Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím nemáte nějaké dobré recepty na maso z daňka (kýta, žebra, hřbet…).
@AjaF píše: Více
Ze hřbetu dělám klasickou svíčkovou. Špikuju to slaninou, protože je to málo tučný.
Maso z žeber melu a míchám s mletým vepřovým na hamburgery.
Z kýty většinou guláš, odřezky pomelu a usuším jako jerky.
Ale taky jsem ze hřbetu nadělal steaky a griloval, stejně tak z kýty. Zvěřina je jemné maso, dělá se rychlejc než hovězí.
@KalamityJohn píše: Více
Dík.
Ze žeber jsem stáhla trochu masa, udělám roládu.
Marinádu na žebra jsem nějak spáchala, upeču.
Z kýty udělám trochu řízečků na přání manžela.
Plánuju guláš a dančí na víně.
Prostě to je jen víkendové menu z masa, které se už nevešlo do mrazáku…
@KalamityJohn píše: Více
Z mletého mě to nenapadlo nikdy dělat. Jaké hovězí by se na to nejlépe hodilo? Já krájím hovězí zadní na plátky, ale je to os.er.
@Takyjedna13 píše: Více
Já suším jen venison, tak nevím. Google říká vrchní šál, spodní šál nebo váleček.
Melu do toho maso z žeber, přední nohy, krk a co jsou různý odřezky. Melu nahrubo a pak ještě najemno. Když už jelena zabiju, tak se snažím z něj využít co jen to jde.
Kůži naložím do vody s dřevěným popelem, časem z toho stáhnu chlupy a nechám uschnout na žvejkání pro psy.
Dokážu zabít cokoliv, ale musím mít důvod.
My se v tydnu schazime doma az pozde odpoledne, tak varime jen nekdy. V tydnu byl vepřový guláš s mašličkama. Jeden den jatra na cibulce, hranolky a tatarka. Dneska rozpečeny hermelín s chlebem.
Zitra ma nase kotrmelína narozky. Mohla si vybrat co chce k obedu… takze bude flakota z vyzrale hovezi rostene, domaci pecene brambory a zakyska s cesnekem.
Po obede bude oslava, dort, chlebicky atd…
A v nedeli bysme radi na houby, v tydnu casto prselo…tak snad vyrašily.
![]()
Hrachová kaše s domácím uzeným, Vašíčkův kváskový chléb, okurky.
Ten kus uzenýho jsem vyhandlovala za tři sklenice mojí červené řepy s křenem. Jednomu sousedovi moc chutná ![]()
Hlásím, že jsem udělala jerky z mletého masa, a je to moc dobré. Hlavně s tím není tolik práce jako s krájením na plátky. Trošku jsem musela dokořenit po usušení, to jsem u mletého neodhadla, ale jinak palec nahoru ![]()
Dneska cerstve tagliatelle s krůtím masem, smetanou a parmazánem. K veceri muz pece uzene koleno.
Dneska se dojedl dort z dceřiných narozenin a zas za rok. ![]()
Jedu z práce, úplně vyřízená
chlap byl taky, ale jel dřív, před chvílí mi volal, že vaří nějakou omáčku
takže zase knedlíky. Dnes je mi to jedno, doma budu o půl sedmé, to bude rychlá sprcha, večeře a do hajan.