Co čtete s dvouletým dítětem?

6307
20.5.17 16:57

Co čtete s dvouletým dítětem?

Ahoj, mám dvouletou holčičku a už mi pomalu dochází knihy a inspirace :think: Co mají vaše děti rády za knížky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
20.5.17 17:10

S dcerou jsme četli leporela, o jabloňce, kam se schoval nůž, o kůzlátkách apod. pak jsme přešli na pejska s kočičkou- to jsme četli pořád dokola jak se jí to líbilo. Pěkný je třeba medovníček a jeho příběhy, chodili jsme celkem brzo do knihovny, dost poradí i knihovnice co se dětem líbí.
Syn už takový čtenář není, s ním přečteme stěží leporelo a to má 2,5 roku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.5.17 17:10

Mam teda starsi 4, 5,5r a 8,5r. nejstarsi chodi pravidelne do knihovny ma svoji karticku a knizky vybira sama, ktere chce cist. Takze mensi poslouchaji co prijde domu. Kazdopadne pohadky si vybira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
20.5.17 17:16

Naši milují knížku Nauč mě říkadla od Schultzové a Černíka jsou tam úžasné obrázky a klasické i méně známé říkačky, potom Špalíček veršů a pohádek, a několik knížek ještě po mě - něco od Lady, Brousek pro tvůj jazýček, a další knížky říkadel a básniček. Jo a Povídání o pejskovi a kočičce, to ani nedutají. Asi zkusíme Dášeňku. Co se čte u vás pro inspiraci u nás? Už to znají nazpaměť :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
20.5.17 17:17

Děti z bulerbynu

• Citovat
  • Upravit
1085
20.5.17 17:28

My ted cteme medvidka Pu, teda je to nejaky pribeh o prasatku. Vzdycky prectu stranku a pak komentujeme, co je nakreslene na obrazku. A jeste ji bavi Povidani o pejskovi a kocicce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
20.5.17 17:33

Synovi je dva a čtvrt a knížky ho prakticky nezajímají, vždycky mi je vytrhava a zavírá, kromě tady teto tu by si prohlížel pořád, až musím zavírat já :P https://www.svojtka.cz/…ejmensi-deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
20.5.17 17:51

Běžte do knihovny, ať si sama vybere. Krása knihovny tkví v tom, že si můžeš nabrat hory knih a pokud nezaujmou, můžeš je vrátit. Pokud zaujmou, můžeš si je nechat poměrně dlouho, protože na dětské knihy se fronty v knihovně nestojí. Takže třeba 2-3 měsíce. Pokud je kniha tak oblíbená, že se nemůže rozloučit, pak můžeš zakoupit. Je dobré mít doma nějaké stálice, ale jinak dle zkušenosti vím, že po 2-3 měsících kniha omrzí, nebo zkrátka vrátím a půjčíme jiné. Chodím do knihovny s dcerkou od jejích 2 let a je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
20.5.17 18:46

Ahoj.
U dcery ve 2 letech frčelo:

leporela- O jabloňce, Krtek a potopa, Krtek a kalhotky, PALEČEK(Hrubín)

knihy o Ivance( např. Ivanka se sama myje…)-to je takové jednoduché, pro první čtení

knihy o Kamilce- fakt super, asi 5 dílů

vyhledávací leporela od Bernerové- Jaro, Léto, Podzim, Zima, Noc- to je bez textu, ale dá se o tom velmi dlouze povídat, super na rozšíření slovní zásoby…

a moje srdeční záležitost z antikvariátu od Sutějeva Malované pohádky či Pohádky a obrázky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
20.5.17 18:56

@Jade84 Dík za tip, ta vypadá skvěle.
Jinak u nás se moc nečte (syn 2,5 roku), docela rád si prohlíží obrázkové knížky typu Jaro-Léto-Podzim-Zima. Nedávno (tak měsíc) začal akceptovat čtení před spaním. Tam průběžně vybírám, co máme doma. Předevčírem jsme dočetli Pohádky o mašinkách, teď čteme pohádky od Němcové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
20.5.17 19:19

Kuratko a obilí, kocour modroocko. Ale spis jsme popisovali obrazky, nez vylozene cetli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.5.17 19:20

U nas ve dvou letech o čtení nezajem, max prohlížení knížek, az ve třech je schopna lezet a poslouchat pohádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
20.5.17 21:18

Díky za inspiraci :palec:
U nás je přečten Krteček(mnoho dílů),O štěňátku, klasika pohádky typu Červená Kark.,O Palečkovi…
Pejsek a kočička, Dášenka, no vida, to musím vytáhnout ze skříně, ale kde je tomu konec?
Leporela-těch jsme pár taky četli(hlavě Ladovky),ale novodobé leporelo a pěkné? to se těžko hledá.
Jak vypadá leporelo O jabloňce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
21.5.17 08:17

http://www.albatrosmedia.cz/…once-d2.html

Hele, tady Ti každý poradí něco jiného, jsou tisíce knih pro malé děti.

Jak psal někdo výše, pro holky jsou super Ivanky, Kamilky, Zuzanky, Martinky, Ema naopak, pak u nás hodně frčely knihy z řady Místo které znám, knihy o Myšákovi Edovi, Hravouka, Krtek.

Novodobých leporel je krásných mraky - zkuste Moje panenka, Kam se ztratila rolnička, Jedeme jedeme atd.

Moc krásné jsou okýnkové knihy od Svojtky: Kdepak bydlí zvířátka, Kdo žije v ZOO, Co se děje v noci, Jak se žije na hradě, Jak to žije na zahradě, Barvy apod. Od Svojtky jsou pěkné v podstatě všechny, mají dokonce oddíl jen pro Leporela (https://www.svojtka.cz/…/0_leporela/).

Jak jsem psala výš, je super si zajít do knihovny, i pro dítko, bude ho to bavit:-), řada knihoven má dětské koutky. Knihovnice poradí, dítě stráví pěkný čas v knihovně:-). Omlouvám se za nátlak, jsem knihovnice a mrzí mě, že děti málo chodí do knihoven, protože ani neví, co za poklady tam najdou:-)))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí