Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, omlouvám se jestli tady to téma už je, ale nemůžu ho najít.
V říjnu nastupuji do prvního ročníku na vejšku a co jsem koukala na rozvrh, tak budu mít vyučování ráno od 9ti do 3 odpoledne, pouze s krátkými přestávkami. Takže si nestíhám v poledne dojít někam na oběd a vlastně by se mi to ani nevyplatilo si někam chodit (naše škole menzu nemá a jelikož se snažím šetřit, tak bych si raději vařila sama). Od školy bydlím dál, takže ani nestíhám přijít domů a ohřát si tam nějaké jídlo které bych měla připravené předem a tak bych od vás chtěla poradit, co si dělat s sebou za jídlo do školy do krabičky, které by bylo výborné i studené? (Jelikož ve škole mikrovlnka není, samozřejmě
). Napadly mě akorát těstovinové a zeleninové saláty na tisíc způsobů, ale tohle taky nechci jíst každý den a nějaké obložené pečivo budu mít k snídani a svačině, takže to si k obědu taky brát do školy nechci. Zároveň bych uvítala jídla, které mě nevyjdou finančně draho (jako studentka musím vyjít se 100kč na celý den). Předem díky za všechny vaše tipy
.
A nestačí ti snídane a svacina a obed až cca kolem 4? melo by to jít ne?
ja to tak delala, krome snidane teda
si vem vetsi svacinu ![]()
No nevim, výborné studené jídlo krom salátů a baget mě fakt nenapadá. Snad jen nám doma chutná studené sladké - rýžový nákyp, palačinky, lívnce, máme rádi i studené knedlíky s jablky, nebo žemlovku, ale to je spíš naše rodinná úchylka
Já v práci taky nemám mikrovlnku, tak si nosím jídlo v termonádobě. Není vyloženě horké, ale teplé je.
Ja byla na bagetach, nebo sem si sla koupit rohlik a salam nebo tak…
nebo jsem pak jedla az doma, nic extra vyzivneho, ale to nejak k tomu studentskemu zivotu patri.
muzes si dojit i pak ve tri nekam na obed. Me by asi tresklo si pripravovat kazdej den nejakou misticku. Kolikrat jsem se vratila nad ranem a byla rada, ze do te skoly vubec dorazila
.
taky urcite nebudes chodit na vsechno porad. Studentsky zivot je velmi flexibilni, tak bych si ho nesvazovala jidlem ![]()
@valina1 píše:
A nestačí ti snídane a svacina a obed až cca kolem 4? melo by to jít ne?ja to tak delala, krome snidane teda
si vem vetsi svacinu
Bohužel jsem velký žrout, jsem ze střední zvyklá obědvat už v půl 12té, takže do 4 bych bez oběda nevydržela.
@Paoloska píše:
No nevim, výborné studené jídlo krom salátů a baget mě fakt nenapadá. Snad jen nám doma chutná studené sladké - rýžový nákyp, palačinky, lívnce, máme rádi i studené knedlíky s jablky, nebo žemlovku, ale to je spíš naše rodinná úchylkaJá v práci taky nemám mikrovlnku, tak si nosím jídlo v termonádobě. Není vyloženě horké, ale teplé je.
A jak dlouho ta termonádoba to jídlo udrží teplé? Když ho tam dám třeba v těch 8 ráno, vydrží mi přibližně do půl 12-12 hodiny ještě celkem teplé? Určitě se po ní někde podívám, děkuji
.
@suik píše:
Ja byla na bagetach, nebo sem si sla koupit rohlik a salam nebo tak…nebo jsem pak jedla az doma, nic extra vyzivneho, ale to nejak k tomu studentskemu zivotu patri.
muzes si dojit i pak ve tri nekam na obed. Me by asi tresklo si pripravovat kazdej den nejakou misticku. Kolikrat jsem se vratila nad ranem a byla rada, ze do te skoly vubec dorazila
taky urcite nebudes chodit na vsechno porad. Studentsky zivot je velmi flexibilni, tak bych si ho nesvazovala jidlem.
Bohužel už mám za sebou jeden neúspěšný rok na vš, kde jsem ztroskotala protože jsem moc nechodila na přednášky, takže teď to chci vzít za správný konec a chodit do té školy poctivě ![]()
@Niccolleta píše:
A jak dlouho ta termonádoba to jídlo udrží teplé? Když ho tam dám třeba v těch 8 ráno, vydrží mi přibližně do půl 12-12 hodiny ještě celkem teplé? Určitě se po ní někde podívám, děkuji.
Jo, vydrží. Já pracuju od půl deváté a jím po dvanácté a v pohodě. Jen polévku bych tam nedávala, tu mám ráda horkou. Kupovala jsem ji v Kauflandu.
Já bych to vydržela jen s nějakou větší svačinou, s obloženou bagetou nebo jak psaly holky tak se salátem buď zeleninovým nebo těstovinovým a teplý jídlo si nechala až jako večeři
Mě se náhodou přístup zakladatelky líbí. Když si s tím chce dát tu práci, tak proč nejíst zdravě.
@suik píše:
Ja byla na bagetach, nebo sem si sla koupit rohlik a salam nebo tak…nebo jsem pak jedla az doma, nic extra vyzivneho, ale to nejak k tomu studentskemu zivotu patri.
taky urcite nebudes chodit na vsechno porad. Studentsky zivot je velmi flexibilni, tak bych si ho nesvazovala jidlem.
Ja si takhle „papat“ ve skole, tak vsechny prednasky prospim ![]()
ale je jasne, ze svuj zaludek znas a je lepsi si neco pripravit, nez potom lecit vredy, jako ja. Take to vidim na svacinovy styl ve skole a teple jidlo az po.
Tak kromě zmiňovaných salátů a obložených chlebů ještě třeba plněné pečivo z listového těsta, slané koláče apod.
Co třeba řízek do chlebu?
Tortillu? (plněná salátem, kuřecím masem, zapečená s mletým) Nějaké pomzánky, třeba vajíčková, hermelínová a tak, to taky dost zasytí. Salát z kuskusu?
Ahoj, oživuji toto téma. Poraďte mi prosím, čím naplnit rohlík/bagetu pro dospěláka. Dávám klasiku - šunku, sýr, nějaké mazání, list ledového salátu (plátky jablka) a třeba plnotučnou hořčici, ale už mi dochází nápady. Klidně i nějakou chutnou pomazánku. Předem děkuji