Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svistice U nás frčí hra na sochu, řeknu raz dva tři běž-beží a pak zakřičim socha a ona se zastaví, to jí baví celkem dlouho. Pak obchází nebo přeskakuje kaluže a nebo trhá různé větvičky, sbírá kamínky, vozí kočárek atd. Mam tříleťačku a mimino.
My jsme byli asi 11-15 venku - procházka, děti sem tam někde sbíraly sníh a házely ho po mně, pak nákup… Ted si hrajou, koukali jsme na pohádku, za chvíli mi pomůže dcera s večeří a pak se vykoupou a zalehnou… jupí jééé
![]()
@zuzukobylka Dík za typ. Zkusím ty sochy. Syn je těžký praktik, takže na sběr větviček a kamínků „jen tak“ ho nutáhnu.
Už mi ani nechce jezdit na odrážedle, což třeba letos v únoru měl rád. ![]()
Neexistuje špatného počasí, jen nevhodného oblečení ![]()
My byli celé odpoledne na zahradě, dospěláci pracovali, holky si hrály na schovku, na houpačce, v domečku, prostě jen tak lítaly po zahradě, na poli.. Pak se chvíli schovávaly za hromadou dříví, tahaly kočky, koncertovaly klacíkem do koleček
…co já vím, jen jsem vždycky jukla a zase se ryla v zemi ![]()
Jinak chodíme do lesa (máme ho asi 3 min. od domu), teď pořád sbíráme nějaké přírodniny a listy, ty pak lisujeme a děláme výstavky… Televize běží a6 teď, asi půl hodinky a navíc tenis pro dospěláky, holky si hrajou na školu ![]()
Je dobrý, že máme parťačky ![]()
@Svistice Nemotivuju, prostě jdeme. Nebo vyhodit plasty nebo se podívat na nádraží nebo prostě jen na procházku.
@Svistice tak my v tomhle máme vyhráno, holky nijak motivovat nemusíme… ony jdou rády jen tak, pozorovat přírodu, sbírat přírodniny do košíčku…
Chodíme teda už pěšky, kola jsme už nějaký ten týden nevytáhly… oni by lítaly sem a tam okolo domu a už bych měla strach, že by si uřítily nějaký kašel ![]()
Jinak jít do vsi je záruka úspěchu, na hřišti většinou potkáme nějaké kámoše, anebo aspoň cestou a někdo se k nám přidá a pak lítají na návsi na průlezkách a okolo hřiště společně ![]()
Když máme náladu na víc lidi, jezdíme plavat a na tobogán, ale na to zbyde čas spíš jen málokdy… Holkám je 3 a půl a 5 a půl a je teda pravda, že si náramně vyhrajou
Kolikrát se zavřou v pokoji a celé dopo, co vařím nebo poklízím, o nich nevím ![]()
Já mám děti dneska v posteli nemocné - ale jinak bychom šli do galerie hl. města - jsou tam skoro každou sobotu nějaké výtvarné workshopy - mám tyhle aktivity ráda ![]()
@gabki píše:
Maminky, venku je na mnoha místech v ČR vazne kosa, co pak tak děláte s dětmi?jste doma hrajete si, nebo podnikáte i v takovém počasí něco, hodně se nudime. už jsme u dcerkou hrály dostihy, u pekly bábovku ale do večera co dělat. Hod te tipy
Ahoj, já dnes s malou byla dopoledne na procházce po náměstí na martinském jarmarku a můžu říci, že jsme tam pořádně vymrzli a odpoledne jsme byli doma, pohádky, pečení, pak jsem s malou si prohlížela kufřík, ve kterém mám věci na výrobu různých blbůstek
, tak si to vše se zaujetím prohlížela, no a zítra jarmark ještě pokračuje, tak zase půjdeme dopoledne, ale to už se navlečeme snad i do dvou kožuchů, pokud bude taková zima jako byla dnes
, no a odpoledne ještě nevím, buď půjdeme ven aspon na hodinku a nebo doma.
A co vy?
Děti si vyráběly snehulaka a sněhové vločky do do oken. S mou pomoci samozřejmě 3.5 roku a 2 roky. -
Chodim s dcerou ven za kazdeho pocasi tak 2-3 hod. Ted je teda nemocna, tak jsme xely tyden doma. Ja to vyuzila a uklidila. Takovy ten celky uklid. Mezi case stavime duplo to ji ted hodne bere, navlikame koralky, ceseme se, blbneme s panenkama atd. Ale ut se tesim az bude zdrava a budem chidit ven a na krouzky.
Dnes jsme byly s dcerou jen dopoledne ve městě koupit zimní boty (konečně
), dcera chtěla na sváču rohlík, já jsem si koupila kafe a za hodinu jsme byly doma. Odpoledne se manželovi nikam nechtělo, tak byli doma a já jsem jela po nákupech. Na návštěvu přišel švagr, dceři jsem koupila Play Doh zubaře, takže od 15 do 19 měla o zábavu postaráno. Zítra se chystáme na Svatomartinskou slavnost, přijede Martin na koni a bude lampiónový průvod. Ven chodíme většinou 2× denně, dopoledne spolu a odpoledne se psem.
Dneska nic. Já se teď vrátila ze školy zítra mám taky tak dlouho. Decka jsou od včera u našich, co dělají nevím, děda má velkou zahradu, ovce, chysta drevo na topeni, tak beztak litali někde pobliz neho na zahradě/poli.
Ale aj když jsou doma my máme zahradu, nezazimovavame kola, enduro, traktor, koloběžky vse mají i v zimě k dispozici jen jezdí v rukavicich a víc oblečení.
Ba naopak teď je vše sklizené s terasy jako sedačka, konferencak, stůl, židle i trampolina, tak oni tam mají víc prostoru (terasa 150m2) takže si vytáhnou všechny krámy co mají a jezdí nebo se seberou a jdou jezdit na chodník před barak. Přemlouvat je netřeba.
@bořková @ProfZav Mám děti 3,5 roku a 19 měsíců. Ty prostě zatím „jen tak se projít“ nepůjdou. Potřebují mít cíl, úkol, aktivitu/zábavu při tom procházení.
Takže není problém jít s nima na ovečky, na kachny, na maliny, na šišky, na houby, do pekárny, na zmrzlinu, na písek/na hřiště, čutat mičudu, kouknout na jeřáby/kombajn/bagr… Ale jít „jen tak“ tak prckoška chce po 100 metrech nosit nebo na kočár a starší se taky seká. A já potřebuje, aby se venku uťapali. ![]()
Kontekner dobrý nápad, ale máme ho 10 m od vchodové branky.
@Svistice píše:
Holky, co máte ještě prckoše. Jak je motivujte v tomhle počasí k procházkám, když to není na hřiště, havěť na krmení už je někde v teple, obchody daleko nebo zavřené?
S motivací v podobě práskáním bílých kuliček a nošení žaludů zvířátkám to už na dlouho nevidím.
My ani nemotivujeme, chodime ven kazde odpoledne, musime vyvencit psa, tak proste vi, ze ven musime.
@Lenca27 píše:
My ani nemotivujeme, chodime ven kazde odpoledne, musime vyvencit psa, tak proste vi, ze ven musime.
No jo, ale tam je tam motivace ten pes. Toho nemáme a pořizovat nehodlám. ![]()