kopyto a Mnouk
Storch
Mamuti tahnou do bazin
Mikulasovy lapalie
Lichozrouti - oblibena u deti
Kocourkov

Mladsi deti:
Ferda mravenec
neznalek
Brouk pytlik
Bublinkova vila
Dračí pohádky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.6.11 13:21

Jako malá jsem měla ráda Astrid Lindgrenovou, Neználka, Alenku (teda ne v říši divů, ale tu ruskou, si nemůžu vzpomenout na jméno knihy), Ferdu mravence, Mikeše, samozřejmě i klasické pohádky, Němcovou, Krásu nesmírnou.
Ještě mě napadá Kocour Modroočko, jinak bych se musela zajít podívat do knihovny, co tam všechno je, máme celkem obstojný základ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
30.6.11 14:39

Ahoj,
krome Krtecku, Maxipsu Fiku a Cmeldy a Brumdy jsme cetli i Ferdu Mravence a Brouka Pytlika, ale to ho moc nebavilo, hodne miluje Modroocka, to jsme jeli asi uz 5× :wink:
Hodne se mu taky libi Princezna z kloboukovych hor, byl to vecernicek v TV.
Vyhrabali jsme s manzelem nase stare knizky, takze ted jsme docetli Malovane pohadky, to je takova ruska knizka s pribehy o zviratkach, super :mrgreen:
Ted uz jedeme podruhe Muminky od Tove Janson, mame doma Carodejuv klobouk a Tatinek pise pameti, ja to jako mala milovala, takze knizky ma po me, mame doma i DVD :wink:
Kdyz nahodou nevim co cist, staci taky vytahnout knizku s pribehy Bleska a Buraka (Auta) a je v sedmem nebi, to bych mohla cist furt dokola 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
30.6.11 18:54

a co o letadélku káněti, znáte?:-)
jako starší jsem pak naprosto milovala paní láryfáry :srdce:

• Citovat
  • Upravit
26653
30.6.11 19:23
Gladys píše:
Jako malá jsem měla ráda Astrid Lindgrenovou, Neználka, Alenku (teda ne v říši divů, ale tu ruskou, si nemůžu vzpomenout na jméno knihy), Ferdu mravence, Mikeše, samozřejmě i klasické pohádky, Němcovou, Krásu nesmírnou.
Ještě mě napadá Kocour Modroočko, jinak bych se musela zajít podívat do knihovny, co tam všechno je, máme celkem obstojný základ :lol:

jeeee,ja mela rada uplne stejny,ted je čtu dceři,ale ješte ji moc nebavi.nejradeji ma knižky o zvířatkach,jsou ji 4 roky a jakekoli řikanky ty stale miluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí