Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli to byla přehnaná reakce ti neporadím, ale chápu co tě vytáčí na těch drobnostech. Taky to mám doma a jak jsem unavená a nastřádá se pár takových drobností tak nadávám na všechno. A doma to taky nevysvětlím, co mě vadí na tom uklidit takovou drobnost
.
Nechápu, proč když něco řeknu, tak je problém to ještě vykonat, Přitom to jsou věci na pár minut…nezabere to přeci celý den ![]()
Tak se k němu nevracej a je to. Když nejste schopný spolu žít sami dva, tak se na to vyprdni dřív, než budou děti.
Naprosto tě chápu taky mám něco podobného doma. Když jsem chodila do práce bylo to myslím lepší, ale co jsem s malým doma zhoršilo se to. Manžel prostě jen vidí že já jsem doma ale že se starám o syna a hafany a domácnost už moc ne.Ted ale měl možnost si to vše jeden den vyzkoušet byla jsem celý den pryč a on doma. nemusel vařit protože to on fakt neumí. A večer byl tak mrtvý, byl rád že se vykoupala šel spát. Má rada zní nech ho udělat vče co děláš ty at zjistí jaké to je jinak to nepochopí
![]()
Tak přehnaná reakce to asi je bych osobně řekla, typicky afektní, ale chápu ji. Musím tě ale bohužel uklidnit a nepotěšit že takovýhle jsou všichni chlapi do jednoho až na ty nejsvětlejší vyjímky
mám doma totéž, z domácích prací nemusí dělat nic, když náhodou něco chci má tři prd.le keců, takže bohužel…buď si zvyknout nebo se stát lesbou
chlapa kterej je takhle skvěle vychovanej svojí matinkou nikdy nezměníš, to by ho matka musel akvalitně vychovávat k práci už od dětství, takhle už se nikdy nezmění bohužel ![]()
No, co na to říct. Mám doma takového chlapa taky. Myslí penisem a neumí pochopit, že je člověk unavený z toho celodenního maratonu uklízení pitomin
Dlouho mě to štvalo, teď už rezignuju. Občas se strhne hádka, která mě zamrzí, ale oklepeme se a jdeme dál. Takoví někteří chlapi jsou. Nezatáhne závěs, nezatáhne šoupačky, nechá ztvrdnout chleba, nechá vyschnout vlhčené ubrousky a tak dále a tak dále. V životě jsou podstatnější věci
Ono chlapům nedojde, že když změní chování, tak bude sex, musíš se snažit ty nějak se zrelaxovat, ať máš na to chuť, v tomhle jsou to primitivové.
@Anonymní píše:
Naprosto tě chápu taky mám něco podobného doma. Když jsem chodila do práce bylo to myslím lepší, ale co jsem s malým doma zhoršilo se to. Manžel prostě jen vidí že já jsem doma ale že se starám o syna a hafany a domácnost už moc ne.Ted ale měl možnost si to vše jeden den vyzkoušet byla jsem celý den pryč a on doma. nemusel vařit protože to on fakt neumí. A večer byl tak mrtvý, byl rád že se vykoupala šel spát. Má rada zní nech ho udělat vče co děláš ty at zjistí jaké to je jinak to nepochopí![]()
přesně jak píšeš, až an to že mě doma pak chlap řel že jsem jemu naložila na ten den víc práce než sama doma dělám obvykle proto je tak hotovej
to jsem ho málem prokopla ![]()
Jooo a to jsem se takhle rozčilovala, že celý den sbírá nádobí a pak ho hromadně odnese do kuchyně a nahází do dřezu, místo aby věnoval 2 minuty nastrkání do myčky… Nebo se mi neustále utírá do mokrého ručníku, už jsem kvůli tomu koupila i modré a růžové a stejně to nezabralo.
Já vím, mě už napadlo, že prostě ty věci dělat nebudu a holt budou hotové, až on to udělá…ale dopadlo to tak, že prádlo na sušáku viselo 14 dní a nevyluxováno 3 týdny. Prostě katastrofa. Skoro jsem se z toho bordelu poblila. A pak prostě nemám na sex chuť, i když jsem vlastně doma skoro nic nedělala…přesto jsem byla unavená z toho přehlížení těchto věcí. Při každé sprše jsem se přemlouvala, abych to nehrotila. Do toho změna práce…je to tam docela záhul, fakt kapky, vstávám kolem půl 6 atd.
Ale nejvíc mi na tom vadí to, že když toto předhotím příteli jako argumenty, tak má pocit, že si vymýšlím, přeci dle jeho představ - nepořádek nemůže za moji nechuť k sexu.
Tak nato už není co napsat to bych ho snad nakopla i já ![]()
jo je to s něma skložité musí se na ně pomalu ale jistě záludně. Mě se to snad aspon trochu podařilo. Zítra jsem řekla že bude uklízecí den tak jsem zvědavá jak se k tomu postaví. ![]()
No podle mě jsou všichni stejní, vyjímek je fkt pár a tu dobytčárnu a lenivost prašivou mají prostě v genech a v matkách
tchýně bych vyvraždila
beztak můžou za všechno
![]()
Moje ségra na tom byla dost podobně. Už se chtěla skoro rozejít… Už jí štvala každá maličkost…
No a pak udělala výbornou věc - dohodla se s ním, kdo bude vykonávat jaké domácí práce. Dala mu i vybrat - oba všechno s tím, že se budou po týdnu střídat, nebo každý něco, ale stále. Nejprve se mu líbila varianta a), ale když zjistil, co to obnáší, tak chtěl variantu b)
Takže vysává, vytírá podlahu, nakupuje jídlo, praní mají myslím na půl, vynáší koš, obsluhu myčky mají taky rozdělenou a vaření taky - po týdnu.
No a ségra je rázem naprosto spokojená
Všechno je v pohodě ![]()
A postupně ho učí i další věci
Třeba aby se po příchodu z práce převlékl do domácího, vyhazoval slupky do koše a tak ![]()
MSB
100× nic umořilo osla… Já tě chápu. Myslím, že je dobré vidět tyhle chyby už na začátku, můžeš se podle toho zařídit. Přítel je očividně vychován v tom, že ženská má na povel celou domácnost a nemyslím, že by se to kdy změnilo. Buď s tímhle chceš žít a bude to tak i po deseti letech soužití, i pak bude nechávat otevřené dveře, tvrdnout chleba. Pokud ti to ale už takhle pije krev teď, tak myslím, že za deset let by z toho mohla být i vražda ![]()
Zkus si sednout a až se uklidníš, tak najít jeho dobré stránky a čím se podílí na společné domácnosti - třeba jako on nevidí, že ty uklízíš atd, tak ty taky přehlížíš věci, které ti přijdou jako drobnosti a on je dělá výhradně, pravidelně…
Třeba si uvědomíš, že jsi v některých ohledech to samé v bledě modrém. Nebo taky ne…
No, musím přiznat, že u rodičů přítele je taky docela bordel. Respektive je tam na oko pořádek, ale při podrobnějším pohledu - nevyluxováno, prach neutřený, u nich se nikdy nežehlí, nádobí myje maminka, okna se snad nikdy nemyla, záclony jsou černější než moje ponožky, tatínek jen sedí u počítače…ach jo.
Ahojky, potřeuju radu. S přítelem jsme se hrozně pohádali. Důvodem k hádce bylo to, že si přítel, že si vymýšlím. A problém bylo - samozřejmě - jak jinak, nedostatek sexu z mé strany.
Důvodem, proč to v poslední době neklape je to, že jsem naštvaná, že je vše na mě. Péče o pořádek a o domácí zvířata. Prostě když nevyžehlím, nevyperu, nezametu, atd. tak to neudělá nikdo. A já už jsem z toho znechucená.
Příklad - máme doma zvířátko, co kouše. Když se nechají otevřené dveře do koupelny, může tam vběhnout a vše rozkousat. Stokrát jsem říkala příteli, aby dveře zavíral. Po sto prvé byly dveře opět otevřené. Nebo jsem prosila přítele, aby vracel chléb zpět do pytlíku, ale opět byl chléb mimo pytlík a již polotvrdý. Už prostě nemůžu. Stačí, když se takhle nastřádá pár věcí za den a já už prostě na nic nemám chuť, jen si jít lehnout a vyspat se, abych byla čilá do práce.
A přítel mi prostě nevěří, že toto všechno může být důvodem k tomu, abych už neměla chuť ani na sex, ani na mazlení, prostě na nic. Ale skutečně tomu tak je.
A poradit potřebuju teď s tím, že poté, co jsme se tak strašně pohádali, tak on odešel z bytu a já ve vzteku rozházela jeho věci ze skříně a udělala další bordel v bytě. Prostě jsem běsnila. Teď jsem u rodičů a nechci se vracet k němu. Jen nevím, jestli to třeba není z mé strany přehnaná reakce. Jsem zmatená. Děkuju za rady, nebo za příspěvky.