Co do porodnice Ostrava - Vítkovice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
317
10.5.11 07:55

Co do porodnice Ostrava-Vítkovice

Prosím o radu, co si zabalit do porodnice Ostrava - Vítkovice. Nejlépe od někoho, kdo tak v poslední době rodil. Našla jsem na internetu jejich seznam ale raději bych slyšela osobní zkušenosti.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.5.11 08:11

Všechno…
košili, vložky, plínky, dávají akorát oblečení pro miminko a látkové plínky pod hlavičku a tak. (2008, ale nepočítám, že by se to změnilo…)
A jinak podle seznamu, dobrý byl navíc krém na ruce, z toho věčného mytí jsem je měla pěkně vysušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Perina
10.5.11 08:19

Ahoj, já tam rodila před rokem - taky jsem si balila věci podle jejich seznamu a stačilo mi to. Měla jsem 2 tašky - malou do porodnice a pak mi manžel dovezl větší na šestinedělí (místa na věci jsme měli dost - měla jsem polonadstandard). Co si vzpomínám - chyběl mi jen toaletní papír - dokonce nebyl ani na porodním boxu (ale na požádání našli „erár“). Je fan si zajít na prohlídku - ať víš do čeho jdeš - já byla maximálně spokojená. Hlavně na porodním jsou úúúúúžasní! Hodně štěstí…

• Citovat
  • Upravit
34
10.5.11 08:57

Tak já rodila před 5 měsíci a měla jsem všechno, co mají napsané na www stránkách, co si má maminka vzít. Co opravdu doporučuju nezapomenout, tak ten toaleťák a určitě hodně vody, jelikož ti za chvilku ten čaj poleze i ušima.
A pokud ještě můžu poradit, tak vložky poporodní jedině ty delší, ne samu mini, jsou na prd, nepokryjou všechno a když si jich dáš víc, tak ti to stejně sklouzne a máš to všude. Bohužel já jsem tohle nevěděla a měla jsem ty mini a pak až když jsem byla doma a došly mi ty malé, tak jsem náhodou natrefila na ty delší. A byla jsem nadmíru spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
10.5.11 09:45

Tak tak… ja osobne teda ten toaletak skoro ani nevyuzila (radsi jsem chodila rovnou do sprchy), jeste jsem ocenila Mineralky (Dobra voda malina neperliva :-) ) a nejaky dobrutky. Za sebe muzu poradit, vezmi si alespon tri pyzama, ja jsem vzdycky protekla :-(
Jinak na mimco obleceni pujcuji, ale ocenila jsem jeste svou deku, protoze mala jejich zavinovacku hned poblinkala a zrovna pro nas nemeli cistou! :-?
Rodila jsem v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
10.5.11 12:45

Tak já jsem ve Vítkovicích rodila v březnu a můžu potvrdit to, co psaly holky. Vše podle seznamu a nemyslím, že by mi něco chybělo. Pokud chodíš na předporodní kurz,tak porodní asistentka ti dá takovou brožurku,kde je mj.i ten seznam a i ona sama ti řekne co a jak. Mě ten kurz dal dost,dozvěděla jsem se, jak to tam chodí a poznala fajn kámošky, pokud máš čas, tak kurz doporučuji.
A ještě k těm porodnickým vložkám, já měla i ty delší (Batist Flower se tuším jmenují) a i ty Samu mini a oboje byly v pohodě.

Jinak veškerý personál báječný, byla jsem nadmíru spokojená. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
3.6.11 21:27

Tak já rodila v lednu a zkusím tu popsat, co mi radili PA na kurzu, příp. co se hodilo a co bylo na prd :mrgreen: Samozřejmě každému bude vyhovoat něco jiného…
Je dobré mít dvě tašky - jednu menší na porodní sál a druhou velkou na šestinedělí.
MALÁ TAŠKA:

• Doklady (občanku, kopie oddacího listu, kartu pojištěnce, těhot. průkajdu)
  • přezůvky vhodné do sprchy
  • pyžamo (podle PA stačí nějaké staré triko, často prý bývá po porodu na vyhození; já měla dlouhé pyžamo/tričko z Tesca za cca 120,– a na vyhazov určitě nebylo ;-)
  • tmavý ručník
  • župan (ten jsem ale já nepoužila;, v těch bolestech mi byl župan ukradený :-D)
  • sprch. gel (taky jsem na něj před porodem neměla ani pomyšlení, stačila sprcha samotná)
  • zub. kartáček, pasta
  • vlhčené ubrousky (po porodu jsme byli já i manžel celí krvaví od mimča, takže manželovi přišly hodně vhod ;-)
  • toaletní papír (měli jsme si vzít, ale na všech pokojích, kterými jsem prošla, ho byl dostatek)
  • pití + něco malého k jídlu, co se dobře zvrací (zní to blbě, ale při kontrakcích mi bylo dost špatně, takže jsem byla ráda, že banán ze mně vylezl hladce, zatímco třeba tatranka by se ve mně asi vzpříčila :-D)
  • foťák/kameru s NABITOU baterkou

VELKÁ TAŠKA:

• 2 ručníky (zase doporučuju tmavší)
  • noční košile (já používala i 2-3 denně, bylo tam kvůli mimčům hodně přetopeno; každý den jsem manželovi dvě dala na přeprání a on mi donesl dvě vyprané; jestli jsou kojící/nekojící, s rukávem/bez rukávů s výstřihem nebo jakékoliv jiné bych neřešila; mi se stejně kojilo nejlíp, když jsem celou košili vyhrnula nad prsa a spodek si přikryla přikrývkou;-)
  • porodnické vložky (denně jse jich použila i 10)
  • jednorázové kalhotky (já měla balení po 5 ks, síťované; šly vyprat, takže jsem pořád dokola přepírala)
  • kojící podrpsenky (ty jsem neměla, vyřešila jsem to takovými těmi „bolerky“ do Vietnamců za cca 60,–; PA mě ještě chválila, že je to super nápad, že si maminy často kioupí drahé podprdy ještě před porodem a prsa se jim nalijou tak, že do nich pak stejně nevejdou; tak já kojící podprdy nakupovala, až se mi prsa ustálily)
  • Bepanthen (hodí se na bradavky i na prdelku mimča)
  • vložky do podprsenky
  • intimní gel (doporučuje se koupit intimgel s dubovou kůrou, prý urychluje hojení)
  • jednorázové plenky pro mimi
  • vlhčené ubrousky
  • kartáček mimču na vlasy
  • oblečení, ve kterém pojede mimčo domů (to mi ale přivezl až manžel v den propuštění i s autosedačkou)

A možná bych sama za sebe doporučila i nějakou knížku/časopis, Tomínek mi buď spal nebo byl pak pod UV lampou, takže jsem ho vůbec neměla u sebe na pokoji a docela jsem se nudila, když jsem dočetla všechny ty jejich brožurky…

Tak, doufám, že jsem na nic nezapomněla… Pokud by něco chybělo, myslím, že v dnešní době není problém poslat manžela, rodiče nebo jakoukoliv návštěvu do lékárny/obchodu ;-) Mi manžel vozil pořá něco(=pořád jsem vymýšlela a měla něčeho málo:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
6.6.11 09:34

ahoj rodila jsem tam před 2 měsíci vložky Ne jak píšou že 2-3 balení kupte si tak o dva baliky víc Ja měla 3 baliky a nestačilo mi to ale jinak podle toho seznamu co je tady by mělo vše stačit až na ty vložky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.6.11 09:40
zlatí píše:
ahoj rodila jsem tam před 2 měsíci vložky Ne jak píšou že 2-3 balení kupte si tak o dva baliky víc Ja měla 3 baliky a nestačilo mi to ale jinak podle toho seznamu co je tady by mělo vše stačit až na ty vložky

Ja taky! Uz na porodnim sale jsem spotrebovala tak balik - i kdyz tam jeste byly k dispozici.
Potom minimalne!!!!balik denne, a to jsem mela ty delsi! A o pyzamech ani nemluvim, holt se mi to vzdycky posunulo a uz to jelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
7.6.11 18:26

Děkuji za odpovědi, moc mi pomohly. Předporodní kurz jsem nestihla ale chystám se na poslední chvíli alespoň na prohlídku. A tatínek má mít nějaké převlečení, přezůvky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.6.11 19:02
Kkomik píše:
Děkuji za odpovědi, moc mi pomohly. Předporodní kurz jsem nestihla ale chystám se na poslední chvíli alespoň na prohlídku. A tatínek má mít nějaké převlečení, přezůvky?

Pritel vse dostal :-) Tedy sve si nechalna sobe - mel normal rifle a triko - a akorat sundsl boty. Dostal dlouhy zeleny plast (chvili si hral na doktora :mrgreen: a ty jejich zeleny boty :-)
Max. at si vezme nejake jidlo, ten muj je docela zrout, ale zase dostal muj obed, ktery mi uz nedali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
7.6.11 20:07

Jojo, přítel taky dostal můj oběd, ale byl tak nervozní,že toho moc nesnědl :lol: A přezůvky s sebou sice měl, ale dostal ty jejich botky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.6.11 20:17
Evulik84 píše:
Jojo, přítel taky dostal můj oběd, ale byl tak nervozní,že toho moc nesnědl :lol: A přezůvky s sebou sice měl, ale dostal ty jejich botky :-)

Pritel byl taky docela nervozni, ale vevnitr ukryty otesanek v ten moment zvitezil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
7.6.11 20:28

Přesně, taťulda na sebe všechno dostane :wink: A to jídlo ať si určitě vezme, jak píše Eviluk84. Tvůj oběd sice dostane, já ale přijela po večeři a rodila jsem v 5:23(ještě před snídaní), takže jídlo žádné :mrgreen: Sice nám sestřičky nabízely pečivo od večeře nebo aspoň jabko, ale manžela jsme poslali domů, než se mi rozjedou bolesti, tak pak když přijel na porod, přivezl sobě i mě ještě jídlo z Tesca (ještě, že je NON-STOP :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
8.6.11 13:05
BaraDolezal píše:
Kkomik píše:
Pritel vse dostal :-) Tedy sve si nechalna sobe - mel normal rifle a triko - a akorat sundsl boty. Dostal dlouhy zeleny plast (chvili si hral na doktora :mrgreen: a ty jejich zeleny boty :-)
Max. at si vezme nejake jidlo, ten muj je docela zrout, ale zase dostal muj obed, ktery mi uz nedali :-)
BaraDolezal píše:
zlatí píše:
ahoj rodila jsem tam před 2 měsíci vložky Ne jak píšou že 2-3 balení kupte si tak o dva baliky víc Ja měla 3 baliky a nestačilo mi to ale jinak podle toho seznamu co je tady by mělo vše stačit až na ty vložky
Ja taky! Uz na porodnim sale jsem spotrebovala tak balik - i kdyz tam jeste byly k dispozici.
Potom minimalne!!!!balik denne, a to jsem mela ty delsi! A o pyzamech ani nemluvim, holt se mi to vzdycky posunulo a uz to jelo :mrgreen:

to ja taky měla ty delší ale hruza a děs co se tyče těch vložek na boxu mi daly tam sem si je nebrala. ale jak mě přivezly na pokoj tak jsem používala svoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková