Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, moc prosím, nemáte některá dobrý a ověřený recept na nějaký piškot s želatinou? Já tyhle typy buchet moc nemusím, ale chlap ano, tak chci nějaký vyzkoušet. Bohužel váha moc nefunguje, proto by to chtělo hrnečkový bez vážení..
Mám představu (tedy chlap
) lehké piškotové těsto dole, pak asi tvaroh, poklást ovocem a zalít želatinou.
Já dělám piškot stylem, kolik vajec tolik lžic pol. mouky a tolik lžic cukru. Trocha prášku do pečiva. Piškot je dobrý a rychlý ![]()
Tvarohový krém dělám tvaroh z kysanou šlehačkou, cukr na dochucený, trocha stužovače či želatiny aby se to neroztýkalo, želatina je dle návodu ![]()
Ahoj, máme taky rádi, hlavně když jsou třeba čerstvé jahůdky. A někdy, když spěchám, tak se na piškot vykašlu a udělám „lepší“ litou buchtu
Frknu to třeba na pekáč, na pečící papír a je to ![]()
2 hrnky hladké
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
3 žloutky
na zředění kefír či mléko dle potřeby
1 prdopeč
sníh ze 3 bílků
(že je „vylepšená“ to pro ten sníh, který normálně u lité buchty nedělám).
Na to náplň: plnotučný tvaroh + smetanový jogurt (nebo zakysaná, nebo vyšlehaná šlehačka), cukr dle chuti. Je dobrý přidat želatinový ztužovač na krémy (myslím, že to dělá Dr. Oetker, krásně to ztuhne, na chuti to nepoznáš, dobře se s ním pracuje).
Na to naklást ovoce. Pak doporučuji nechat ztuhnout v lednici. Teprve poté opatrně dát želatinu.
Jiná varianta krému je hustý puding s cukrem a kouskem másla (hustý - dáš na 1 litr mléka ne 2 pudingy, ale 3). Puding se po uvaření přikryje fólií (aby se něudělal škraloup), po schladnutí se vyšlehá s máslem a cukrem. Další postup je stejný.
Já mám recept, ale vážený… jen doporučuju udělat želatinu třeba z pomerančovýho džusu, mňamka ![]()
edit vlastně je to puding v džusu, ne želé ale efekt stejný
Příspěvek upraven 04.09.12 v 08:16
@petrul Jo, nebo ve šťávě z kompotu
třeba žravé řezy - kompot může být klidně broskvový nebo jahodový nebo jiný, dle chuti.
Teď je podobný recept i v albertu - magazínu jestli ho nemáš, ta želatina se tam dělá z vitacitu.
Díky moc, holky!!
@Fise Určitě ho zkusím, vypadá to jednoduše, děkuju! ![]()
@Banny Z Vitacitu? A máš to vyzkoušené? Mně to zní.. no, ne moc vábně. ![]()
Vitacitová výborná
a je to „pravěký“ recept, mamka ho dělávala už jak jsme byli malí ![]()
@Lussye píše:
Já dělám piškot stylem, kolik vajec tolik lžic pol. mouky a tolik lžic cukru. Trocha prášku do pečiva. Piškot je dobrý a rychlý
Tvarohový krém dělám tvaroh z kysanou šlehačkou, cukr na dochucený, trocha stužovače či želatiny aby se to neroztýkalo, želatina je dle návodu
jj tenhle delame taky a super dobrota
vitacit do buchty ja osobne bych nedavala ani nikam jinam…tolik ecek v jednom sacku si dobrovolne naservirovat… ![]()
@rejžička nemám, ale pokud dneska seženu vitacit, tak se do něj pustím a napíšu jaký byl ![]()
Já si ho právě pamatuju z dětství a moc mi chutnal - takový hnědý piškot, tvaroh a na něm ta vitacitová želatina. I na obrázku vypadá hezky.
No jo, teď se dají taky koupit, růžový, oranžový, žlutý ![]()
a jsou pořád dobré ![]()
@Banny píše:
@rejžička nemám, ale pokud dneska seženu vitacit, tak se do něj pustím a napíšu jaký byl
Já si ho právě pamatuju z dětství a moc mi chutnal - takový hnědý piškot, tvaroh a na něm ta vitacitová želatina. I na obrázku vypadá hezky.
Tak ho klidně i vyfoť, jsem zvědavá. ![]()
Jinak Vitacit si pamatuju taky, ale já ho nikdy nepila, vždycky jsem si ho nasypala na dlaň a slízávala. ![]()