Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky? Jak se tvářil ten Váš (miláček) kdyyž se dozvěděl že je tatínek? Reakce toho mého (já se na to ještě necítim). Asi jsem někde udělala chybu ?
mimikatka - soudím, že to asi nebylo plánovaní početí, že?
U nás byla reakce podobná, též se na to ještě necítil
Poslala jsem ho tedy, ať jde domů a zapomene na to, že mu po světě běhá někde jeho dítě.
Za 2 dny přišel s omluvou a velkou kytkou
Řekla bych, že je to vcelku normální reakce chlapa, oni potřebují čas, aby se jim to v hlavě rozleželo, přeji hodně štěstí !
Katko, muj pritel byl hrozne stastny vzhledem ktomu ze 2-3mesice predtim rekl ze by rad miminko
. Ale vziti taky nejsme.Chybu jsi nikde neudelala.A jak se ktomu postavil tedka?Jsi sama nebo jste spolu?
Chybu jsi neudělala
To je u chlapů často normální.
Mně můj řekl, že se na to už necítí (je mu 40 a má už dva syny puberťáky).Pak usoudil, že je lepší chuanitka s dítětem než žádná chuanitka
A teď malou nadšeně koupe a povídá si s ní
![]()
Chce to čas a taky až se mimčo narodí, je to úplně jiné.
A nic si z toho nedělej, jestli ti v těhotenství nebude hladit bříško a neustále se vyptávat na kopance. Někteří chlapi na to prostě nejsou ![]()
haha, zvláštní, že na sex se cítí všichni už v 15
![]()
mimikatko, jak je přítel starý?
My naštěstí plánovali a jsme rádi, že to vyšlo, každopádně mě by asi taková reakce hodně zklamala, jsem strašně ráda, že to manža všechno prožívá se mnou a pomáhá mi…
Mám pocit, že je to naprosto normální reakce chlapa. Akorát to vyslovil nahlas. Já když jsem otěhotněla, tak jsem z toho byla vykulená a taky jsem měla pocit, že na to připravená nejsem. Když se malá narodila, tak ten můj mi v porodnici řekl, že neví, jestli to zvládne… Říkal to i u druhýho dítěte a dneska je z obou vyprděnej. Já si myslím, že je to normální. Vůbec se s tím nestresuj, dítě ti život kompletně změní, tak by snad i bylo divný, kdyby někdo neměl obavy a strach. A taky jsem měla pořád pocit, že připravená nejsem - otěhotněla jsem neplánovaně, druhé už jsem plánovala ![]()
hahah…standart…tomu mymu je 35 a kdyz sem mu to rikala tak na me hledel jak dybych spadla z visne ze se na to jeste neciti…ja dva dny rvala..pak sem se na to vyprdla…pul roku jsme delali ze nic…nemluvilo se o tom…ted mi rika ze su jak velryba na kurich nozkach…a uz ma i vymyslenou sms kerou bude posilat az se mu „jeho terezka“ narodi, ale jinak tehotenstvi teda taky neproziva…ale takovych je…takze kliiid…chlapi jsou holt zvlastni zviratka ![]()
Hele napsala jsi to blbe, on tatinek jeste neni, teprve bude (teda pokud se uz dite nenarodilo
) a bude mit par mesicu cas si na ten pocit zvyknout… Ono chlapum opravdu nejaky cas trva nez nektere veci poberou a pochopi ![]()
No a kdyby ne, tak je to proste kreten ktereho kopni do zadku ![]()
my sme neplanovali, ale jeho reakce mne tehdy desne vytocila, takze jsem nastvana odjela k mamce na tyden. o dva dny mi uz psal proc se neozyvam, jestli se neco stalo… samozrejme ja porad nastvana, tak jsem se neozvala a pak jsem cetla smsky typu, ze jsem ho jenom vyuzila, abych mela dite a ze jsem mu zdrhla i s jeho ditetem
a ze na nej ma pravo atd… takze sice byl v soku, ale za dva dny ho to nejak pustilo a cele tehotenstvi vsude kde mohl rikal, ze bude mit miminko
ted je z neho namysleny tatinek, ktery si mysli, ze uzasnejsi dite po svete neleze ![]()
takze hodne stesti, on se urcite vzpamatuje ![]()
Reakce u nas?
Az tu info stravil, pak uz v pohode, prehodil na rezim OTEC. Samo ze me ta prvni reakce mrzela, vzdyt to bylo planovane a docela dlouho ocekavane, zadny omyl ![]()
Já myslím, že chlapi jsou v tý chvíli pak překvapený, že jim z úst vypadne fakt první myšlenka, která se jim prožene hlavou. Já bych si to tak nebrala. A jestli se k tomu během těch 9 měsíců nepostaví jako chlap, tak by ti stejně nebyl oporou ani dál. Ale já myslím, že až mu to dojde, tak bude šťastnej. Je to asi normální reakce. Držím palce ![]()
No, my jsme plánovali, takže reakce byla pozitivní. Co mě ale celé těhotenství mrzelo, že ho to „nějak“ nebralo. I když už jsem měla pupek velký a mladý kopal jak o život, tak ani nestál o to, položit si na břicho ruku aby cítil, jak kope. Vše se ale změnilo, když ho po porodu poprvé uviděl. Od té doby všude kam přijdeme, tak o Lukym mluví on, jako by to ani moje dítě nebylo, jen jeho ![]()
Nikde si chybu neudělalau nás to bylo stejně,mimi neplánované…lépe řečeno uplně jiné. Můj muž je ještě k tomu bulhar, tzn. vlivy malinko islámské a taky jiná kultura. Nakonec máme holčičku, s které je po…K porodu ani nechtěl, neuměl si TO představit, u nich to není zvykem. A já ho nenutila. Ríkala jsem si, že budu mít sama dost starostí…nakonec tam zůpstal, bylo to tak rychle, že nestihl dojít doktor. Jeho slova zněla, že tam teda musí, když nepřišel doktor- asi aby to sám při nejhorším odrodil
…no nechtěl to přiznat, ale za čas mi řekl, že to bylo moc nádherné vidět tu holčičku hned po porodu a že na to nikdy nezapomene…ale podruhé už to vidět nemusí
čili když tohle vše prodělal můj muž, tak tžvůj si zvykne a bude to brát nakonec taky v poíhodě.dej mu čas.nás se sice nikdo neptá, my ty těhotenské stavy chca-nechca musíme odžít, ale nezoufej a nestresuj se, přijde na to.vždyt je to přece jen jeho krev a časem mu to dojde.vydrž a přeju at je všechno ok a at jsi ty i to malinké OK.
Ahoj,
my jsme si miminko naplánovali a hned na po prve se nám to povedlo. Oba jsme byli překvapeni, jak to šlo rychle … společně jsme šli k doktorce, když jsem vyšla z dveří řekla jsem ,, Tak co táto´´ v tu chvíli jsem nevěděla, co to má novopečený tatínek v očích. Překvapivě byl vyděšený, ale hned jak si uvědomil skutečnost, že teda bude tatínek je nesmírně šťastný. Teď máme 16 dní před porodem, a už teď milujeme naše miminko nad všechno na světě. Ono někdy těm chlapům než něco dojde ![]()
Kakika píše:
No, my jsme plánovali, takže reakce byla pozitivní. Co mě ale celé těhotenství mrzelo, že ho to „nějak“ nebralo. I když už jsem měla pupek velký a mladý kopal jak o život, tak ani nestál o to, položit si na břicho ruku aby cítil, jak kope. Vše se ale změnilo, když ho po porodu poprvé uviděl. Od té doby všude kam přijdeme, tak o Lukym mluví on, jako by to ani moje dítě nebylo, jen jeho
Tak přesně takhle to bylo u nás
Manža teď taky o malém všude mluví a prohlíží si katalogy s hračkama a je celej poprděnej.