Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@banánice píše:
Tak to by ti taky mohl říct ten známý snad ne
To ne, on není právník, je jenom úředník na finančním oddělení u soudu.
Tak to bych se spis zacala fest bát penále za nezaplaceni a naskočení pokut a urychleně se o to začala zajímat. Ale jsem laik, ne právník ![]()
No právě já na netu někde četla, že soudní poplatky se promlčují za 6 let, takže pokud je to pravda, tak lze podat námitku na promlčení. Sousedka ten soud nakonec projela, takže proč bych to měla platit já? Jsem objednaná k právníkovi za 14 dní, dřív nemůže, je na dovolené, ale jsem z toho nervozní a hledám info zde.. Takže kdyby tu byl nějaký právník a podal info, byla bych moc ráda.
@Alyss1 píše:
Soudní poplatky ale platí žalobce ne?
Tak to nevím, ale já určitě nikoho nežalovala. To ta sousedka pořád prudila ![]()
@Anonymní píše:
Tak to nevím, ale já určitě nikoho nežalovala. To ta sousedka pořád prudila
Je divný, že nemáš žádné vyjádření od soudu, nic? Protože tam je potom i rozsudek, kde se píšou ty soudní poplatky, popřípadě že nikdo ze zúčastněných na ně nemá nárok. Prostě cokoliv. Ale musí na to existovat papír podle mě.
@Alyss1 já jsem platila poplatek při podání žaloby, bylo to 1000 kč pak se měl ještě doplácet znalecký posudek ale z toho u nás sešlo, neměly jste přizvaného nějakého znalce? ten se platí napůl
Tak pak to nejsou soudní poplatky. a není to tak že tě sousedka zažalovala, nedostavila ses k soudu a jsou to náklady řízení?
Soudní poplatek platí účastník, který spor prohrál. Z pracovní zkušeností vím, že se první na adresu trvalého pobytu (zjištěno v centrální evidenci obyvatel) posílá složenka, poté asi po měsící až dvou měsících jde spis na vymáhání, takže moc se mi nezdá, že by to tam leželo tolik let…
Tak ted uz jsem z toho úplný jelen.. Nic o poplatcích jsem z rozsudku atd. nevycetla:-( A to mam vsechny papiry schované.. Tak ted nevim a hlavne musim zjistit to promlčení. Pokud je sance podat namitku, tak to zkusim.
Podle mě je postup takový, že žalobce zaplatí soudní poplatek a jede spor - a ten jedna ze stran prohraje. A poraženému je uložena povinnost zaplatit vítězi náklady řízení vč. poplatku.
To zanmená, že klasický institut promlčení již nelze využít.
Povinnost z rozhhodnutí je vymahatelná deset let od právní moci rozhodnutí a to vč. soudního poplatku.
Edit - soudnípoplatek může být v rozhodnutí rovnou zahrnut do nákladů řízení(právního zastoupení) a nemusí být jmenovitě na rozhodnutí rozepsaný.
@neschopná mamka píše:
Podle mě je postup takový, že žalobce zaplatí soudní poplatek a jede spor - a ten jedna ze stran prohraje. A poraženému je uložena povinnost zaplatit vítězi náklady řízení vč. poplatku.To zanmená, že klasický institut promlčení již nelze využít.
Povinnost z rozhhodnutí je vymahatelná deset let od právní moci rozhodnutí a to vč. soudního poplatku.
Dekuji moc za info. Tak pokud je lhůta 10 let, tak je to v haji. Každopádně soud jsem vyhrála, tak si asi nejdriv zjistím co to je za poplatky a budu to muset zatáhnout kdyz námitku na promlčení nelze podat ![]()
Diky za radu ![]()
Teď jsem se divala do toho mailu co mne psal ten známy a jsou to pry poplatky za výkon rozhodnuti. ![]()
Ahoj, raději anonymně..
Náhodou jsem zjistila (mám známého na soudě), že tam mám 3 nezaplacené soudní poplatky celkově za cca 5 tisíc Kč. Dříve jsem měla hodně náruživou sousedku a její hobby bylo právě chození po soudech kvůli sporům o zahradu, takže to bude asi pozůstatek po ní. Poplatky jsou z roku 2005 a 2007. Můžu vznést námitku promlčení?