Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poradíte mi prosím nějakou oblíbenou knihu vašich dětí? Chci něco pro syna (3 roky). V knihkupectví je výběr, máme už nějaké, ale stále to není ono. Líbí se mi spíš dětské příběhy např. Chaloupka na vršku, Broučci
@pufik20 píše:
Poradíte mi prosím nějakou oblíbenou knihu vašich dětí? Chci něco pro syna (3 roky). V knihkupectví je výběr, máme už nějaké, ale stále to není ono. Líbí se mi spíš dětské příběhy např. Chaloupka na vršku, Broučci
u nás - Pohádky parkoviště od Pospíšilové ty syn miluje a ještě od Kahouna O mašinkách to je taky moc oblíbená knížka a od Sutějeva Pohádky a obrázky ta je taky krásná
Za mě je nejlepší zajít do knihovny, pokud máte své favority- knihovnice ochotně poradí co se dětem daného věku líbí
Běžte do knihovny, ať si sama vybere. Krása knihovny tkví v tom, že si můžeš nabrat hory knih a pokud nezaujmou, můžeš je vrátit. Pokud zaujmou, můžeš si je nechat poměrně dlouho, protože na dětské knihy se fronty v knihovně nestojí. Takže třeba 2-3 měsíce. Pokud je kniha tak oblíbená, že se nemůže rozloučit, pak můžeš zakoupit. Je dobré mít doma nějaké stálice, ale jinak dle zkušenosti vím, že po 2-3 měsících kniha omrzí, nebo zkrátka vrátím a půjčíme jiné. Chodím do knihovny s dcerkou od jejích 2 let a je to super.
My taky chodíme do knihovny. Čteme hodně a číst pořád dokola již přečtené knížky, i když jich máme hodně, to už holku omrzelo. Kupovat další a další nové knížky, když ani nevím, jaké budou, je taky na nic. Takhle máš za cenu ani ne jedné knížky možnost půjčit a přečíst knížek, kolik chceš. A když tě nějaká extra zaujme, tak si ji můžete koupit nebo za čas půjčit znovu.