Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nevim nejsem lékař. Ale asi bych zkoušela každý druhý den a ono to jednou přijít musí … ![]()
A jste už v péči nějakého CARu nebo ti ta vyšetření dělal tvůj gyndař? Pokud nejste, šup k nim! Držím palec, ať se zadaří, rok a půl je už dost dlouhá doba na to se z toho pomalu zbláznit ![]()
Myslím, že v této fázi už je nejlepší navštívit CAR. Jinak Pregnyl nepůsobí i další měsíc, ale Clostil ano.
No asi jo, uz nas asi ceka potom ten car. Ale stejne, co tam muzou udelat jeste za vystreni, ktere nemam? Do umeleho se mi zatim vubec nechce ![]()
Tak to nechapu, proc mi dr rikal, ze pregnyl bude ucinkovat i tento mesic ![]()
Ještě tě tvůj doktor může poslat na imunologii. Tu dělají v Praze a Plzni, jsou dlouhé čekací doby na objednání a pak se asi měsíc čeká na výsledky. Ale je to prý hrozně drahé a doktoři na to posílají až po prvním neúspěšném IVF.
Dále určtitě spermiogram.
V CARu nemusíš hned na IVF, můžete zkusit zatím inseminaci ![]()
no, to je zvlastne, ze hormonalny profil mas v poriadku a pritom neovulujes ![]()
a clostil musel zabrat, ked si mala po nom tri folikuly.
ako pise konevka, vyskusala by som IUI- inseminaciu. je tam vyssia sanca ako pri domacom sexe a nie je to umele.
soldi clostil sem brala v rijnu a listopadu. a podle bt ovulka nebyla. folikuly mi meril az ted v unoru a byly tam.
tak treba predtim jen nepraskly, ja nevim, na utz sem nebyla kdyz sem ho brala.
Ahoj holky, potrebuju se vypovidat, poradit, utesit … Cca rok a pul se snazime o miminko. Muj problem je, ze nemam sama MS a mam snizenou funkci stitne zlazy, ale beru leky, tak je to ok. Merila jsem bazalni teplotu a podle toho sme zjistili, ze nemam ovulku (ale pracuju na smeny, tak to nebylo 100% presne). Brala jsem 2 mesice clostilbegyt, nepomohl. Hormonalni profil mam ok, byla jsem na hsg a vejcovody mam pruchozi, manzel spermiogram v poradku. Minuly mesic jsem byla na folikulometrii a dozravaly mi 3. Dalsi den mi pichli pregnyl 5000 a kdyz jsem byla na dalsim utz tak folici byli splaskli, takze podle dr ovu probehla. Dnes jsem dostala ms, takze tehotna stejne nejsem. Holky tak v cem muze byt problem? A co za vysetreni jeste jsou? Doktor rikal, ze ten pregnyl je asi posledni, co pro me muze udelat. A jeste rikal, ze by mel ucinkovat i dalsi mesic, ale neni to blbost? Co byste mi jeste doporucily? Vim ze vetsina z vas mi napise nemyslet na to, ale samy vite ze to nejde. Kdyz clovek neco moc chce, tak nejde nato nemyslet. Driv jsem to nejak neresila, ono to prijde, ale kdyz to porad nejde, tak uz to s psychikou preci jen neco zacne delat.
Dekuju za precteni a za odpovedi