Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Omajdy např s příměsí rajčat zdobím bazalkou co je na oknu
brambory libečkem..ale jen jaro-podzim
Vařím každý den nové, až na výjimky. Manžel není na maso a na omáčky, obecně maso moc nevařím, takže to ani moc na ohřívání není vhodné. Ale třeba polívku na 2 dny dělám často. Zdobím petrželkou atd., ale spíš i kvůli chuti a snažím se to na talíř nandat nějak upraveně.
Třeba dneska k večeři jsem dělala polévku z dýně hokaido, doprostřed dala lžičku zakysané smetany a na to snítku máty. Tak to dělám vždycky, když dělám polévku - krém. Vývary nezdobím, ty zdobí zelenina atd. sama.
Omáčky dělám tak, že maso rozkrájím, naaranžuju, vedle toho třeba tvořítkem udělám rýži, brambory, pyré, a přeliji omáčkou, ale ne tolik, aby tekla z talíře… prostě tak, aby to lahodilo oku. Nemusí být v talíři litr omáčky.
Když dělám steak, tak podobně, třeba udělám hustší omáčku a jen tak lehce pošpiním talíř. Taky toho tam nemusí být na litry. Nandám např. kuskus, brambory (prostě přílohu) a maso naaranžuju na to…
A nestojí to hodně času
Prostě my jíme hodně okem, tak to k sobě musí ladit.
Jinak mám doma bylinky, takže je používám a na přílohy např. tvořítka. Ale to jak kdy. Někdy dávám jako přílohu gratinované brambory a to má každý člen ve své vlastní zapékací mističce atd.
Dobrou chuť ![]()
Tiež varím na 2 dni…zdobit sa snažím aj zeleninou, či šalátom a podobne. Páči sa mi, ked je to na taniery pekne upravené. Velmi záleží aj na tom, akého má žena partnera…mojmu manželovi sa to páči a vie to ocenit…a to je doležité. Moj ex-manžel to len ofrflal, pre toho nemalo význam sa s tým kašlat.
Snažím se vařit na každý den nové jídlo, ale omáčka, polévka většinou zbyde na další den.
zdobím čerstvou zeleninou nebo bylinkami-ale to kvůli vitamínům.
Ještě když zbyde majda, tak si ji zamrazím
pro případ že se mi nebude chtít vařit ![]()
Já teda vzhled moc neprožívám, když se mi třeba rozbije roláda, tak se nezblázním. Sní se to stejně. Petrželku a česnek manželovi téměř do každé polívky, vařím na dva dny, když je zbytek tak i třetí, ale to už nedávám dětem. Když je sezona zeleniny, tak dám na talíř pár koleček rajčete a okurky.
Holky, moc díky!! ![]()
U nás je dnes a zítra buřtguláš, ten je extra nazdobit nedá ![]()
@Anonymní píše:
Holky, moc díky!!
U nás je dnes a zítra buřtguláš, ten je extra nazdobit nedá
mňam ten jsme dlouho neměli ![]()
Já už se dlouho odhodlávám pořídit si domů nějakou bylinkovou „zahrádku“, jenže když oni mi doma usychaj i kaktusy…
Takže zdobím spíš zeleninou, kterou mi ovšem dítě nejí, ale alespoň má pořád dostatek střeliva. ![]()
Ale moje babička měla vždycky při obědě na stole porcelánovou misku s nasekanýma bylinkama - petržel, pažitku, libeček. Říkávala tomu „kozí blití“.
![]()
@Anonymní píše:
Holky, moc díky!!
U nás je dnes a zítra buřtguláš, ten je extra nazdobit nedá
Ale jo, dá
dá se na naložený talíř, doprostřed nasypat osmažená klábáska nebo salám
anebo slaninka ![]()
Taky se snažím at to nějak vypadá na talíři, ale syn chodí do školy na obědy, já do práce, takže vaříme jen o víkendech
Ale syn je ted ve věku, kdy nějaká esetetika jde stranou, hlavně, že je čeho se najíst a je toho hodně ![]()
@Bersaba píše:
Já už se dlouho odhodlávám pořídit si domů nějakou bylinkovou „zahrádku“, jenže když oni mi doma usychaj i kaktusy…
Mě „uschla“ i kdytka PLASTOVÁ… taky toužím po bylinkové zahrádce, ale vždycky, když jsem si ji pořídila, tak to dlouho nevydržela ![]()
Ahojky holky, chci si s vámi napsat co a jak doma vaříte?
Já se třeba snažím vařit na dva dny jedno jídlo, jinak chlap má rád omáčky, vepřový maso, prostě chlapský
Vaříte i vy na více dnů, nebo každý den extra? 
Nebo zdobíte třeba petrželkou brambory? Jak děláte jídlo, aby to nebylo jen fláklý na talíři a „žer“ 
Strašně bych chtěla mít dokonalý, chutný a „ozdobený“ jídla, ale to bych se musela asi zbláznit
jakýkoli typy a rady uvítám