Vztekání dětí na veřejnosti

Anonymní
14.5.17 21:28

Vztekání dětí na veřejnosti

Ahoj maminky a tatínkové, píšu na dotaz kamarádky proto anonym:
Mám 20 měsíčního syna a je to fakt masakr vztekloun :). Rozmazlován je jako tak akorát prostě normální prcek. Ale je fakt hodně vzteklí. Spíš mi jde o to jak se zachovat když se vzteká na veřejnosti :) jak vy by jste se zachovali. :) Děkuji Jana :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.5.17 21:41

A jak to vztekání vypadá? Ječí? Válí se po zemi? Ubližuje sobě a okolí? Dělá to v jaké situaci?
Mám tříletého vzteklíka, trvá to u něj víc než rok a půl a mám několik postupů:

1. Předcházím vzteku - když je nevyspalý a hladový, tak se snažím krizovým situacím vyhnout. Stejně jako se snažím krizovým situacím předcházet - na všechno ho předem připravuju a zaměstnávám jinak. Když se vzteká u nákupu, tak ho šoupnu do košíku a nechávám ho dávat věci za sebe, vážit a tak podobně. Když se vztekne, že např. nechce domů ze hřiště, tak příště beru s sebou něco, co ho namotivuje - pití, křupky, oblíbeného plyšáka a motivuju na různé soutěže…
  2. Pokud se válí, tak nechám válet, jen ho přemístím někam, kde nepřekáží a nikdo ho neohrozí. Už jsem i 30 minut seděla na chodníku a čekala. Když vidím, že to nikam nepovede, tak ho transportuju domů.
  3. Když je to někde blízko domu, tak ho chňapnu pod ruku a odtáhnu.

PS: Zrovna minulý týden ječel 2,5 hodiny v kuse. Půl hodiny venku a doma další 2 hodiny, než se konečně uřval a usnul.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.17 21:45
@Anonymní píše:
A jak to vztekání vypadá? Ječí? Válí se po zemi? Ubližuje sobě a okolí? Dělá to v jaké situaci?
Mám tříletého vzteklíka, trvá to u něj víc než rok a půl a mám několik postupů:
  1. Předcházím vzteku - když je nevyspalý a hladový, tak se snažím krizovým situacím vyhnout. Stejně jako se snažím krizovým situacím předcházet - na všechno ho předem připravuju a zaměstnávám jinak. Když se vzteká u nákupu, tak ho šoupnu do košíku a nechávám ho dávat věci za sebe, vážit a tak podobně. Když se vztekne, že např. nechce domů ze hřiště, tak příště beru s sebou něco, co ho namotivuje - pití, křupky, oblíbeného plyšáka a motivuju na různé soutěže…
  2. Pokud se válí, tak nechám válet, jen ho přemístím někam, kde nepřekáží a nikdo ho neohrozí. Už jsem i 30 minut seděla na chodníku a čekala. Když vidím, že to nikam nepovede, tak ho transportuju domů.
  3. Když je to někde blízko domu, tak ho chňapnu pod ruku a odtáhnu.
PS: Zrovna minulý týden ječel 2,5 hodiny v kuse. Půl hodiny venku a doma další 2 hodiny, než se konečně uřval a usnul.

Treba, kdyz neni neco po jeho tak hnedka je ohen na strese. Pritom jako nema vse co si rekne nebo tak. A treba kdyz mu treba neco zakazu vezme hracku a jde sni hodit. :) je to usmevne ale treba kdyz jsme na hristi a ma pujcenou hracku se za nej dost stydim. :zed: Je od malička živější dítko. Ale někdy je to masakr po zemi se teda zatim neválí ale třeba si dřepne a prostě nepujde!!! :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.17 21:49

Mám kluka 27 měsíců.. nerozmazluji, ve výchově jsem přísná.. a mazec jak se někdy umí vztekat.. už jsem se naučila.. pokud vzteky hází hračkami - musí je zvednou a vrátit - pokud nechce - funguje počítání do tří - když neudělá dostane prostě jednu výchovnou.. Pokud se začne válet po zemi - už též nechávám vyvztekat jako už tu psala první anonymní. Doma pošlu do pokoje a říkám až se zklidní tak ať příjde a ignoruji pokud si stoupne ke mě a schválně ječí… Je to mazec někdy s dětičkama. Mám starší dceru a tohle jsem u ní neznala. S klukem je to „očistec“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.17 21:51
@Anonymní píše:
Treba, kdyz neni neco po jeho tak hnedka je ohen na strese. Pritom jako nema vse co si rekne nebo tak. A treba kdyz mu treba neco zakazu vezme hracku a jde sni hodit. :) je to usmevne ale treba kdyz jsme na hristi a ma pujcenou hracku se za nej dost stydim. :zed: Je od malička živější dítko. Ale někdy je to masakr po zemi se teda zatim neválí ale třeba si dřepne a prostě nepujde!!! :)

A nepůjde ani když odejdete vy? My ho takto jednou nechali na chodníku a šli jsme pryč a od té doby to teda bere vážně. My byli 3 a 1 se nepozorovaně schoval za auto, ostatní šli za roh. Syn si po 20 minutách vzpomněl, že je sám a od té doby si dává pozor. Klidně se válí, ale jak mu řeknu, že odcházím, tak ječí, ale jde za mnou, předběhne mě, vyválí se a zase mě dobíhá :lol:
A ano, taky se často stydím, protože se dodnes vztekne, když není po jeho. On navíc nemluví, takže hodně vzteku je kvůli tomu, že se nedokážeme domluvit.
Hodně na něj pomáhá odvádět pozornost, takže on ječí a já mluvím o čápech :lol:

• Citovat
  • Upravit
644
14.5.17 21:56

Dcera byla vztekluse velika..ja mela jako zaklad odtahnout ji od mista, kde ke konfliktu doslo a kazdopadne od lidi, aby nebylo obecenstvo:-) no a pockala jsem, az se vyrve, nebo jsme sly se revem domu, dle situace:-) A nastavila jsem, ze jak se nekde zacala vztekat, tak jsme odchazely. Tak to pak presunula spis na doma, coz je lepsi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.17 22:02

@Liliana79 Ano doma ať se vzteka jak chce, ale na te verejnosti je to neni ostuda. Zase si rikam ze neni prvni ani posledni. Ale pak ty pohledy jak mam nevychovane dite :-D to neni moc prijemne. Ale je fakt ze dneska taky ze proste nepujde. Tak jsme s pritelem nastoupili na dvorku do auta a rozjeli se :-D a to jste meli videt jak za autem utikal :D

• Citovat
  • Upravit
1108
14.5.17 22:02
@Liliana79 píše:
Dcera byla vztekluse velika..ja mela jako zaklad odtahnout ji od mista, kde ke konfliktu doslo a kazdopadne od lidi, aby nebylo obecenstvo:-) no a pockala jsem, az se vyrve, nebo jsme sly se revem domu, dle situace:-) A nastavila jsem, ze jak se nekde zacala vztekat, tak jsme odchazely. Tak to pak presunula spis na doma, coz je lepsi:-)

A mohu se zeptat, kdy to preslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
14.5.17 22:09

U nas to same. Dcera bude mit 3 roky. Je schopna se tim vztekem uplne zahltit a i se z toho pozvracet.
Minule jsem potrebovala na postu. 10 minut jsem stala pred postou a vysvetlovala. Nabizela alternativy. Nakonec stala uprostred posty, ruce zatate, ruda a rev. Mela jsem takove nervy, ze jsem zkazila 3 podaci listky, zpocena az na zadku, barak se klepal v zakladech, atrakce pro vsechny.
Az to pani na prepazce nevydržela a sla nabízet dceri nalepky, no tim jeste prilila olej do ohne… strasny.
Tez se snazim rizikovym situacim predchazet, ale jaksi to casto nefunguje.
Kazdopadne sceny jsou u nas i několikrát denne doma i na verejnosti a musim rict, ze me tyto,,boje,, neskutecne vysavaji, protoze kolikrat je to extrem. Pokud ji necham vyrvat, tak je schopna se davit hodinu v kuse. Kdyz dostane pres prdku, tak to sice jeste vygraduje, ale za 2 minuty je schopna prijit a normalne komunikovat. Ale mlatit ji samozrejme neni cesta.
Zajimalo by me, jak takove deti funguji ve skolce.
Syn mi nikdy nic takoveho nedelal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.17 22:13

@Luca82 Jeee jsme rada ze nejsem jedina kdo proste pres prcinku da. Jako samozrejme ho nemlatime to ne ale procek ma jeste plenku a docela na nej plati mam podat varecku? A on ma svoji s oblicejem a jen vztanu a jdu jakoby pro ni a je klid. Jenze venku ji seboum samozrejme nenosime :-D a ani bych ji venku nevytahla :-D ale doma fakt staci rict a jakoby pro ni jit tak to na me hulaka mami nee a najednou jde vsechno :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.17 22:26

Syn ze vzteku taky zvrací. Předvedl to minulý týden.
Přes zadek nedávám, protože to situaci jen mnohonásobně zhorší. Udělala jsem to právě minulý týden a byl z toho záchvat na 2,5 hodiny.
Ještě mě napadlo, že někdy pomůže opak - ne začít uklidňovat, ale naopak ho povzbuzovat, aby přidal, že ho tamta paní neslyší. Případně se mi občas podaří zarazit záchvat, když se ho zeptám, jestli si mám sednout, aby se mohl vyválet a ukážu mu příhodnou kaluž. To je pak sice nafučený a třeba „nadává“, ale neválí se a nehysterčí.
@Luca82 školky se bojím taky. Hlavně kvůli tomu zvracení a i kvůli tomu, že když se rozjede, tak ubližuje sobě, okolí, kope do dveří, hází věcmi, počůrá se, svlékne se do naha…
A záchvaty jsou u nás taky několikrát denně. Má období, kdy třeba 2-3 dny nic, ale pak si to vybere a má podobných scén několik za den.
Anonymní 21:41

• Citovat
  • Upravit
644
14.5.17 22:30

No taky jsem se kolikrat stydela, ale proste u tech deti je to kus od kusu :) nekdo je holt vzteklejsi, tak si vzdycky rikam, at se lidi podivaji, nemam u dcery knoflik off :D ze by ihned ztichla, i kdyz by se hodil, ze. Ono kdo nezna tak se divi a mysli si o nevychovancich, ale s tim clovek nic nenadela.. Me postupne zabralo, ze jsem ji fakt odvadela z mista cinu :) aby zapomnela a taky aby mela ten efekt, ze tady (na hristi, v obchode..) jecet nebude a jakmile ano, odchazi se. Takze ona si to pak navykla ze nekde nesmi, ale musim rict, ze k tomu prispelo i to, ze je pred lidma stydliva, tak tim to urcite bylo jednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.17 22:35

No hold dávají nám zabrat!! :) nooo to teda predvedl zatím jen jednou, ale zacal kousat u přítelových rodičů dveře :-D ted se tomu směji ale tu dobu jsem byla v šoku! No to se naštěstí od té doby nestalo! Ale jako hračkama hází, do věcí bouchá kope. Ale zase třeba když vidí plakat dítě kolem sebe tak jde a pohladí ho. ALE JEDNou sel a placnul dite na hristi to jsem se stydela jeste vic jak kdyz se vzteka

• Citovat
  • Upravit
1108
14.5.17 22:46

No dcerka prave tez hazi hrackami. Minule vzteky rvala a rozhazovala pěnové puzzle a kricela: a ted to rozbiju a hodim…
Snazi se bouchat i do nas. Nevim, ona je takova zvlastni povaha.
Chodime vyzvedavat syna do skolky. Dlouho před odchodem upozornuji: az si dohrajeme, pujdeme se pripravit, az se najis, pujdeme se obleknout a kdyz reknu, jdeme se oblenout tak zasek a uz to jede… :?
A to je proste nekolikrat denne.
Na druhou stranu je opravdu introvertni, ale rev na veřejnosti ji problem nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.17 22:48
@Anonymní píše:
No hold dávají nám zabrat!! :) nooo to teda predvedl zatím jen jednou, ale zacal kousat u přítelových rodičů dveře :-D ted se tomu směji ale tu dobu jsem byla v šoku! No to se naštěstí od té doby nestalo! Ale jako hračkama hází, do věcí bouchá kope. Ale zase třeba když vidí plakat dítě kolem sebe tak jde a pohladí ho. ALE JEDNou sel a placnul dite na hristi to jsem se stydela jeste vic jak kdyz se vzteka

Náš nedávno udělal to, že chtěl krmit, já odmítla, tak vzal jídlo, vyklopil a ještě se v tom vyválel a pak ječel, že nemá co jíst, protože buď sní, co má na stole, nebo má smůlu. Nepoučil se, od té doby vyklopil jídlo ještě několikrát, ale jen na stůl. Což pak musí uklízet.
Na hřišti už jsme taky měli různé problémy - kousnul, bouchnul… ale většinou to dělá v „sebeobraně“. A záleží na reakci té druhé maminky, někdy se tomu společně zasmějeme a je to v pohodě, když je máma trošku víc útlocitná, tak je problém a to se teda taky stydím.
Anonymní 21:41

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí