Co dát pod prostěradlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.2.07 16:46

Co dát pod prostěradlo???

Chtěla bych se zeptat,co jste dávaly svým dětem pod prostěradlo,aby nepročůrali matraci,když jste je odnaučovaly plenek na noc???Nechtěla bych dávat obyč.igelit nebo něco podobného.Někde jsem četla o podložkách nebo chráničích matrace,ale nevím kde sehnat???Poradíte někdo,jak jste to řešily vy????Moc díky Pája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
987
2.2.07 16:55

Já jsem od narození dávala malé do postýlky pod prostěradlo přebalovací podložku (Fixies, Babylove) - to stačila jedna. Teď má tedy ještě na noc plíny, takže je to ok, ale když měla nedávno virózu, silný průjem a zvracela, tak jsem opět vytáhla podložky a pod prostěradlo je preventivně dala (spí ve velké posteli, takže jsem jí dala 4 vedle sebe). Až bude na noc bez plín, tak to asi udělám stejně.
Mám pocit, že tzv. chránič matrace prodávají např. v Ikee, ale je to normální igelit - teda alespoň tak vypadá.
 Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
2.2.07 16:58

ahoj,
já dávala taky přebalovací podložky, ale pokud vím tak Scan quilt prodává nepropustné chrániče matrací, vypadá to jako napínací prostěradlo a dává se to přímo na matraci a na to natáhneš normální prostěradlo. Akorát je to poněkud dražší, do postýlky tuším kolem 400-500 Kč. Mají to myslím i na svých internetových stránkách.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
2.2.07 17:00

za tenhle týden je tu podobná diskuze asi potřetí, zkus pohledat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.2.07 18:16

Jednorázovky jsou dobré pro případ, že dítě v noci bejvá víc bez nehod, jinak to bude zbytečný finanční záhul.

Já jsem si koupila podložky v Ikea - ks za 179.–. Docela palba, ale jsou prací a schnou velmi rychle…akorát na velkou postel musím dávat dvě, protože jsou spíš do postýlky, ale pohoda…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
2.2.07 18:45

Nedávno jsme synovi pořídili velkou postel a raději jsem pod matraci koupila dvě nepromokavé fólie(měly by být ale propustné vzduchu-teď mě nenapadá, jak to vyjádřit líp :roll: ) od Canpol babies (jedna stála asi 30-40Kč).

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
2.2.07 18:56

Ahojky,
zkus Klinipur, od firmy Colman /dělají i suprový deky a polštáře, hypoalergení/ . Podložky nepropouští vodu ,ale dýchají. Dají se prát na
95 st. Dělají všechny velikosti na malou postýlku, da postýlky 70×140 cm, normální postele i dvojlůžka. Jo ještě jsou antibakteriální. Prodávají se i na internetu.
Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
2.2.07 19:43

Ahoj, my tam mame nepropustnou podlozku z Ikey za cca 170,–Kc, mame dve, protoze neni tak velika jako postel (ma uz klasickou). Ale na nnoc mame jeste bohuzel plenku, rano je ale stejne pocurana :( jinak pres den a na poledni spani jsme uz bez plenky od 19 mesicu :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
2.2.07 20:16

Ahoj,

ja jsem matraci prikryla igelitovym chranicem, jaky se dava v nemocnicich. V obchodech stoji asi 20,–kc. Pres to jsem dala silnou deku a na to prosteradlo. Dcera uz to tak ma na posteli nekolik mesicu a je to v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.2.07 20:45

Ahoj,

igelit nedoporučuji, zbytečně se dítě bude potit (byť to třeba rodič nezaregistruje), postel by měla dýchat.

My měli pro malou tu z IKEA, ale jak má dcera velkou postel, tak ta malá podložka se pořád krčila, shrnovala, šustila… a taky mi přišlo, že se díky níc moc potí…

Tak jsme koupili na doporučení holek Klinipur podložku, je to prima, jen se to prý nemá ždímat, tak to vymáchám ve vaně a pak vyvěsím, poté na topení dosuším. Pořídili jsme ji před cca 14 dny a zatím OK. Díky tomu jsem zrušila pleny, protože se už nebojím pročůrávané matrace, která se pak špatně „pere“ a schne…

Až nehody nebudou, tak bez té podložky ta postel bude zase dýchat víc, to je jasné, ale není to neparopropustný igelit, to vespod, tak to je důležité..

My to brali odsud, poštovné 32,– Kč

http://www.hlobil.cz/…0x200cm-95oC

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
2.2.07 21:58

Ahoj,právě jsem objevila u Quelle napínací prostěradla, která nepropouští
vodu,píšou, že jsou prodyšná a jdou vyvářet,na rozměr 100×200 stojí
379,– nemáte s tím někdo zkušenost? Kadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.07 13:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.07 13:29

Upresneni druhe adresy:
http://www.sebat.cz/list/002000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
5.2.07 16:22

Ahoj,
my máme tu podložku z Ikei, Tomík spí ve velké posteli, má ji na šířku, moc necestuje, takže to stačí. Jenom mě štvalo, že se pořád krčila a shrnovala, ale přišla jsem na to :wink: - zespodu matrace jsem konce té podložky scvakla dětskýma kšandama a je to :D Jinak když je nehoda, stačí ji přeprat, dát na topení a za chvíli je suchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
21.3.12 11:53

A nejsou lepší ty jednorázový podložky? Mamka to taky dávala bráchovi a bylo to super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí