Co dělat se sousedy, kteří se na nás stěžují?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2212
26.6.14 15:22

Nad námi sousedé, také bourali celý byt, podlahy, jádro, omítky, prostě vše. Hluk to byl neskutečný, jak zbíječkou do podlahy. No co se dalo dělat, samotné je to trápilo, ale nějak to udělat museli, že? Jen teda jednou si manžel stěžoval, když byl po noční a oni zase bouchali od 8:00 ráno, tak jestli by nemohli začínat, až od 11:00 at se trochu prospí, a naštěstí nám vyhověli. Ale měli jsme pár maléru s nimi, jako třeba zedníci nám přesekli kabel od elektriky, po světle kapala voda, a jedno světlo přestalo fungovat :-D :-D naštěstí jsme vše v klidu vyřešili. Nic si z toho nedělej, je to sice šílené, ale co už, udělat se to musí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
26.6.14 15:24
@Anonymní píše:
Ahoj, ani nevím jestli chci radu nebo jen názor. Dělali jsme nástavbu a novou střechu. Ted protože nám prasklo topení dole tak jsme se po dokončení nastěhovali nahoru do nového a bouráme podlahy a rekonstruujem dole. Máme velmi milé sousedy.Ted poslední incident co máme bylo, že jsme tedy bourali sobota neděle podlahy kangem. Manžel v úterý po práci od 17:30 začal bourat znovu-tentokrát na jejich straně. V 18 hod někdo zvoní a policie. že dostali stížnost na hluk od sousedů a protože nás sousedi několikrát upozornovali a my nic tak volají je. Jenže to nebyla pravda.Oni s náma vůbec nekomunikují, nezdraví nic. A to odjakživa, ne až ted co stavíme. S nikým nemluví a ani nezdraví. Jsou to takový podivíni, bydlí tu 20 let a nemají přátelé, nechodí ven, do práce nikam. Já vidím tu ženu max. na zahradě trhat třešně. Není to z jejich strany poprvé co si stěžovali-minule na úřadě zase kvůli střeše. To se každý diví, že nám nic neřeknou a rovnou volají na úřady. I když my jsme s nimi zezačátku komunikovali velmi vstřícně a mile.Ani nejdu pro radu jako spíš se vykecat. Myslíte že je to opravdu tak hrozný co děláme? Nemlátíme každý den, ani celý den.Byli to opravdu jen ty dva dny a asi hodina v úterý. Policie nám řekla, že to nějak udělat musíme a že z jejich strany se to dál řešit nebude, ale že můžou na nás zavolat třeba hygienu protože tu bydlíme. Máme 2 malé děti, klidně pošlu fotky jak to u nás vypadá, myslím že velmi pěkně. Vše nové, čisté. Jediné omezení co ted mám, tak že mám provizorní kuchyn a nemám tam vodu.Beru jí z koupelny a umývám nádobí v koupelně. Stavební povolení máme. Myslíte kdyby přišla hygiena na jejich popud, že by nám mohli vzít třeba děti? Kvůli té kuchyni? žijeme tu normálně ve 3 pokojích, koupelna, záchod. Omlouvám se za chyby a anonym, raději anonymně aspon zatím.

Když jsme před lety koupili byt, tak jsme obešli sousedy s tím, že se dopředu omlouváme, že budeme dělat rekonstrukci a bohužel bude hluk. Většinou jsme dělali tak do 18 max 19h a pak už jenom práce, při kterých hluk není, například malování. Když jsme měli hotovo, tak jsme slušně poděkovali, že s námi měli trpělivost. Noční klid nerušíte, policajti řekli, že je to v cajku a z hygieny bych si hlavu nelámala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
26.6.14 15:36

Tak u nás se třeba dodržuje nedělní klid. Není to nikde striktně napsáno, není to žádná obecní vyhláška, je to prostě zdejší všeobecná dohoda. Takže zatímco v sobotu jedou sekačky, pily apod., v neděli je klid. Nicméně, když jsme rekonstruovali a věděli jsme, že během celého víkendu potřebujeme dělat třeba právě s tím kangem (což je dost rachot), obešli jsme sousedy a poprosili je o schovívavost. Je to o domluvě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.6.14 16:03

Nevim, asi budu jedina, komu nepripadne normalni delat hluk o vikendu :nevim: z toho by me asi taky kleplo, jsou to jediny dny, kdy se da odpocinout z prace. Sobota jeste, ale nedeli bych netolerovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
26.6.14 16:13
@Anonymní píše:
Policie nic. Ptali se jen na stavební povolení, řekli že se to z jejich strany nijak dál řešit nebude a že u kanga žádné odhlučnení neexistuje. Spíš si z toho dělali srandu, že nejsou normální. My právě musíme dělat o víkendu. Přes týden manžel pracuje a dojde v 17 hod domů. To by jsme museli dělat přes firmu kde by to bylo mnohonásobně dražší. Ostatní sousedé to chápou, taky stavěli nebo i staví. Většinou to jsou i kamarádi. Mě spíš mrzí to, že ještě těm policajtům lžou. Opravdu vždy skončíme nejpozději v 19 hod.To když se povede manželovi dojít z práce nějak normálně a aspon hodku po práci to dělá. Bylo to právě jen to úterý a možná dnes podruhé bude dělat. Už ted z toho mám hrůzu.O víkendu začíná v 8 hod a končí v 17 hod.

No tak tohle by mi teda vadilo, tolik hodin neustalého hluku o víkendu 8o

Příspěvek upraven 26.06.14 v 16:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
26.6.14 16:13

My když rekonstruovali, tak striktně jen do 17.00, víkendy vůbec. Sama bych nebyla ráda, kdyby po práci nademnou neustále něco bouchalo. My to opravdu dodržovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
26.6.14 16:15

Ta hygiena měří hluk a ne bordel pri rekonstrukci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
26.6.14 16:22

No my teda ještě nic nerekonstruujem, ale až budem, tak určitě i o víkendu, nebo spíš hlavně o víkendu, nedovedu si představit kdy jindy bysme to dělali :roll: Sousedy bych upozornila cedulí na výtahu a víc to neřešila. Z vlastní zkušeností vím, že čím víc jsem se sousedy debatovala, tím víc všechno řešily!!! A že ti by ti odebrali děti je pěkná blbost :-) to se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
26.6.14 16:49

@Boudová to ti sousedi poděkuji. Ono být celý týden v práci, tak alespoň o víkendu chce člověk klid. U nás by si to nikdo nedovolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
26.6.14 16:52
@Pomka píše:
Nevim, asi budu jedina, komu nepripadne normalni delat hluk o vikendu :nevim: z toho by me asi taky kleplo, jsou to jediny dny, kdy se da odpocinout z prace. Sobota jeste, ale nedeli bych netolerovala.

Nebudeš jediná, me to se.re neskutečně. Aspoň v neděli a o svátcích by mohl být klid, člověk by nemusel zavírat okna, když dává děcko spát a nebo si v klidu a pohodě vypil kafe na terase.
Místo toho jsem cely velikonoční prodloužený víkend a oba květnové svátky poslouchala sekačky, vrtačky a pily. :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
26.6.14 16:56
@sofia3 píše:
My když rekonstruovali, tak striktně jen do 17.00, víkendy vůbec. Sama bych nebyla ráda, kdyby po práci nademnou neustále něco bouchalo. My to opravdu dodržovali.
:think: To zní sice krásně, ale ne vždy je tohle reálné.
Nevím, co jsi rekonstruovala ty a jestli jsi v tom zároveň i bydlela. My rekonstruovali v RD téměř vše od podlah až po střechu a zároveň tam už i bydleli. A dost dobře si nedokážu představit, že například u výměny trubek na vodu to v pátek v 17:00 odpískáme a na další práci se vrhneme až v pondělí ráno. Bych jako celý víkend byla bez vody? Nebo že bych u výměny střechy udělala dvoudenní pauzu…počasí vem čert. Ano, některé práce 2 dny počkají, ale kdybychom dělali podle harmonogramu: po-pá do 17:00, víkendy vůbec, tak by ta rekontrukce byla na pětiletku. Jak už jsem psala výše, nejsem pro nedělní randál, ale někdy holt není zbytí. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
26.6.14 17:00
NO já bych se asi nikoho neptala. My teda v týdnu chodíme do práce, tak že přes týden těžko budem něco dělat. Asi bych samozřejmě se snažila na víkend zvolit něco tišího, ale to je tak vše. Nedovedu si představit, že bych se ještě u nás ptala jestli jim nevadí, že o víkendu chceme něco dělat na něšem bytě.
@sofia3 píše:
@Boudová to ti sousedi poděkuji. Ono být celý týden v práci, tak alespoň o víkendu chce člověk klid. U nás by si to nikdo nedovolil.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
26.6.14 17:03

@Kirbisek Tak u RD je to jiné než v bytě, tam nemáte za zdí sousedy. My rekonstruovali byt, takže jsme opravdu brali ohledy na pracující sousedy. Taky by mi to nebylo příjemné. Jasně u RD je to jiné, tam bych to taky nedodržovala tak striktně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
26.6.14 17:13
@sofia3 píše:
@Kirbisek Tak u RD je to jiné než v bytě, tam nemáte za zdí sousedy. My rekonstruovali byt, takže jsme opravdu brali ohledy na pracující sousedy. Taky by mi to nebylo příjemné. Jasně u RD je to jiné, tam bych to taky nedodržovala tak striktně.

A víš jak je to fajn, nemoct si za celé léto vystrčit kočár s miminem na dvůr, protože to nikdo „nedodržuje tak striktně“? Na co tu zahradu pak mám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
26.6.14 17:21

@eetkikinka My to striktně dodržovali, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová