Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@avinka píše:
@1024 Prostě jsem zaplatila 200kč balík, který jsem si neobjednala ale pán z ppl mi řekl že je to prostě na mé jméno, v balíku je dětský dudlík takže asi nějaký vtípek
Tos opravdu neměla přebírat, natož platit. Nemáš žádnou takovou povinnost. Tvoje jméno si přece na balík může napsat kdo chce, ty to nijak neovlivníš, takže tě to nemůže k ničemu zavazovat. Kurýrovi se prostě nechtělo řešit vratku, tak zkusil zatlačit a vyšlo mu to. Příště se nedej.
Víš, od koho ten balík přišel? Jestli jo, tak je kontaktuj a stěžu si. Jestli ne, tak bych to možná zkusila zjistit na tom PPL, od koho to bylo (nevím, jestli ti to řeknou).
Taky by mě k převzetí nikdo nedonutil, když je to neočekávaná zásilka. Doručovatele bych se zeptal: „Jak můžu vědět, že v tom balíku není výbušnina - nebo nějaké infikované svinstvo?“ Tyhle dodávkové služby mají zaměstnance (některé) placené tak, že za určitý počet nedoručených balíků jim strhávají z pohyblivé složky mzdy. Takže si chlapec možná snažil zachránit část výplaty…
Edit: Přesně takhle přišel o ruku bývalý vídeňský starosta Helmut Zilk.
Dej mi adresu, budu ti každý den posílat balíček na dobírku, když si ho musíš převzít ![]()
Hele a kdyz je to na dobirku, tak ty penize od tebe ta ppl pak musi nekomu dat, ne? nebo jak funguje dobirka?
Ty jo, to mě hned napadl „vtípek“, ale drsně nejapnej, no
.
Jinak nebylo to od firmy, ze které jsi si třeba něco dřív objednala? Nám se to stalo nedávno, že manželovi přišel balík a za týden další, s něčím jiným, oni si tam nepřepsali adresu a nechali tam tu poslední, takže to přišlo nám.
Chápu Tě, že kdyby to na mě vybalil, taky bych se nevykroutila, jsou to někdy docela hulváti a navíc objednávám hodně, tak bych třeba v tu chvíli nevěděla, o co se zrovna jedná a že to není moje zásilka. Ale, jak píšou holky, obrať se na ten e-shop. Policie nemá cenu, žádný TČ ani přestupek by se v tom těžko našel.
Ted se to stalo manželovi. Volali mu na mobil a že za hodinu přijedou. Manžel řekl, že si nic neobjednal a že nic přebírat nebude. Nicméně za hodinu přijelo PPl autíčko. Spolešně se dopídili, že číslo někdo zadal sice manželovo, ale adresa byla neplatná a my jsme člověka, který to poslal vůbec neznali. Takže nic a jel to asi zkusit zase jinam ![]()
Tak to je docela síla. Asi bych nepřebrala. Pokud už se stalo, zkusila bych si je najít a něco jim pěkně od plic napsat, případně pohrozit ČOI, jak už někdo výše psal.
Někdo to objednal z kojeneckých potřeb asi naschvál ale to už se nezjistí jaký člověk, no nic příště jsem poučená ![]()
@avinka Do 14 dnů můžeš cokoli bez udání důvodu vrátit, takže můžeš i tento balík poslat zpět. Ovšem poštovné zaplatit při odeslání musíš, ale to snad nebude tak moc peněz
@avinka nemáš třeba hlasité uplakané dítě? Že by Ti to chtěl takto naznačit nějaký soused?