Co dělat se sousedy, kteří se na nás stěžují?

Anonymní
26.6.14 14:31

Co dělat se sousedy?

Ahoj, ani nevím jestli chci radu nebo jen názor. Dělali jsme nástavbu a novou střechu. Ted protože nám prasklo topení dole tak jsme se po dokončení nastěhovali nahoru do nového a bouráme podlahy a rekonstruujem dole. Máme velmi milé sousedy.Ted poslední incident co máme bylo, že jsme tedy bourali sobota neděle podlahy kangem. Manžel v úterý po práci od 17:30 začal bourat znovu-tentokrát na jejich straně. V 18 hod někdo zvoní a policie. že dostali stížnost na hluk od sousedů a protože nás sousedi několikrát upozornovali a my nic tak volají je. Jenže to nebyla pravda.Oni s náma vůbec nekomunikují, nezdraví nic. A to odjakživa, ne až ted co stavíme. S nikým nemluví a ani nezdraví. Jsou to takový podivíni, bydlí tu 20 let a nemají přátelé, nechodí ven, do práce nikam. Já vidím tu ženu max. na zahradě trhat třešně. Není to z jejich strany poprvé co si stěžovali-minule na úřadě zase kvůli střeše. To se každý diví, že nám nic neřeknou a rovnou volají na úřady. I když my jsme s nimi zezačátku komunikovali velmi vstřícně a mile.Ani nejdu pro radu jako spíš se vykecat. Myslíte že je to opravdu tak hrozný co děláme? Nemlátíme každý den, ani celý den.Byli to opravdu jen ty dva dny a asi hodina v úterý. Policie nám řekla, že to nějak udělat musíme a že z jejich strany se to dál řešit nebude, ale že můžou na nás zavolat třeba hygienu protože tu bydlíme. Máme 2 malé děti, klidně pošlu fotky jak to u nás vypadá, myslím že velmi pěkně. Vše nové, čisté. Jediné omezení co ted mám, tak že mám provizorní kuchyn a nemám tam vodu.Beru jí z koupelny a umývám nádobí v koupelně. Stavební povolení máme. Myslíte kdyby přišla hygiena na jejich popud, že by nám mohli vzít třeba děti? Kvůli té kuchyni? žijeme tu normálně ve 3 pokojích, koupelna, záchod. Omlouvám se za chyby a anonym, raději anonymně aspon zatím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
984
26.6.14 14:35

Prosím tě nic si z nich nedělej. Možná bych k nim zašla a zeptala se co jim vadí a proč? ale rozhodně bych je dál moc neřešila a děti ti fakt nevezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
26.6.14 14:37

Při rekonstrukci je hluk a nikdy by mě nenapadlo si na to stěžovat - a co na to Policie - řekli vám jak to budou řešit? Jinak si myslím, že děti vám vzít nemůžou, spousta lidí rekonstruuje a žije v tom - kdo má peníze na to aby žil třebas v hotelu… Držím palce, ať máte klid a vše dobře dopadne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
26.6.14 14:38

Když je někde stavba tak se tam staví a noční klid je od 22:00 do 6:00 neřešila bych je a klidně stavěla. Děti ti určitě nevezmou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
26.6.14 14:45

Pokud ti sousedé nechodí do práce, tak je asi jedno, kdy budete bourat, jim to vyjde nastejno. Jinak jak píšou holky, dodržovat noční klid, napsat někam dolů na nástěnku, že stavíte a omluvit za případná dočasná omezení. Já bych se tedy přimlouvala kvůli klidným vztahům s ostatními sousedy nedělat velké bourací práce ani o víkendu, přeci jen, lidé si chtějí odpočinout.
Děti ti samozřejmě vzít nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.14 14:52

Policie nic. Ptali se jen na stavební povolení, řekli že se to z jejich strany nijak dál řešit nebude a že u kanga žádné odhlučnení neexistuje. Spíš si z toho dělali srandu, že nejsou normální. My právě musíme dělat o víkendu. Přes týden manžel pracuje a dojde v 17 hod domů. To by jsme museli dělat přes firmu kde by to bylo mnohonásobně dražší. Ostatní sousedé to chápou, taky stavěli nebo i staví. Většinou to jsou i kamarádi. Mě spíš mrzí to, že ještě těm policajtům lžou. Opravdu vždy skončíme nejpozději v 19 hod.To když se povede manželovi dojít z práce nějak normálně a aspon hodku po práci to dělá. Bylo to právě jen to úterý a možná dnes podruhé bude dělat. Už ted z toho mám hrůzu. O víkendu začíná v 8 hod a končí v 17 hod.

• Citovat
  • Upravit
6806
26.6.14 14:53

Deti ti nevezmou, sousedy upozorni, kdy hodlate delat kraval, kango je sila, my kdyz rekonstruovali, tak jsme vzdy dopredu varovali, a ctili poledni pauzu 12 az 14, a vecer 19 00 padlo. Plus dodat, at se priste prijdou domluvit rovnou s vama, pokud se teda domluvit chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.14 14:55

No já jsem člověk který si právě všechno moc bere a napadají mě vždy ty nejhorší možný věci co by se mohlo stát. už aby to bylo za náma. To jsem zvědavá jak to bude pokračovat. Máme před sebou ještě dvě místnosti a pak až to doděláme budem dělat fasádu. No to bude myslím něco.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.14 15:02

@BellinkaX tady jde o to že oni nám ani neotevírají. Jen jednou jsme s nimi mluvili a to proto, že jsme se zrovna potkali před barákem a i když jsme jim řekli at cokoli tak at příjdou, domluvíme se, uklidíme jim atd a za 2 dny nato nám volali z úřadu že na nás byla stížnost kvůli tomu, že vznikla při sundání střechy mezi domy díra a my jsme ji ještě nezadělali. A to když jsme s nimi mluvili byla středa, řekli jsme, že to uděláme v sobotu ona kývala jako že jo a v pátek nám volali z úřadu. Já fakt nevím co si mám o tom myslet. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10351
26.6.14 15:02

Děti ti nikdo brát nebude :) Těžko se zavděčíš, někoho štve, když budeš dělat hluk po obědě, protože mu spí dítě, jinýmu zase spí dopo a odpo a po obědě je to pro něj v pohodě. My se před pár týdny stěhovali z paneláku, kde sousedi rekonstruovali, do jiného, kde (náááhodička) se začlo s rek.taky. Co ale tady oceňuju, tak vyvěsili papír, kde že to bude probíhat, datum začátku a konce a orientačně v jaké době přes den. Tak doporučuju něco podobného vyvěsit, protože na palici je samozřejmě ten hluk, ale taky to, když nevíš, kdy ten soused proboha zase začne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
26.6.14 15:05

Vubec bych je neresila, ja jsem typ, co by po takove stiznosti v 6 vecer, zapla vrtacku jeste v 21:59, at se poradne naserou, jestli chcou :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
26.6.14 15:06

Bud v klidku a prestavujte. U Vas o tom aspon v baraku vi, k nam se preatehovali lidi do baraku a zacali preatavovat kazdej den, presne kdyz sla mlada spat a to v 19.30. Uz to bylo na budku, ale taky sem to chapala, i kdyz parkrat sem si doma zanadavala a rikala si ze tam snad bouraj nosny sloupy a ze se k nim asi propadnem :mrgreen: ale uz je klidek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
26.6.14 15:11

Vubec si z toho nic nedelej, deti vam vzit urcite nemuzou, nejak se rekonstruovat musi a ze sousedu bych si taky nic nedelala, vim, ze cloveka to mrzi, ze se najdou takovy sousedi.Ale cim vic na tom budete delat, tim driv to budete mit hotove…osobne bych taky treba dodrzovala tu poledni pauzu a v 19h to zabalila…nekde v okoli muzou chodit spat maly deti a rano bych zacala treba v 10h a makala, aby to bylo uz hotove :)
Ono popravde se s tema sousedama mozna mate na co tesit :( ted jim vadi rekonstrukce, pak jim muze vadit az si deti budou hrat na zahrade nebo az budete grilovat, ze jim jde cmoud do oken apod. si asi vzdycky neco najdou :think: :roll:
Jinak my kdyz delali novou elektriku, tak jsem dali na nastenku papir, od kdy do kdy bude ramus…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.14 15:16

To už tak prostě se sousedy je. Přítel když předělával mámě v paneláku jádro, tak vytiskl papír s omluvou za hluk atd vylepil na výtah a druhý den to bylo zmačkané ve schránce :nevim: Když vozil výtahem do posledního patra materiál (vždy se hned vše uklidilo aby se neroznášel bordel) tak ho strašně nutně potřebovala sousedka, která bydlela v prvním patře :-D :-D člověk se musí zasmát a jít dál ;-)

• Citovat
  • Upravit
4724
26.6.14 15:21

Ne, děti ti nevezmou.. jestli mají kde spát, kde se umýt a kde najíst z čistých talířů, tak to nebudou řešit. ;) S těmi sousedy, co naděláš. je pravda, že rekonstrukce je náročná i pro sousedy. Jsem na mateřské, takže furt doma a v panaláku a několik bytů ročně se tu rekonstruuje. Já už si říkám, že tu už snad nemůže ani být nějaký byt nezrekonstrovaný :roll: A čím blíž to je, tím nepříjemnější to je. Ale ono to prostě jinak nejde, bez hluku se to neudělá. Jednou to musí přežít kvůli tobě, podruhé ty kvůli nim. Podle toho, co píšeš, tak to budou spíš potížisti, na které domluva si moc platná nebude. Ale prokázat dobrou vůli a jít se jich zeptat a ukázat snahu domluvit se, v kterých časech jim to extra vadí (třeba spí po obědě, co já vím), by nemuselo být špatné. Budete mít aspoň příště protiargument, až na vás zas někdo přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová