Co dnes podnikáte s dětmi

1211
12.11.16 15:55

Co dnes podnikáte s dětmi

Maminky, venku je na mnoha místech v ČR vazne kosa, co pak tak děláte s dětmi? :think: jste doma hrajete si, nebo podnikáte i v takovém počasí něco, hodně se nudime. už jsme u dcerkou hrály dostihy, u pekly bábovku ale do večera co dělat. Hod te tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30628
12.11.16 15:59

Dneska byla dcera na výletě na Svatém Hostýně ( s turisťákem), zítra jedeme do výrobny svíček v Olomouci.
Občas jdeme do kina nebo jedeme na Floriu Kroměříž, tam se děti vyblbnou dost (Dětský svět). Tam se chystáme ve čtvrtek, pokud bude otevřeno.
Jinak klasika pohádky, nějaké tvoření a tak…
Chodíme ven skoro každý den, za každého počasí, už odmalinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
12.11.16 15:59

Tak ono asi záleží hlavně, jak staré ty děti jsou :-) U nás je to o víkendu často ve znamení babiček a já momentálně marodím, takže jsem ráda, že jsou dnes odpo u mamky. Ale standardně při takovém počasí víceméně vymýšlím, jak je zabavit. Ven jdeme vždy, pokud neprší, alespoň na půl hodinky se provětrat. Moje děti spí ještě po obědě, i to zabere nějaký čas :-) A pak je to ve znamení pohádek, malování, puzzle, stavění lega (to spíš starší). Mladší vymýšlí, kam by vlezla a co by rozbila :mrgreen:
Ona je ta zima taková náročná, pořád tma… Ale jsou i různé herny, kam člověk čas od času může vyrazit - u nás je kousíček Farmapark, Žirafa… Nejde to ale každý týden, to by pak nebylo na Vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
12.11.16 16:15

Za chvíli vyrážíme s dcerou do O2 arény na koncert Justina Biebera. To se mám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
12.11.16 16:18

Dnes jsme byli v kině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
12.11.16 16:18

Pekli jsme perník, děti stavěly bunkr, jedno je lehce nemocné, tak ven nejdeme. Bohužel je nemocný přesně tak, aby mu skoro nic nebylo, jen je zpruzeny a otravny.
Taky bylo nějaké vyrábění, pomalování „vazicku“ z rolky od uterek a kytky z klacíků a flisu, kreslily, koukaly na pohádky, hrají na tabletu, po o spaly. Jo, sedmiletý poslouchal Albi tuzku, atlas světa a opakovala jsem s ním počítání do deseti v angličtině. Teď učím mladšího zvířátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
12.11.16 16:23

Dopoledne hodina venku, teď se probudil a jdeme zase, přijede Martin na bílém koni a bude světýlkový průvod. Pokud vyloženě neprší nebo hodně nefouká, chodíme ven denně. Jak se mladej nevylita, je na ranu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
12.11.16 16:26

My se právě vrátili z bazénu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25079
12.11.16 16:32
@Mišuna píše:
Byli jsme na delsi prochazce, za chvili jdeme na hokej a zitra mame v planu vyslap na Kleť a odpoledne bowling.

Jak mate velke deti, ze zvladaji byt na hokeji a na bowlingu?
Diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.11.16 16:34
@gabki píše:
Maminky, venku je na mnoha místech v ČR vazne kosa, co pak tak děláte s dětmi? :think: jste doma hrajete si, nebo podnikáte i v takovém počasí něco, hodně se nudime. už jsme u dcerkou hrály dostihy, u pekly bábovku ale do večera co dělat. Hod te tipy

nejdřív mi pomáhaly navlékat korálky, potom jsem je vyhnala do divadla (teda šla starší dcera s družinou a paní družinářka byla tak hodná, že vzala i menší prtě, aby jí to nebylo líto, že Gabča pořád někam chodí se školou a ona ne), takže mám skoro dvě hodiny klidu… a pak máme nachystané tohle… http://www.jenzeny.cz/…-take-zkusit
Teda konkrétně ty svícny se zubní pastou… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
12.11.16 16:40

Bazén :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.11.16 16:59

Holky, co máte ještě prckoše. Jak je motivujte v tomhle počasí k procházkám, když to není na hřiště, havěť na krmení už je někde v teple, obchody daleko nebo zavřené?
S motivací v podobě práskáním bílých kuliček a nošení žaludů zvířátkám to už na dlouho nevidím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
12.11.16 17:12

@Svistice U nás frčí hra na sochu, řeknu raz dva tři běž-beží a pak zakřičim socha a ona se zastaví, to jí baví celkem dlouho. Pak obchází nebo přeskakuje kaluže a nebo trhá různé větvičky, sbírá kamínky, vozí kočárek atd. Mam tříleťačku a mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
12.11.16 17:36

My jsme byli asi 11-15 venku - procházka, děti sem tam někde sbíraly sníh a házely ho po mně, pak nákup… Ted si hrajou, koukali jsme na pohádku, za chvíli mi pomůže dcera s večeří a pak se vykoupou a zalehnou… jupí jééé :dance: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.11.16 17:42

@zuzukobylka Dík za typ. Zkusím ty sochy. Syn je těžký praktik, takže na sběr větviček a kamínků „jen tak“ ho nutáhnu.
Už mi ani nechce jezdit na odrážedle, což třeba letos v únoru měl rád. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová