Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ,
prosím volala mi kamarádka co má za dva dny termín a myslela si že jí jako sestra poradím…ale neeee…já to nevím ![]()
do porodnice jen to co všude píší? nebo i něco navíc?
hlavně se mi ptala v čem je mimi oblečeno, jestli se dostává ústavní prádlo nebo vše své? jedná se o pražský motol…
děkuji
M.
http://www.sirmi.ic.cz/deti/33.gif
Maruško, moje kamarádka rodila v Motole v prosinci. Malý dostal normálně oblečení i plenky z Motola, ale říkala, že si brala sebou raději balík vložek, tak jí poraď snad jenom ty vložky, jinak tam kamarádka všechno dostala.
amynka
jééé přílepy, jsem z ruzyně a kdysi z nebušic…neznáš veroniku štefanovou?
Ahoj,
před 19 měsíci jsem rodila v Motole. Pro mimča mají erár oblečení i plínky, ale potřebovala jsem z domova dovézt vlhké ubrousky na přebalování a nějakou mastičku na zadeček - dostali jsme pouze mini pidi vzorek Bepanthenu. Pro sebe jsem vložky nepotřebovala, těch bylo dost. Ale toaletní papír určitě sebou. Také ty sexy síťované kalhotky, doporučuju koupit právě v Motole v lékárně, jsou tam asi nejlevnější. A ještě mi byly doporučeny papírové utěrky na utírání itimních partií po sprchování.
Věci pro miminkoi pro mě na cestu domů mi manžel přinesl až den před odchodem.
Nic zvláštního mě už nenapadá.
Katka
Ahoj, kamarádka rodila v Motole, jediné, co chybělo, ale to asi i v jiných porodnicích, jsou plíny pro mimčo, mají omezený počet na jednoho.
Abaja
Mariee , já jsem rodila v Motole v září a Jenda měl oblečení i zavinku erární a plenky taky dostával od nich. Ale já jsem byla po císaři, takže se mi o něj staraly sestry a než jsem se dostala na room-in tak nás „vyhnali“ z porodnice (bylo moc miminek a málo místa). Vložky pro maminky tam mají. Takže snad jen ten toaleťák (ale když jsme si řekly té paní, co tam každý den uklízela, tak nám ho dala). Jen ať si kamarádka vezme extra ručník na prsa.
Katka
P.S. Řepy zdraví Ruzyni!!!!
![]()
..mě jen napadlo, že se mi v porodnici osvědčily místo těch síťovaných kalhotek kalhotky , kterých jsem si nakoupila u vietnamců kupu, jedny za 15,–- ne silonové, takové bomby, které jsem hned od krve vyhazovala.....vyjde to myslím levněji, a vložky jsem si taky vzala svoje, mě ty nemocniční „lozily“ všude možně, takže jsem měla radši tlusté, ale přilepené
![]()
Ahoj Mariee,
já rodila taky v Motole. Pro malého jsem nic nepotřebovala, plenek i oblečení bylo nemocničního dostatek. Bepanthen, který jsme dostali - mini balení, nám taky stačil. Oblečení k odchodu přivezl až manžel, než jsme z nemocnice odcházeli. Měla jsem sebou balík vložek, ale nepoužila jsem je, ty obyčejné nemocniční mi připadaly tak nějak pohodlnější. Taky jsem měla ty síťované kalhotky - super, pak jsem je nosila ještě nějakou dobu doma. Noční košile jsem nosila taky nemocniční. Každou chvíli jsem se převlíkala. Jen jsem si vzala víc osušek, sprchovala jsem se snad každou hodinu - a občas se vloudila nehoda - krev, mléko,…
Jinak jsem sebou měla hygienické potřeby(kartáček na zuby, pasta, mýdlo, hřeben,.....), toaletní papír, krém na ruce, obličej a na bříško - i když to jsem trochu zanedbávala. Pak jsem měla kojící podprsenky a vložky do podprsenky - i když ze začátku se více osvědčily bavlněné pleny - vložky mi to množství mléka nějak nestačily pobírat.
A ještě jsem měla zdravotní ponožky bez gumiček, pořád mi byla zima na nohy, pantofle. A mobil, měla jsem zapnuté jen vybrace, abych nerušila maminku, která byla se mnou na pokoji - manžel mi psal asi třikrát do hodiny - asi beze mě nemohl doma vydržet ![]()
To už je tak asi všechno a když jsem si vzpomněla, že mi něco chybí, tak to ochotně dovezla rodinka.
Snad jsem pomohla
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.