Co dál? Balík jsem si neobjednala

avinka
14.5.13 13:45

Co dál?Balík

Dnes mi přišel balík, který jsem si neobjednala cena je 200kč, já jsem si vůbec tento balík neobjednala musel to někdo objednat schválně. Když jsem to řekla tomu z PPL tak mi řekl že je tam prostě mé jméno že to musím odebrat, tak jsem napsala na tu stránku ale ještě mi neodpověděli, nevím jestli to mám řešit přes policii, nebo to nechat být, nemáte s tím zkušenosti? Myslím si že blbé 200kč asi řešit nebudou… Budu ráda za veškeré názory :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
14.5.13 13:47

Neměla jsi nic přebírat a už vůbec ne platit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817

Já bych to nevzala. jestli sis to neobjednala, tak to neodebírej, neplať, oni to zas odvezou zpět odesílateli… Ale osobní zkušenost s tím nemám… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013

A co v tom balíku je? A jak jako musíš, nemusíš, neměla jsi ho přebírat :mrgreen: :mrgreen: to je blbost, jak by tě přinutili? Pistol k hlavě? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
14.5.13 13:48

O tomhle už jsem párkrát slyšela, známá nosí poštu a už se s tim několikrát setkala, posílaj to prý kolikrát firmy a vydělávaj si tim na lidech, co nad pár stovkama mávnou rukou a pro klid duše to zaplatí…
ale jinak ti nikdo nemůže nutit, že to musíš zaplatit, možná bych se koukla, odkud ten balík je a obrátila se na odesílatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
14.5.13 13:48

V první řadě si stěžuj na PPL, protože balík nemusíš převzít pokud nechceš i kdyby sis ho objednala, k tomu tě nemůžou nutit! Jinak bohužel za 200 kč to nikdo řešit nebude, policie řeší až když je to minimálně 5 tisíc. Maximálně můžeš uvést odkud ten balík je a zkusit dohledat další stejně napálené lidi, žalovat pak můžete i dohromady pokud to celkem poskládáte za 5 tisíc, ale asi to za tu námahu nestojí. Každopádně bych si primárně stěžovala hlavně na to PPL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
avinka
14.5.13 13:50

V balíku přijel dětský dudlík, takže si asi někdo chtěl ze mě udělat vtípek :lol:

• Citovat
  • Upravit
4466
14.5.13 13:52

Bych se ho zeptala co by ti jako udělal, kdybys to nepřevzala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
14.5.13 13:53

Jestli jsem to pochopila, tak ty jsi jej i platila? Nebo to byl balík v hodnotě 200Kč dle nějakého účtu v něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.5.13 13:55

@avinka neměla jsi to vůbec přebírat, už vidím jak tě PPLák nutí :zed: i moje děti umí odmítnout balík, když nedostanou instrukce že má něco přijít :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
avinka
14.5.13 13:56

@1024 Prostě jsem zaplatila 200kč balík, který jsem si neobjednala ale pán z ppl mi řekl že je to prostě na mé jméno, v balíku je dětský dudlík takže asi nějaký vtípek :roll:

• Citovat
  • Upravit
2969
14.5.13 13:58

@avinka Tak tos platit neměla, mělas říct, že sis nic neobjednala a hotovo, však jak tu píší holky, zastřelit by tě za to nemohl :). A je uvnitř nějaká faktura, že by se dalo zjistit odkud je dudel objednaný. Sic ti to nijak nepomůže, ale třeba by šlo zjistit zda nejde vrátit, teda pokud by se to zpět vůbec vyplatilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
14.5.13 14:01

Co dál?
teď už asi nic

no možná se ještě obrátit na ČOI o radu, a pokud to odesílal e shop tak máš 14 denní lhůtu na vrácení ( i když sis nic neobjednala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
14.5.13 14:01

Tohle se mi taky stalo. Ale já pro balík musela běžet až na poštu, páč mi pošťačka hodila jen lístek do schránky. Na poště po mně chtěli taky 200,–. Ale už podle názvu firmy co pošťačky vyčetla z obalu, mi to přišlo dost podezřelý. Kor když jsem si nic neobjednávala. Tak jsem si to nepřevzala a pošta to pošle odesílateli zpět.

Příště určitě nepřebírat když víš, že jste si nic neobjednali. Teď to tak maximálně můžeš vymáhat na tom kdo ti to poslal - jestli tedy je na balíku vůbec něco pravdivého napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
14.5.13 14:03

A nějaká zpáteční adresa tam není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie