Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chci se zeptat, jestli tady někdo má zkušenosti s dovozem stravy. Na jaře mi zemřela tchýně. Tchán (76 let) zůstal sám, ne že by si něco nebyl schopen uvařit, ale ne každý den. A tak každý druhý den mu vozím kastrůlky a už se přiznám, mě to nebaví. Tchán není rozmazlený, sní vše, ale jednak už nevím, co vařit, ale taky mi to zabere čas, jezdit za ním. Sice jsme obojí z Kroměříže, ale každý na opačném konci. Tak se chci zeptat, jestli někdo nemá zkušenost, hlavně jestli je to dobré a i cenově přijatelné? A taky jestli je to možné i o víkendu nebo třeba i nepravidelně? A pokud možno Kroměříž a okolí. Moc děkuji za rady.
Ahoj,
máme zkušenosti z Jablonce
, ale jen ty nejlepší. U nás jezdí po - pá a když jim napíšeš dny, kdy ano a kdy ne, tak vždy dodrží. Víceméně i časový harmonogram, + - 20 minutek.
Vaří moc dobře, co vím od známých, a za pěknou cenu. Celé menu cca za 60,00 kč.
Nemam vlastni zkusenost, ale nasla jsem toto: - a jezdi i Kromeriz a vypadaji solidne ![]()
Ahoj, dříve vozila i Charita, ale nevím, zda to funguje ještě dnes.
Zkus ZŠ nebo MŠ v okolí. My tu třeba máme při Zš službu rozvoz jídel seniorům, takže třeba to taky někde najdeš… ![]()
Ten DOOT jsem taky viděla na internetu, ale není tam cena a objednávání je hodně dopředu přes internet, to tchán nemá, ale když tak bych mu to dělala já. Spíš jsme chtěla, jestli nemá někdo osobní zkušenost, kdy jezdí, jaké jsou porce, cena a tak.
Ale přesto všem dík.
@mamahotel Nejsem tedy z Vašeho města, ale u nás funguje normálně od sociálních služeb rozvoz obědů. Zkontaktuj sociální odbor na příslušném úřadu (aspoň tam se to řeší u nás).
A ještě bych dodala - všechny školní jídelny ve městě taky vaří pro veřejnost (do kastrůlků). Vím, že mají i slevy pro důchodce. Takže kdybys nepochodila na sociálce, mrkni na školní jídelny. Vím, že babička kamarádky je domluvená se sousedem, který je ještě dost aktivní, že vždycky zajede na kole pro obědy a vezme i pro tu babičku.
I dost mamin na rodičovské si chodí do jídelny pro jídlo.
Vidíš, jídelny mě nenapadly!!! On totiž když jsem opatrně nadhodila, že by mu mohli obědy dovážet, tak že ne, že on je zvyklý na domácí stravu. No a tak jsem to lámala až teda svolil, že by něco zkusil, ale určitě si nikde s kastrůlkem nepůjde, spíš fakt až do domu.
Nejsem z Kroměříže, ale můžeš zkusit taky domovy důchodců, babičce odtamtud vozili rok a byla poměrně spokojena. I když samozřejmě domácí je domácí..
U nás vaří ve školní jídelně i pro cizí strávníky. A obec posílá kolem jedenácté jednoho ze svých zaměstnanců, co důchodcům za malý příplatek oběd doveze - jde asi o 2-3 Kč na oběd, ten stojí jinak do 60 Kč (polévka, hl. jídlo, salát nebo ovoce nebo zákusek). Vaří dobře, chodí tam i dost maminek na RD a vozí i do firem v okolí. Asi bych zkusila ty jídelny.