Léčitel při neplodnosti - šly byste do toho?

1801
9.3.12 13:53

Léčitel při neplodnosti - šly byste do toho?

Ahoj, předem se omlouvám za dlouhý příspěvěk, ale před pár dny se mi stala pro mne celkem zvláštní věc a ráda bych na to slyšela názor více lidí.
Mám endometriozu a už nějakou tu dobu se zatím neúspěšně snažíme o miminko. Chodíme do CARU a příští měsíc nás čeká buď iui nebo spíše rovnou ivf. V úterý jsem byla ve škole (studuji VŠ) a na konci jedné hodiny, na kterou máme pána okolo 50 let, jsem kamarádovi říkala, že mě bolí břicho (od menstruace). Vyučující mě zaslechl a ptal se, co mi je. Nějak jsem mu odeskla, že se o tom nechci bavit, ptal se znovu, řekla jsem mu, že to je moc osobní a on na to, že by mi třeba dokázal pomoct a když pořád do mne šťoural, tak jsem na něj nakonec vyjela: No dítě mi asi neuděláte, ne? Nerozhodilo ho to, řekl mi, že tak daleko by nešel, ale že by mi jinak opravdu pomohl, že je léčitel a ať počkám ve třídě, než všichni ostatní odejdou, že si o tom promluvíme. Když se tak stalo, tak začal, že jestli to dobře pochopil, tak mě bolí břicho od menzes. Tak jsem mu řekla, že ano, ale že to není jen tohle, že mám endometriozu a že nemůžu otěhotnět. No abych to zkrátila. Nabídl mi pomoc, prý léčí skoro bezdotykově, začíná očistou těla (to prý může mít vedlejší účinky - že se tělo čistí všemi otvory a může to spustit i menstruaci), pak že by mi ukázal nějaké cvičení a poradil by, co si mám denně říkat a tak. Ale hlavně si myslí, že mám psychický blok, kvůli kterému to nejde. Že ať se budou lékaři snažit, jak budou chtít, i když podstoupíme ivf, tak že se nám to nemusí povést, protože si myslí, že mám právě nějaký blok, který tomu podvědomě brání. Třeba trauma z děství. A to opravdu mám, nevím, jestli může mít pravdu a může to s tím souviset, ale vyloučit se to nedá. Mám si to rozmyslet a až budu chtít pomoc, tak mám za ním přijít. Nevím, jak to udělal, ale během té čtvrt hodiny, co jsme spolu mluvili, na mne nějak divně psychicky zapůsobil (nebo jen to, že mě s tímhle oslovil zrovna v tuto dobu), takže jsem odtamtud odcházela úplně bílá a rozklepaná. Ten člověk je opravdu zvláštní. A teď váhám. Myslím, že by mohl mít pravdu a přemýšlela jsem, že bych to zkusila, že tím nemám co ztratit. Ale bojím se, že by mi to mohlo rozhodit cyklus, což si vzhledem ke snaze lékařů nemůžu dovolit. Navíc je pro mne opravdu hodně divné, že je to zrovna můj profesor, který mě pak bude zkoušet. Už takhle se mně všichni spolužáci vyptávali, co jsme spolu v té třídě dělali. A navíc, což je hodně podstatné s tím nesouhlasí můj manžel, podle něj jsou všichni léčitelé úchyláci a nemá mě ani napadnout k němu chodit. Mě to ale přesto hlodá v hlavě, když člověk nemůže mít miminko, tak by pro to byl ochotý udělat cokoli. Jaký je Váš názor? Máte nějakou zkušenost s léčitelem? Uvažovaly byste o tom, že byste to zkusili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3905
9.3.12 14:00

Zkusili jsme to 7000 v pr. :cert: a vysledek zadny  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
9.3.12 14:01

já sama navštěvovala léčitele a dost mi pomohl,když jsem byla těhotná.Když mě vyšetřoval,nebo spíš na mě působil nebo jak to nazvat,poprvé,upozornil mě na to,že kdyby na mě šli mdloby,mám mu říct.To jen k tomu,jak si psala,že si byla celá bílá.jinak při daslších sezeních mě dobíjel energií,to bylo fakt žůžo.Já bych si hlavně ověřila,zda je opravdu léčitel(musí mít zkoušky) a pokud ano,šla bych do toho.Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
9.3.12 14:01

Nesnáším to, nevěřím tomu a nikdy bych do ničeho takovýho nešla. Léčitelé, věštkyně atd…to je všechno na jedno brdo.
Neblbni je to o psychice a věř doktorům. A už jen způsob toho jak jste vedli o tom hovor mě přijde totálně ujetej. Já v tomhle souhlasím s tvým mužem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
9.3.12 14:08

Já tomu věřím. Mám po zásahu léčitele dvojčata přirozenou cestou na první pokus. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.3.12 14:09

Ahoj, já mám ve svém okolí jednoho léčitele, ten tedy neléčí energií, ale používá alternativní medicínu - chodí k němu bratranec se svou ženou a je fakt, že jim s neplodností pomohl… Lemtali nějaký „lektvary“ (čaje), snažili se o dítě asi deset let, chodili do CARu a pořád nic. Když to vzdali, odjel bratranec pracovně do Irska, kde pracoval s nějakým chlapem, který jezdí k nám právě za tímhle léčitelem. Je to vystudovanej doktor, je černoch a to, co zdraví člověka chybí, často pozná už „ode dveří“ - podle postoje, zabarvení bělma nebo duhovky… je fakt, že kdybych já měla něco, co by klasičtí lékaři nedokázali vyléčit, ale jen prodlužovali délku mého života, šla bych k němu. Vždycky, když je řeč o alternativní medicíně, doporučuju všem ke shlédnutí Třináctou komnatu Hany Zagorové.

• Citovat
  • Upravit
8996
9.3.12 14:12

Stejně jako existuje blbej doktor a blbej psycholog tak existuje i blbá kartářka a blbý léčitel. A jak už to tak bývá těch blbých je víc než těch dobrých.
Jestli je ochotný to udělat zadarmo tak bych do toho šla - kdyby z toho bylo miminko tak bych mu zaplatila. Řekla bych mu že v restauraci se taky platí až potom co sníš jídlo.

Na druhou stranu, k léčiteli musíš mít prostě důvěru. Musíš se dokázat u něj uvolnit a cítit se s ním dobře a zdá se že by to s ním teda nešlo z tohoto důvodu.

Takže já bych léčitele nezavrhovala ale k tomuhle bych nešla když bych se s ním necítila dobře - navíc ty máš zábrany i z toho důvodu že je to tvůj učitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209

Já z vlastní zkušenosti mohu říct - směle do toho!!! Při cestě za naším štěstím jsem se také svěřila do rukou léčitelky a dodnes jsem jí vděčná… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332

ahoj, já bych byla taky na vážkách, určitě bych se na něj poptala a podle toho se rozhodla - u mě byl problém neléčitelný,tak mě to minulo - ale zoufalý se stébla chytá,že? - co se týká snahy doktorů - pokud do sebe jen „tlačíš“ clostík nebo něco podobného a ještě třeba nestimuluješ na IVF injekcemi,tak přece není tak velký problém to přerušit, nebo je tam ještě něco jiného? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
9.3.12 14:13

já chodila k léčitelovi,kombinovala jsem to s EAV přístrojem,zmizela mi cysta,která se držela 6 leta po operaci se objevila znova,zmizeli mi žlučníkové záchvaty-už jím všechno a nic mi není-otěhotněla jsem.Já bych léčitele nepodceňovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
9.3.12 14:16

Děkuju moc za názory…
joanee ptala jsem se ho, co by za to chtěl odpověď byla, že správný šaman, si za to nikdy nic neřekne :mrgreen:
koblizek0434 Díky za info, to jsem ani nevěděla, že se dělají nějaké léčitelské zkoušky. Mám obavy, že je asi mít nebude, zkoušela jsem ho googlit, nic jsem nenašla, je PhDr a máme ho na Nové trendy v personalistice, takže se hlavně věnuje této obalsti…
Dice Jo, souhlasím, že to je o psychice, myslím, že to může pomoci jedině tomu, kdo tomu opravdu věří na placebo efektu. Já zatím nevím, jestli bych tomu věřila, dost se to ve mne pere, zda věřit, či ne, ale důvody by byli na dlouhé rozepisování. Jo a úchyl snad nebude, znám i jeho ženu, také nás učí (už několikátý semestr, on teď první) a myslím, že byc si nemohl ve škole dovolit nějaký skandál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
9.3.12 14:16

Ahojky,ja bych to taky vyzkousela,pravdou je,ze mam zkusenost co se tyce alergie,chodila jsem do Olomouce k jednomu leciteli od brezna do srpna jednou za mesic a lecil mi alergii pusobil na me nejakou kulickou na retizku bylo mi tenkrat asi 13roku,ale to hlavni co chci rict,ze jsem od te doby pres sezonu ani neprskla a alergii nemam a to jsem to mela v hroznem stadiu.tak ze ma slova jsou vyzkousej,ja bych do toho sla taky ale v okoli nikoho nemam a neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
9.3.12 14:18
bisonka píše:
Děkuju moc za názory…
joanee ptala jsem se ho, co by za to chtěl odpověď byla, že správný šaman, si za to nikdy nic neřekne :mrgreen:
koblizek0434 Díky za info, to jsem ani nevěděla, že se dělají nějaké léčitelské zkoušky. Mám obavy, že je asi mít nebude, zkoušela jsem ho googlit, nic jsem nenašla, je PhDr a máme ho na Nové trendy v personalistice, takže se hlavně věnuje této obalsti…
Dice Jo, souhlasím, že to je o psychice, myslím, že to může pomoci jedině tomu, kdo tomu opravdu věří na placebo efektu. Já zatím nevím, jestli bych tomu věřila, dost se to ve mne pere, zda věřit, či ne, ale důvody by byli na dlouhé rozepisování. Jo a úchyl snad nebude, znám i jeho ženu, také nás učí (už několikátý semestr, on teď první) a myslím, že byc si nemohl ve škole dovolit nějaký skandál.

Já jsem mu naprosto nevěřila, prostě mi přišlo divný, že by mně vyléčil tím, že nade mnou bude mávat rukama. Stalo se.
Lékaři mi nabízeli operaci a hormony..tohle byla lepší volba.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
9.3.12 14:20

Bisonko:já,když jsem se ptala po každém sezení u mého léčitele,kolik mu dlužím,řekl:víš moc dobře,že o peníze si nikomu neříkám.Ať mi dá každý co uzná za vhodný.Z toho mi vyplývá,že tvůj profesor se asi vyzná.Já bych ho zkusial

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
9.3.12 14:23

Ano presne tak to same bylo u me nikdy si nerekl o penize jen kdo mu co da

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie