Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Fisherman píše:
Můj otec má dlouhodobě problém se spaním a tak jsem si řekl, že se zeptám v nějaké diskuzi, jestli někdo z vás třeba neměl někdy stejný problém?K doktorce ho s tím nedostanu a samozřejmě prášky brát nechce. Nemáte náhodou nějaký dobrý, osvědčený typ? Denně spí třeba jen 5 hodin a často se budí. Jediné, co mu prý trochu pomáhá je, když se před spaním opije… To fakt není řešení… Vím, že to může být dost životním stylem, ale on je prostě tvrdohlavý a nic měnit nebude.
Tak spíš jen jestli nevíte aspoň o něčem, co by pro tělo bylo lepší než se několikrát týdně opít
Do spánkové laboratoře. Já kolikrát spím taky jen 5 hodin, když musím ještě po večerech dohánět věci, co nestihnu přes den, když jsem v práci. Ale další se to zas vyrovná. Ale nebudím se s pocitem, že bych nespala. On třeba taky spí, ale nekvalitně.
Meduňka, kozlíkové kapky, GS Dormian, byliné kapky od Dr.Popov, teplé mléko s medem a myslím, že ještě třezalka
Jestli pije kafe, prestat ho pit, to stejne jine napoje s kofeinem. Mit vecerni ritual a chodit spat zhruba ve stejnou dobu. V posteli nekoukat na tv, spis si zkusit pred spanim precist par stranek knizky. A ja uzivala antistres tablety od naturvita tusim a byly super. Spala jsem jak mimino.
Názor dlouhodobého nespavce: pokud dlouhodobě někdo trpí nespavostí, tak věci typu meduňkový čaj, volně prodejné prášky nebo relaxační hudba nepomůžou. To jsou rady pro zdravé lidi, co se spaním dlouhodobě problém nemají. Pokud otec nic měnit nebude a k doktorce nechce, tak se s nespavostí bude muset smířit ![]()