Promlčení soudního poplatku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.13 19:56

Promlčení soudního poplatku?

Ahoj, raději anonymně.. :oops: Náhodou jsem zjistila (mám známého na soudě), že tam mám 3 nezaplacené soudní poplatky celkově za cca 5 tisíc Kč. Dříve jsem měla hodně náruživou sousedku a její hobby bylo právě chození po soudech kvůli sporům o zahradu, takže to bude asi pozůstatek po ní. Poplatky jsou z roku 2005 a 2007. Můžu vznést námitku promlčení?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
13.5.13 20:00

Tak to by ti taky mohl říct ten známý snad ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 20:10
@banánice píše:
Tak to by ti taky mohl říct ten známý snad ne

To ne, on není právník, je jenom úředník na finančním oddělení u soudu.

• Citovat
  • Upravit
27305
13.5.13 20:12

Tak to bych se spis zacala fest bát penále za nezaplaceni a naskočení pokut a urychleně se o to začala zajímat. Ale jsem laik, ne právník :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 20:15

No právě já na netu někde četla, že soudní poplatky se promlčují za 6 let, takže pokud je to pravda, tak lze podat námitku na promlčení. Sousedka ten soud nakonec projela, takže proč bych to měla platit já? Jsem objednaná k právníkovi za 14 dní, dřív nemůže, je na dovolené, ale jsem z toho nervozní a hledám info zde.. Takže kdyby tu byl nějaký právník a podal info, byla bych moc ráda.

• Citovat
  • Upravit
3348
13.5.13 20:16

Soudní poplatky ale platí žalobce ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 20:17
@Alyss1 píše:
Soudní poplatky ale platí žalobce ne?

Tak to nevím, ale já určitě nikoho nežalovala. To ta sousedka pořád prudila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17050
13.5.13 20:19
@Anonymní píše:
Tak to nevím, ale já určitě nikoho nežalovala. To ta sousedka pořád prudila :nevim:

Je divný, že nemáš žádné vyjádření od soudu, nic? Protože tam je potom i rozsudek, kde se píšou ty soudní poplatky, popřípadě že nikdo ze zúčastněných na ně nemá nárok. Prostě cokoliv. Ale musí na to existovat papír podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
13.5.13 20:20

@Alyss1 já jsem platila poplatek při podání žaloby, bylo to 1000 kč pak se měl ještě doplácet znalecký posudek ale z toho u nás sešlo, neměly jste přizvaného nějakého znalce? ten se platí napůl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
13.5.13 20:21

Tak pak to nejsou soudní poplatky. a není to tak že tě sousedka zažalovala, nedostavila ses k soudu a jsou to náklady řízení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
13.5.13 20:21

Soudní poplatek platí účastník, který spor prohrál. Z pracovní zkušeností vím, že se první na adresu trvalého pobytu (zjištěno v centrální evidenci obyvatel) posílá složenka, poté asi po měsící až dvou měsících jde spis na vymáhání, takže moc se mi nezdá, že by to tam leželo tolik let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 20:58

Tak ted uz jsem z toho úplný jelen.. Nic o poplatcích jsem z rozsudku atd. nevycetla:-( A to mam vsechny papiry schované.. Tak ted nevim a hlavne musim zjistit to promlčení. Pokud je sance podat namitku, tak to zkusim.

• Citovat
  • Upravit
13.5.13 21:03

Podle mě je postup takový, že žalobce zaplatí soudní poplatek a jede spor - a ten jedna ze stran prohraje. A poraženému je uložena povinnost zaplatit vítězi náklady řízení vč. poplatku.

To zanmená, že klasický institut promlčení již nelze využít.

Povinnost z rozhhodnutí je vymahatelná deset let od právní moci rozhodnutí a to vč. soudního poplatku.

Edit - soudnípoplatek může být v rozhodnutí rovnou zahrnut do nákladů řízení(právního zastoupení) a nemusí být jmenovitě na rozhodnutí rozepsaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 21:07
@neschopná mamka píše:
Podle mě je postup takový, že žalobce zaplatí soudní poplatek a jede spor - a ten jedna ze stran prohraje. A poraženému je uložena povinnost zaplatit vítězi náklady řízení vč. poplatku.

To zanmená, že klasický institut promlčení již nelze využít.

Povinnost z rozhhodnutí je vymahatelná deset let od právní moci rozhodnutí a to vč. soudního poplatku.

Dekuji moc za info. Tak pokud je lhůta 10 let, tak je to v haji. Každopádně soud jsem vyhrála, tak si asi nejdriv zjistím co to je za poplatky a budu to muset zatáhnout kdyz námitku na promlčení nelze podat :-(
Diky za radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.13 21:13

Teď jsem se divala do toho mailu co mne psal ten známy a jsou to pry poplatky za výkon rozhodnuti. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová