Studené pokrmy s sebou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
5.9.12 15:38

Studené pokrmy s sebou

Holky, omlouvám se jestli tady to téma už je, ale nemůžu ho najít.
V říjnu nastupuji do prvního ročníku na vejšku a co jsem koukala na rozvrh, tak budu mít vyučování ráno od 9ti do 3 odpoledne, pouze s krátkými přestávkami. Takže si nestíhám v poledne dojít někam na oběd a vlastně by se mi to ani nevyplatilo si někam chodit (naše škole menzu nemá a jelikož se snažím šetřit, tak bych si raději vařila sama). Od školy bydlím dál, takže ani nestíhám přijít domů a ohřát si tam nějaké jídlo které bych měla připravené předem a tak bych od vás chtěla poradit, co si dělat s sebou za jídlo do školy do krabičky, které by bylo výborné i studené? (Jelikož ve škole mikrovlnka není, samozřejmě :) ). Napadly mě akorát těstovinové a zeleninové saláty na tisíc způsobů, ale tohle taky nechci jíst každý den a nějaké obložené pečivo budu mít k snídani a svačině, takže to si k obědu taky brát do školy nechci. Zároveň bych uvítala jídla, které mě nevyjdou finančně draho (jako studentka musím vyjít se 100kč na celý den). Předem díky za všechny vaše tipy :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
5.9.12 15:46

A nestačí ti snídane a svacina a obed až cca kolem 4? melo by to jít ne? :nevim: ja to tak delala, krome snidane teda :oops: si vem vetsi svacinu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
5.9.12 15:49

No nevim, výborné studené jídlo krom salátů a baget mě fakt nenapadá. Snad jen nám doma chutná studené sladké - rýžový nákyp, palačinky, lívnce, máme rádi i studené knedlíky s jablky, nebo žemlovku, ale to je spíš naše rodinná úchylka ;) Já v práci taky nemám mikrovlnku, tak si nosím jídlo v termonádobě. Není vyloženě horké, ale teplé je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.9.12 15:51

Ja byla na bagetach, nebo sem si sla koupit rohlik a salam nebo tak… :mrgreen: nebo jsem pak jedla az doma, nic extra vyzivneho, ale to nejak k tomu studentskemu zivotu patri.

muzes si dojit i pak ve tri nekam na obed. Me by asi tresklo si pripravovat kazdej den nejakou misticku. Kolikrat jsem se vratila nad ranem a byla rada, ze do te skoly vubec dorazila :mrgreen:.

taky urcite nebudes chodit na vsechno porad. Studentsky zivot je velmi flexibilni, tak bych si ho nesvazovala jidlem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
5.9.12 15:51
@valina1 píše:
A nestačí ti snídane a svacina a obed až cca kolem 4? melo by to jít ne? :nevim: ja to tak delala, krome snidane teda :oops: si vem vetsi svacinu :)

Bohužel jsem velký žrout, jsem ze střední zvyklá obědvat už v půl 12té, takže do 4 bych bez oběda nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
5.9.12 15:53
@Paoloska píše:
No nevim, výborné studené jídlo krom salátů a baget mě fakt nenapadá. Snad jen nám doma chutná studené sladké - rýžový nákyp, palačinky, lívnce, máme rádi i studené knedlíky s jablky, nebo žemlovku, ale to je spíš naše rodinná úchylka ;) Já v práci taky nemám mikrovlnku, tak si nosím jídlo v termonádobě. Není vyloženě horké, ale teplé je.

A jak dlouho ta termonádoba to jídlo udrží teplé? Když ho tam dám třeba v těch 8 ráno, vydrží mi přibližně do půl 12-12 hodiny ještě celkem teplé? Určitě se po ní někde podívám, děkuji :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
5.9.12 15:54
@suik píše:
Ja byla na bagetach, nebo sem si sla koupit rohlik a salam nebo tak… :mrgreen: nebo jsem pak jedla az doma, nic extra vyzivneho, ale to nejak k tomu studentskemu zivotu patri.

muzes si dojit i pak ve tri nekam na obed. Me by asi tresklo si pripravovat kazdej den nejakou misticku. Kolikrat jsem se vratila nad ranem a byla rada, ze do te skoly vubec dorazila :mrgreen:.

taky urcite nebudes chodit na vsechno porad. Studentsky zivot je velmi flexibilni, tak bych si ho nesvazovala jidlem :mrgreen:

Bohužel už mám za sebou jeden neúspěšný rok na vš, kde jsem ztroskotala protože jsem moc nechodila na přednášky, takže teď to chci vzít za správný konec a chodit do té školy poctivě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
5.9.12 15:56
@Niccolleta píše:
A jak dlouho ta termonádoba to jídlo udrží teplé? Když ho tam dám třeba v těch 8 ráno, vydrží mi přibližně do půl 12-12 hodiny ještě celkem teplé? Určitě se po ní někde podívám, děkuji :).

Jo, vydrží. Já pracuju od půl deváté a jím po dvanácté a v pohodě. Jen polévku bych tam nedávala, tu mám ráda horkou. Kupovala jsem ji v Kauflandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.9.12 15:57

Já bych to vydržela jen s nějakou větší svačinou, s obloženou bagetou nebo jak psaly holky tak se salátem buď zeleninovým nebo těstovinovým a teplý jídlo si nechala až jako večeři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
5.9.12 16:01

Mě se náhodou přístup zakladatelky líbí. Když si s tím chce dát tu práci, tak proč nejíst zdravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
5.9.12 16:09
@suik píše:

taky urcite nebudes chodit na vsechno porad. Studentsky zivot je velmi flexibilni, tak bych si ho nesvazovala jidlem :mrgreen:
  • mozek lepe funguje hladovejsi. Mozna se ti ten rok moc nezadarilo pravidelni vyzivou? :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
5.9.12 16:10

Ja si takhle „papat“ ve skole, tak vsechny prednasky prospim :-)
ale je jasne, ze svuj zaludek znas a je lepsi si neco pripravit, nez potom lecit vredy, jako ja. Take to vidim na svacinovy styl ve skole a teple jidlo az po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
5.9.12 16:11

Tak kromě zmiňovaných salátů a obložených chlebů ještě třeba plněné pečivo z listového těsta, slané koláče apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.9.12 16:26

Co třeba řízek do chlebu? :) Tortillu? (plněná salátem, kuřecím masem, zapečená s mletým) Nějaké pomzánky, třeba vajíčková, hermelínová a tak, to taky dost zasytí. Salát z kuskusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
3.2.14 20:08

Ahoj, oživuji toto téma. Poraďte mi prosím, čím naplnit rohlík/bagetu pro dospěláka. Dávám klasiku - šunku, sýr, nějaké mazání, list ledového salátu (plátky jablka) a třeba plnotučnou hořčici, ale už mi dochází nápady. Klidně i nějakou chutnou pomazánku. Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí