Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jsme dneska s marodkou obe liny, obe s bolavou hlavou. Nevarime. K snidani jsem na prani maroda udělala chleba ve vajíčku. K obedu tousty. A upekly jsme z unavenych jablek kolac. Zitra asi rizoto s krutim masem, hraskem a kukuřicí, parmazán.
Uvařila jsem na zítřek vepřové kostky na houbách, ráno ještě udělám brkaši.
Ja jsem to sem nenapsala, ale tak me to nadchlo, te proste musim. Mam rada brokolici zapecenou v besamelu se syrem. A ted jsem nasla recept na zapeceny porek. A je to bozi! Musi se trochu orestovat na masle a pak zapéct ( spalicky cca 3 cm). K tomu jsem orestovala jeste kapusticky (predvarila jsem je ve vode) a vypocenou cuketu a moc nam chutnalo. I za studena s dresinkem ze zakysane smetany. Az bude zase hezky porek, tak to udelam. Kdo ma rad zapecenou zeleninu, tomu bude chutnat.
Vcera kure na paprice. A rostaky s bramborem na plechu ( nebylo to ono, ale snedli to s chuti). Okurkovy salat.
Vcera byl tvarohovy kolac se strouhanymi jablky a zmizel. Kolikrat se s tim zdobim a pak udelam patlanici naplech, aby neco bylo a ono je to skvele. Skoda, ze to bylo od oka delany…
@Winter garden píše: Více
Taky miluju zapečenou brokolici… S nivou, mňam. Ten pórek určitě vyzkouším ![]()
Zapečenou brokolici musím udělat.
Po prodloužených víkendových dančích hodech to bude příjemná změna.
A pak plánuju houbovou omáčku.
Kulajdu jsem uvařila včera.
Muz vcera k veceri udelal spagety carbonara. Kolac skoro snedeny, marodka huci, ze chce pudink. Tak odpoledne asi uklohnim. Dneska bude to rizoto s krutim.. a zitra asi kralik, spenat a br. knedl.
@Betty MacDonald píše: Více
Dekuju za optani.
U me dobry. Ja trpim na migrény, tak asi jak jsem předešlé noci tajtrdlikovala s marodkou v noci, tak na mě vlezla migrena..
Dneska dobry. Mala od vcera bez teplot, ale od vcera chrapti a ma chvilema takovy stekavy kasel.. Jako mohla vydrzet do dneska zdrava, mi o dva dny utekla cela vyplata.
![]()
Já dělám zapečený pórek podle tohohle receptu: https://www.apetitonline.cz/…peceny-porek
Sýr nejlépe čedar. Je to moc dobré. ![]()
A už jsme to dlouho neměli, dobrý nápad
udělám příští týden. Na tu brokolici mi taky děláte chuť. ![]()
@884135 píše: Více
V hradeckých lesích
Ani jsem nevěřila, že by rostly a že by pak na nás něco zbylo. Před námi tři auta, ale našla jsem asi i dvě houbičky velké 1cm, ty jsem tam měla asi nechat
![]()
@Sonmi píše: Více
Také mám vyzkoušeno, že čedar je nejchutnější (hned po parmezánu).
Asiago má taky výraznou chuť. Občas ho dávám místo parmezánu a nebo půl na půl.