Co dělat proti únavě, tipy do práce a po ránu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Alisa25
16.4.14 14:12

Co dělat proti únavě

Co dělat proti únavě v práci a po ránu?

Ve svém zaměstnání mám na starosti vedení, platbu, výkaznictví faktur pro firemní účely (zápis, úhrady, storna, dobropisy), to samé dělám i v jednoduchém a podvojném účetnictví, které za naše společnosti vedeme, zároveň sestavuji i daně (DPH (kvartálně i měsíčně),z příjmu, silniční, ze závislé činnosti a funkčních požitků, mzdovou evidenci a jejich výplatu.

• skladovou evidenci, nákup, výdej, příjem, komisionální prodej jak dodavatelům jak odběratelům, výrobu visaček a etiket na zakázku
  • komunikace se zákazníky (trošku vypomáhám s maily ve světových jazycích).

Asi už stárnu (příští rok mi bude 30), ale domů chodím hodně unavená "ač fyzicky sedím jen u počítače a ťukám data). Většinou musím dělat doma už jen jednoduchou manuální činnost, víc už mi hlava ten den nebere. Ráno mi poslední dobou trvá hoďku až dvě než se proberu a začnu pořádně fungovat. Může to být únava z přetažení? Většinou si ráno v práci dělám kafíčko, protože mám pocit že usnu. Máte nějaké tipy jak této únavě předejít? Co děláte vy proti únavě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16744
16.4.14 14:29

Snídáš? Když jsem chodila do práce, vstávala jsem ve 4 hod ráno, zabíjelo mě to, bez kafe a pořádný snídaně bych nevylezla z baráku, to jsem si přivstala o deset minut dřív, tělo a mozek potřebuje nastartovat, zeptala bych se v lékárně taky na nějakej doplněk stravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.4.14 14:34

Osobně jsem zjistila, že mi hodně pomáhá
za á - dostatek spánku
za bé - pokud možno nějaký pohyb, byť by to byla jen procházka, malá projížďka na kole
za cé - občas vypadnout z denního stereotypu nějakou činností navíc - malý relax, koníček, setkání s přáteli…
za dé - a obrovská energetická pecka je pak víkend bez dětí :kytka:

jo a bez kafe ani ránu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
16.4.14 14:36

Ja beru na unavu homeopatika (prorvane dny a noci s novorozencem)
China 9ch
Nebo kamoska si desne chvali geravit pharmaton. Je to sice spis pro duchodce, ale kdyz delala doktorat, tak si to nemohla vynachvalit. Takze mozna taky do toho pujdu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
16.4.14 14:39

Mně pomáhalo zatnout zuby a jít cvičit, i když se mi strááášně nechtělo. Vypne hlava, zapojí se tělo, tedy opačně, než to máš v práci.
Btw. máš dobrou kancelářskou židli? Dělá to víc, než si myslíš.
Co se doplňků stravy týče, tak mně na únavu pomáhá B-komplex a železo, protože mám sklony k chudokrevnosti.
Ale bez ranní kávy jsem taky nikdy nefungovala. Přes den spíš zelený čaj a hodně vody.

• Citovat
  • Upravit
5352
16.4.14 14:39

Co třeba nějaká únava po zimě? Zkus nějaký detox… A ráno před svnídaní si trochu zacvič - třeba jen 10 minut na orbitreku nebo na něčem takovém, pokud máš. Rozproudí se ti krev a uvidíš, jak budeš plná energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
16.4.14 14:41

@Alisa25 Někdy může být únava způsobená nedostatkem hořčíku, zkus si ho koupit (i kdybys ho měla dost, neublíží ti, nepředávkuješ se). Nebo ginko-biloba, ale u té je to tak, že tě nastartuje, pomůže, ale pak je ta únava o to horší (aspoň mi to tak říkala paní magistra v lékárně, měla jsem stejný problém). Taky si dávej přestávky v práci (pokud to jde), protáhni se nebo se třeba na chvilku projdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.14 14:49

Dělám skoro stejnou práci, takže tě plně chápu…v práci sedím u pc, pracuju „hlavou“ a po 8- 9 hodinách práce jsem úplně hotová. Jak přijdu domů, tak se snažím pracovat manuálně - vařím teplou večeři, uklízím, žehlím, 2× týdně jdu cvičit. Kdybych si totiž sedla, tak okamžitě usnu, jak jsem vyčerpaná. Celoročně beru vitamíny, stravuju se zdravě, dodržuju pitný režim, nemocná nebývám, jsem prostě „jen“ unavená. Ale věřím, že až skončí toto hnusné počasí a bude svítit sluníčko, bude zase líp :- )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50126
16.4.14 14:52

Ted jsem taky dost unavená, pomáhá odpolední spánek, kafe, aktivní pohyb ve fitku a procházky na čerstvém vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
17.4.14 10:08

Pomohlo mi raw jídlo, vygoogli si. a spím, třeba se natáhnu na hodinku navečer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.4.14 10:13

U mě jsou rána kritická…jsem holt sova…a letní čas je pro mě trest…
Pomáhá mi ranní sprcha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.3.19 20:58

Me po ránu pomáhá samozřejmě silné kafe a vydatná snídaně. Pri nejhorším si vezmu tabletu guaranu určenou pro hodne pracující či studující :D jinak si po denní večer na hodku zdrimnu a druhy den je mi fajn :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
12.3.19 23:06

Trpela jsem silenou unavou. Hodne mi pomohl prirodni pripravek z rakytniku RaVit. Je i na unavu. Pomohl mi na imunitu i na tu vecnou ospalost. A pak zacvicit si po praci jogu. Jen lehkou. A hodne spat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
13.3.19 03:11

Pokus o radu.
Pro zakladatelku:

1. požádat zaměstnavatele o snížení počtu druhů prací, nebo záměnu některých administrativních za manuální, není-li možno - o zvýšení platu.

Pro všechny unavené:

1. vstát trochu dřív a v pohodě pomalu posnídat 2 až 3 vejce, nebo 15 dkg zrajícího sýru (nikoliv taveného), ev. tvarohu - cokoliv k tomu, občas možno zaměnit ovesnou kaší z mléka. Nešetřit tukem, zdaleka nejlépe řepkovým olejem. K pití většinou mléko nebo nápoj s vyšším obsahem mléka,
  2. Po celý den častěji pít, mléko, čaje, vodu, … kávu co nejméně.
  3. méně než 1/2 hodiny před usnutím večer brát nejméně 500 mg vitamínu C,
  4. zvýšit pestrost stravy, doplnit ji lněným seminkem (omega 3), mákem a j. semínky, ke každému vařenému jídlu přidat kousek čehokoliv syrového (enzymy), denně brát 4000 MJ vitamínu D3, denně hrnek odvaru z Melty.

Štíhlým neublíží, nadváhu sníží, zdraví posílí, pokud se osvědčí dejte sem vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová