Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ALE BOHUZEL NEVIM jak to jak to poznat bezpecne kdyz jsem s nim o tom zkousela otevrene mluvit prakticky se mi vysmal a on je ke vsemu ten typ cloveka u ktereho se lez nepozna. Do porodu mi zbyva 3,5 mesice a planovane to nebylo ale i tak po zjisteni ze to bude konecne kluk mel alespon trochu radost ale z niceho noc posledni mesic a pul se chova takhle ![]()
ALE BOHUZEL NEVIM jak to jak to poznat bezpecne kdyz jsem s nim o tom zkousela otevrene mluvit prakticky se mi vysmal a on je ke vsemu ten typ cloveka u ktereho se lez nepozna. Do porodu mi zbyva 3,5 mesice a planovane to nebylo ale i tak po zjisteni ze to bude konecne kluk mel alespon trochu radost ale z niceho noc posledni mesic a pul se chova takhle
@PandaVanda
Ja myslim, ze je to vic nez jasne, ty odchody na x hodin, to jeho chovani a to vse kolem. Je mi to lito. Jestli cekas, ze se ti prizna, kdyz se zeptas, na to bych uplne nespolehala. Nektere typy jsou schopny lhat do posledni chvile a budou te presvedcovat o opaku, delat z tebe blazna a pritom muzou s tou druhou temer bydlet takze…
Asi by ses mela psychicky pripravovat prave na tu nejhorsi variantu. Mas rodinu? Sestru? Rodice? Nejake svoje penize?
Příspěvek upraven 21.03.17 v 09:59
Měla jsem to úplně stejně. Manžel ztratil zcela zájem o sex, jakmile jsem poprvé otěhotněla. Tehdy jsem doufala, že se to po porodu spraví, ale ouha - za první rok po něm jsme spolu spali 2×! Pak jsme se začali snažit o druhé, takže to bez sexu nešlo, ale nebyla v tom z jeho strany vůbec žádná vášeň spíš povinnost. Po druhém porodu se to trochu zlepšilo, ale jen nepatrně. Aktivní jsem musela být vždy já a i tak vyšel tak jeden pokus z pěti. Hrozně mě to deptalo, sebevědomí jsem měla na nule.
Pak jsem si našla milence, sebevědomí bylo zpátky, byl to super pocit. Postupně jsem najela na model 2-3 stálých milenců a prožila několik let, kdy jsem byla opravdu spokojená. Nehledala jsem lásku, o té manželově jsem neměla pochyb, byli to prostě kamarádi, se kterými jsem měla sex. Časem jsem zjistila, že má manžel také milenky. Dost mě to překvapilo, myslela jsem, že nemá zájem o sex jako takový, ale jeho prostě zjevně nezajímal jen sex se mnou. Nějakou dobu jsme takto žili a docela spokojeně - prostě jsem věděli o svých vedlejšácích a vzájemně si je tolerovali.
Ale nakonec to stejně nedopadlo. Do jednoho z milenců jsem se zamilovala, nějakou dobu se trápila, protože jsem nechtěla rozbíjet rodinu, ale pak jsem zjistila, že jsem těhotná, a bylo vymalováno - dneska máme osmiměsíční mimčo a jsme spolu šťastní.
Každopádně si myslím, že pokud o tebe muž ztratil po porodu zájem, tak se to nezlepší. Je tedy na tobě, jestli se s tím naučíš žít.
@PandaVanda mam 4 sourozence ve veku 18,17,16 a 15 let jsou jedini s kym mam z rodiny dobre vztahy takze…
@Blanimour nejsem zrovna ten typ ktwry by si hledal milence a take mam deti stale doma u sebe takze mi to ani nedovoluji materske povinnosti a nedostatek casu ![]()
Problem je ale v tom ze vsechny penize chodi na manzeluv ucet a ikdybych se k nim dostala tak s rodinou vychazim spatne takze by mi nikdo nepomohl s nicim krome mych 4 sourozencu ale ti nemohou. Bratrum je 18,17,16 a sestre ted bude 15. Jsou jedini z rodiny s kym mam dobre vztahy takze vubec nevim jak to udelat. Chci odejit ikdyz ho miluju. Ne kvuli sobe ale kvuli detem ktere samy rikaji ze by za tatu radeji chteli meho 18tileteho bratra ktery s nimi travi kazdou volnou chvili.vidi vzor v nem a ne v otci a ja pro sve deti chci vic nez zivot ve strachu jen nemam tuseni jak to udelat. @PandaVanda
Není to jen únava z dlouhodobě náročného období - chození do práce a k tomu miminko? Nevzdávej to a podívej se, co vše je jinak než před narozením děťátka, jak žijete, vypadáte, jak se k sobě chováte, jak to vypadá doma… a jak to bylo dříve, kdy se tvůj muž cítil dobře.
Možná by to mohl posoudit někdo, kdo zná vás oba a uvidí, co se děje.
Přeji hodně štěstí!
@Kaculena1234 píše:
Problem je ale v tom ze vsechny penize chodi na manzeluv ucet a ikdybych se k nim dostala tak s rodinou vychazim spatne takze by mi nikdo nepomohl s nicim krome mych 4 sourozencu ale ti nemohou. Bratrum je 18,17,16 a sestre ted bude 15. Jsou jedini z rodiny s kym mam dobre vztahy takze vubec nevim jak to udelat. Chci odejit ikdyz ho miluju. Ne kvuli sobe ale kvuli detem ktere samy rikaji ze by za tatu radeji chteli meho 18tileteho bratra ktery s nimi travi kazdou volnou chvili.vidi vzor v nem a ne v otci a ja pro sve deti chci vic nez zivot ve strachu jen nemam tuseni jak to udelat. @PandaVanda
Je mi opravdu líto, že jsi v tak blbé situaci…Nejhorší na tom je, že ono se s tím v podstatě ani moc dělat nedá, když druhá strana má absolutní nezájem o cokoli a komunikuje jak komunikuje…
Máš alespon nejakou kamarádku, které se můžeš svěřit?
Asi bych se, pokud možno teď na tvém místě soustředila jen sama na sebe a děti. Jeho si prostě nevšímala. Za chvíli tu máš miminko, tak bych do toho zbytečně teď něšťourala, akorát by ti bylo ještě hůř. Navíc když píšeš, že umí být i agresivní.
Předpokládám, že děti máš malé, chodí do školky/školy?
Všechny peníze chodí na manželův účet, takže k nim nemáš přístup nebo dostáváš i něco jen pro sebe? Rodičák bys měla mít prostě na svém účtu.
@Kaculena1234 Já to určitě nezmiňuju coby obecně fungující model. Mě to takhle nějakou dobu vyhovovalo, ale teď, kdy mám fungující vztah po všech stránkách, bych to také vracet nechtěla. Jen jsem tím chtěla říct, že v oblasti sexu to asi lepší nebude, tkaže je na tobě, jestli se s tím smíříš, nebo budeš hledat jiná řešení.
@PandaVanda deti jsou 4,3 a 2 roky state nejstarsi jde v zari do skolky a ano rodicak mi uz od pristiho mesice bide chodit na moje nove zarizene konto. Kamaradku zadnou nemam ale bratr se mi snazi byt velikou oporou. Je to i muj nejlepsi kamarad
a mas pravdu. Nejspis bych se proste mela tesit na mimonko a uzivat si chvile s temi mimi andilky a at si manzel dela co chce. Casem zreba prijdu na upusob jak vse vyresit. Kazdopadne dekuji za rady i porozumeni ![]()
Předem se omlouvám za anonymitu, ale není mi to moc příjemné ![]()
Jsme s manželem spolu 13 let z toho 8 let manželé máme dvě děti. Postavili jsme domek, hypotéku už budeme mít za 2 roky zaplacenou. On od té doby co jsme postavili řeší jenom peníze (chápu nejsem blbá vím že jsou potřeba, sama jsem na obou mateřských pracovala z domu abychom měli víc penez) ale taky vím že peníze nejsou všechno.
O co jde, neřeší nic jiného než svoji práci doma ho nic nezajímá já a a ani děti, starší syn je ted v 1 tříde nezajímá ho jestli ma ukoly co má dělat co dostal za známky. Jestli mám doma dřevo nebo ho musím tahat… nezajímá ho nic jen co je k jidlu. Přijde domu z práce nekdy ve 2 ve 3 v 5 v 8 nekdy jede ještě jinam přijede třeba o půlnoci. A jediné co ho zajímá jídlo.
A ted mi přijde že ztratil zájem i o mě dřív jsme měli sex dost často ted abych se pomalu prosila. Nepohladí mě, nepolíbí neřekne nic hezkého jen pořád co bych ještě měla a neměla udělat.
Můžu chodit doma třeba nahá a on prostě nic ![]()
Už mě napadlo i jestli nemá někoho jiného.
nevím co mám dělat nebo jestli jsem jenom přecitlivělá a je to normální
![]()
Ani nevím co čekám že mi poradíte, jen jsem to asi potřebovala někomu říct.
Měla bys to říct hlavně jemu. Komunikace je základ vztahu.Kdo ví co ho trápí.
Jemu jsem to rekla uz nejmin 100× vsechny nas miluje vsechno je v poradku. Jen chce mit uz zaplaceny dum to ja prece taky, ale nemuzu se kvuli tomu jeste 2 roky tvarit jak kakabus.
![]()